Segíteni kell a gyerekeknek és a családoknak, hogy boldogok legyenek, és ehhez a kormány is igyekszik hozzájárulni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Boldog óvoda és iskola címek átadásán. Novák hangsúlyozta azt is, a gyermekeket meg kell tanítani valódi emberi kapcsolatokat kialakítani.

Novák Katalin arról beszélt, hogy manapság sok olyan hatás éri a gyerekeket, amely a valódi értékektől elvonja őket, azt sugallja nekik, hogy csak az egyéni érdekeikre figyeljenek, az önmegvalósításra törekedjenek, és "kifelé éljenek".

Ehelyett meg kell tanítani a gyerekeket befelé figyelni, egymás felé fordulni, valódi emberi kapcsolatokat kialakítani, mert ez vezet a boldogságukhoz, és ebben a pedagógusoknak, valamint a szülőknek van a legnagyobb feladata

- emelte ki az államtitkár.

A jelenlévőket méltatva azt mondta, hogy a Boldog óvoda és iskola programba bekapcsolódó intézmények és oktatók nem csak arra vállalkoztak, hogy a szükséges tudásanyagot átadják a gyerekeknek és rendet tartsanak az osztályban, hanem arra is, hogy boldog gyerekeket neveljenek, mert felismerték, hogy nem elég, ha egy gyerek felkészült és versenyképes tudással rendelkezik, hanem boldognak is kell lennie.

Az emberek boldogságához a kormány is hozzá tud járulni azzal, hogy megfelelő feltételeket teremt a gyerekneveléshez, a munkavállaláshoz és a tisztességes élethez

- hangsúlyozta Novák Katalin.

Az államtitkár kitért arra is, hogy

a legfrissebb nemzetközi boldogságkutatás szerint a magyarok boldogságszintje növekedett az utóbbi időben, ugyanakkor még van hova fejlődni.

A kutatás szerint egyébként a legboldogabbak a legalább négy gyereket nevelő nagycsaládosok – jegyezte meg az Novák Katalin.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által kidolgozott és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által is igazolt Boldog óvoda és iskola program célja, hogy változtasson a diákok negatív gondolkodásán és optimista hozzáállást alakítson ki a körükben. A program a pozitív pszichológia módszereire épül, foglalkozik mind a diákok, mind a tanárok jól-létével, és igyekszik a szülőket is bevonni. Arra törekszik, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozza. Boldog óvoda vagy iskola címet pályázati úton nyerhetik el minden évben magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények. Eddig 1300 intézmény és 100 ezer gyerek kapcsolódott be a programba, idén pedig több mint 1700 intézménnyel bővül a hálózat. 

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Novákszatyor te szimplán csak hülye vagy de nagyon !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
"A kutatás szerint egyébként a legboldogabbak a legalább négy gyereket nevelő nagycsaládosok – jegyezte meg az Novák Katalin.
Na ezt támassza alá! Honnan vette?
libellle
Ez pont ugy hangzik mint göbbelske propaganda meséje a názi idökben
Clavigo
Mindent leírtak az előttem szólók...Vazzzzze,,ez egy 93 000 n/km-es tébolyda.( nemzethhhyyy )
Mirabilis
"a legfrissebb nemzetközi boldogságkutatás szerint a magyarok boldogságszintje növekedett az utóbbi időben, ugyanakkor még van hova fejlődni."
Magyarország a tavalyi 69. helyről a 62. helyre jött fel. 156-ból.
kakaósbögre
ha ez az ország nem lenne,ki kellene találni.
Eladott Ország
Semmit nem kockáztat ezzel a családmentő, gyermekszülő, országot szaporító, autóösszeszerelő kormányprogrammal Orbán Viktor. Természetesen a nemzet anyja, Novák Katalin sem. Szépen kigondolták a várban meg a minisztériumi íróasztal sarkára borulva, hogy meg kell menteni a magyar nemzetet, nehogy kihaljon. Aztán odadobta a pénzintézeteknek a fiatal családokat Orbán. Aki kapja, marja a kölcsönöket, aki pedig nem tud élni vele, így járt. Orbán szétteheti a kezét: sajnálom, semmi közöm hozzá, én a lehetőséget megadtam. Engem nem terhel semmiféle felelősség – ennél nagyobb lendületet az életben való elinduláshoz egyetlen ország sem tud biztosítani. Ezzel szlalomozza végig a világot a nemzet anyja, és konferenciáról konferenciára járva beszélnek olyan blődségeket, amitől, ha a nemzet nem is, de a józan ész teljesen kihal. Úgy van ez, hogy a Vezér belenéz a tükörbe, látja elégedett, öntelt képét, de csak egy pontban, mert a tükör többi része homályos és repedezett. Lehetőség! Azt sem kap mindenki ebben az országban. Jól érezhetően, láthatóan működnek az orbáni kasztok: a haveroknak, a családtagoknak, csókos seggnyalóknak mindenáron biztosítani kell a pénzzel megváltott rangot: természetesen a közösből, mert abból építik az országot a kiváltságosok – maguknak.
Lehetőség! Azoknak az egyre kevesebbeknek, akik még a középosztályból itthon maradtak, elhintenek a nagy szólamokon kívül egy kis egzisztenciát növelő patront. Ha működik jó, ha nem, akkor benne van a hiba. Akik élnek is vele, be van fogva a szájuk. Egy rövidke időre.
https://uploads.disquscdn.com/images/4543c50b...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. February 19., 21:58
Félmeztelenre vetkőzött Cindy Crawford 18 éves lánya
Itthon - 2020. February 19., 18:30
Melegedés jön a hétvégén