Jelentősen válik olcsóbbá az otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatást egyben nyújtó telekomos csomag.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Magyar Telekom kötelezettségvállalását a cégnél indított vizsgálat nyomán, hogy

2019. december 2-ától több mint 400 településen elérhetővé teszi kedvező feltételű új, televízió-, internet- és telefonszolgáltatást tartalmazó csomagját

– közölte a versenyhivatal.

A GVH közleménye szerint

2017-ben indítottak versenyfelügyeleti eljárást a távközlési céggel szemben, miután észlelték, hogy a Magyar Telekom csak azokon a területeken tette elérhetővé a 2017 májusban bevezetett, Flip elnevezésű triple-play szolgáltatáscsomagját,

ahol erős versenynyomással szembesült, míg más településeken – ahol hálózata ugyancsak alkalmas lett volna a Flip szolgáltatás nyújtására –, magasabb díjakat érvényesített.

Ez felvetette annak gyanúját, hogy a Telekom tisztességtelenül magas árakat állapít meg az utóbbi településeken élő fogyasztóknak – írta a GVH, hozzátéve: a kötelezettségvállalást elfogadták, így nem állapítottak meg jogsértést az ügyben, és bírságot sem szabtak ki.

A telekommunikációs szolgáltató vállalta, hogy 406 településen olyan új díjcsomagot vezet be, amely mindhárom szolgáltatási elemet tartalmazza, és amelynek kedvező díja érzékelhető megtakarítást eredményez a fogyasztók számára.

A közlemény szerint a cég két évre vállalta kötelezettségét, figyelemmel a telekommunikációs piacokra jellemző gyors technikai fejlődésre és a versenykörülmények állandó változására.

Az új díjcsomagot a jelenlegi ügyfelei – kötbérfizetési kötelezettség nélkül – és új előfizetői is választhatják.

A Magyar Telekom közölte, a Gazdasági Versenyhivatal most lezárult eljárása során törekedtek arra, hogy az ügyfelek számára előnyös megoldást találjanak és ajánljanak.

A GVH által elfogadott kötelezettségvállalás értelmében országszerte – jellemzően kis és közepes méretű – települések optikával és bizonyos kábeles technológiával lefedett területein válik jelentősen olcsóbbá a meghatározott otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatást egyben nyújtó csomagjuk.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na majd meglátjuk itt egyenlőre a telecom abban merül ki, hogy módszeresen hónap 28. ra teszi a fizetési határidőt, és 2-3 nap múlva már zaklatják az embert a ,,késedelmes,, fizetésért !!!
EZ MINDIG AZ ADOTT TÁRGYHÓRA VONATKOZIK, vagyis 28. fizessem ki a 31. i díjat, ha nem akkor 750 Ft felszólítási díjat is kér, NA EZ AZ IGAZI SZEMÉTSÉG !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.