Az Eurostat által közölt, százezer lakosra jutó 1,6-tal szemben, csupán 0,92 szándékos, befejezett emberölés történt 2017-ben Magyarországon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Magyar rendőrség: nem először fordul elő, hogy az Eurostat valótlan adatokat közöl
Fotó: police.hu

A tájékoztatás szerint Magyarországon a rendőri eljárásban regisztrált szándékos, befejezett emberölések száma 2017-ben 90 volt.

Százezer lakosra lebontva és 9,79 millió lakossal számolva az arány 0,92, szemben az Eurostat által közzétett 1,6-os értékkel.

A rendőrség szerint mindebből az következik, hogy az Eurostat által közzétett adatok hitelessége – a magyar rendőrséggel összefüggésben – megkérdőjelezhető­.

Nem először fordul elő, hogy az oldal nem a valóságnak megfelelő statisztikát közöl. Ezeket az adatokat nem a magyar rendőrség szolgáltatja az Eurostat részére

- közölték.

Arról is beszámolnak, hogy a statisztikák szerint 2011-óta – amikor 140 gyilkosság történt – csökkenő tendenciát mutat Magyarországon az emberölések száma. 2018-ban 78 szándékos befejezett emberölést regisztráltak rendőri eljárásban, ami százezer lakosra számítva 0,79 százalékos arányt jelent.

Ugyanakkor 2018-ban a magyar rendőrök minden emberölést felderítettek, egyetlen elkövető sem maradt ismeretlen – tartalmazza a közlemény.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha nem a magyar rendőrség szolgáltatja az adatokat, akkor valószínűleg közel állnak az igazsághoz!!!??
Nessy
Már elnézést, de valakinek adatot kellett szolgáltatni kis hazánkból! Tudtommal az eurostat az országok által megadott adatokból dolgozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.