Felfüggesztette a kilakoltatásokat Budapesten a vasárnap megválasztott új főpolgármester.

Karácsony Gergely ezt a Facebook-oldalán jelentette be pénteken. Bejegyzésében emlékeztetett, hogy a kampányban meghirdetett "Budapest Alkotmányban" azt írták: a lakhatást alapjognak tekintik, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. "Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen" – fogalmaztak akkor.

A megválasztott főpolgármester hozzátette: sokszor látták, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok "gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára". Erre tekintettel intézkedett a fővárosi önkormányzat által kezdeményezett z összes kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról – közölte.

Azt írta: ez volt az első lépés. Feladatuk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsanak egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban az emberek nem hagyják egymást hajléktalanná válni – tette hozzá Karácsony Gergely.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fantomasz
Éljen !
Itt és most had gratuláljak én elsőként , végre valaki elolvasta a xart mi van beleírva .
Keressenek megoldást az embereknek ,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Nos, illiberális orbanista neonáci férgek, ez a liberalizmus, amit annyira gyűlöltök!
Nektek az jön be ha az adóforintjaitokat a birkanyájat vezetői jachtos utazásokra, milliárdos magánbirtokokra, fehér porokra, luxus kurvákra költik, mi liberálisok a fentikre költenék!
verőce21
Nagy dolog! A fűtési szezon kezdetén ilyen "népszerű" intézkedést meghozni. :)
Málna
Ja, most olvasom, hogy ez csak a fővárosi önkormányzatok által kezdeményezett kilakoltatásokra vonatkozik. Tehát ha jól sejtem, azokról van szó, akik önkormányzati lakásban élnek és nem fizetik annak bérleti díját vagy rezsijét. Jutalmul jár nekik az ingyen lakhatás?
Jozefina
Szép sorban mindent alapos mérlegeléssel meg lehet és meg is kell oldani!!! A kilakoltatások megtiltását már régrn orsszágosan el kellet volna rendelnie a keresztény családbarát, de maffia fidessz-kdnp-nek!!
Hajrá Karácsony!!!
Yoda69
Humánus lépés a náci fideSS zsarnoksága után.
Gartula érte és így tovább. Így lehet a fideSSt végképp levakarni magunkról 2022-ben.
Karácsony for President!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.