Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – közölte a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

Cáfol és vádaskodik a kormány – nem vennék vissza a bérlakásokat

A Miniszterelnökség hétfői közleményében azt írta: "a DK-tól a Jobbikig terjedő koalícióhoz a hvg.hu is csatlakozott".

A hvg.hu annak érdekében, hogy a balliberális-szélsőjobboldali összefogás jelöltjeit segítse, hazugsággal vesz részt a választási kampányban – közölték.

A Miniszterelnökség hangsúlyozta, a kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot.

A közlemény szerint a hvg.hu tisztességtelen politikai szándékát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cikk megjelenését megelőzően, az újságírói etika legalapvetőbb szabályait figyelmen kívül hagyva meg sem kereste a Miniszterelnökséget.

Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel, és tisztességesebb formákat keressen a balliberális-szélsőjobboldali ellenzék kampányának támogatására – olvasható a közleményben.

A hvg.hu hétfőn írt arról, hogy a Miniszterelnökség már dolgozik azon tervezeten, miszerint az állami lakások bérleti szerződését is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel, rendes felmondással, a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanok, a műemléki védelem alatt álló ingatlanok, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanok esetében. A javaslatban nevesítik is a budai Várat, az Andrássy utat vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületeit – írta a lap.

A közleményre a HVG szerkesztősége azt reagálta: "A vagyont kezelő MNV Zrt.-t már múlt héten megkerestük, még csak nem is reagáltak kérdéseinkre.

A cikk megjelenésével egyidőben kerestük meg a Miniszterelnökséget is, amely szintén nem válaszolt közvetlenül a birtokunkban lévő dokumentum alapján feltett, részletes kérdéssorra, helyette közleményt adtak ki az MTI-n keresztül. ... Ahogy cikkünkben kifejezetten így is írtuk, hogy a tervezet még ezután kerülhet a kormány elé, majd ha rábólint, akkor a parlament elé."

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tagadhatják, de az ilyenek rendszerint bejönnek. Ráadásul meg kell nézni mondjuk éppen az Andrássy úti tendenciát, kik és miket szereznek meg. Nem lenne meglepő lépés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@reagens: Tibi, te szopófantom, biztosan tudod, te pippantod ki minden nap :-))))
reagens
@F_Viktor: Tudod! :-))))))))))))))))))))
reagens
@F_Viktor: Tudod taknyos! :-)))))))))))
Hiába vergődsz nyomi! :-)))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.