Kiderült, hogy nem gondoltak arra, a budai Várban régészeti előírások átrajzolhatják a terveket, ez 189 millióba került.

189 millió forinttal meg kellett toldani a budai Várban zajló Csikós udvar projektet, vette észre az Mfor, mert egyrészt a kivitelezők kérdéseire a mérnököknek a helyszínen kell választ adni, másrészt kisült, hogy régészeti előírások miatt át kell dolgozni a terveket.

Tovább drágul a várnegyed

A budai Vár megújulásának első ütemében visszaépítik a második világháború alatt megsérült, majd utána lebontott Stöckl-lépcsőt, a mellette lévő Főőrségi épületet, illetve a Lovardát, ezek a projektek közel vannak a teljes megvalósuláshoz, mindemellett a korábban a nyárra tervezett átadás csúszik. Ezek mind a Csikós udvar projekt részelemei, ez drágult most, a Középülettervező Zrt. számlázhat többet.

A Várnegyed felújítására a kormány februárban 36 milliárd forintot adott, a lovarda és főőrségi épület újbóli megépítése most 8,27 milliárd forintnál tart.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(mfor.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Orbán-kormány, uralkodásának kilenc éve alatt tökélyre fejlesztette a közpénz magánosításának technikáját, nevezzük nevén: a lopást. A rendszer egyik ideológusa szerint „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a fidesz legfőbb politikája”. „Törvényesítve” öntik zsákszámra a milliárdokat a fidesz közelinek mondható oligarchák zsebébe. Hihetetlen gazdagodásoknak lehettünk a tanúi az elmúlt években. Semmi sem volt drága, ha a közpénzek eltüntetéséről volt szó, a lopást, a korrupciót ilyen kreatív módon lehetővé tevő hatalom talán még sohasem uralkodott Magyarországon.
Kilenc évvel az fülkeforradalom után Magyarországon a jogtalanság, a nyomor, a szegénység uralkodik. Olyan autoriter hatalom jött létre, ahol még a demokratikus berendezkedés csírái megmaradtak, de a hatalom kontroll nélkül működik. A miniszterelnök korlátlan úr, a parlament az ő homokozójaként működik, a népképviselet formális, hiszen a párthűség felülír minden mást. A köz emberei nem szolgálnak, hanem uralkodnak. Hatalmuk, mint egykor a középkorban, a királytól, akarom mondani a miniszterelnöktől ered. Számára minden és annak az ellenkezője is megengedett. Telhetetlen kisgömböcként elnyel mindent és mindenkit. Étvágya hatalmas, kielégíthetetlen. Külső szemlélő akár azt is mondhatná, hogy keleti kényúrként uralkodik az ország felett. A budai Várba költözése szimbolikusnak is mondható. A díszletek készülnek, a korona még hiányzik.
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/8d820e133b6a41c553d6bc53c2f4c56e5221f613f627de860ad99431c2e00d57.png?w=600&h=65
uploads.disquscdn.com/images/6e563144dcb2df7be0daeed615547e9c1eb8316cf8f862d716149defea759888.gif?w=600&h=166
Emlékszem, hogy húzták a szájukat, amikor a hospicenak pénzügyi gondjai voltak (50 millió forint), és ezután Balog Zoltán felhívta a figyelmüket a felelős működésre...itt meg most 189 millió forintot úgy adnak hozzá, mintha az csak az apró lenne...nem beszélve a korábbi milliárdos költségnövekedéshez. Ha ez felépül utána is drágulni fog, lásd vizes vébét.
namihami
Baráti Fidesz körben a tavalyi választási győzelemig ott tartottak, hogy nem a százmilliókat, milliárdokat volt nehéz megszerezni, hanem az igénylést VISZONYLAG HIHETŐ módon becsomagolni. Az újabb 49%-os 2/3-dal (aminek jelentős összetevője volt az ellenőrizhetetlen fóleg kinti-de a benti voksok aránya is) mára eljutott a ""család"" arra a szintre, hogy az indoknak még hihetőnek se kell lennie. Ha az igény benyújtó és aztán visszajuttató tag ""megfelelően közeli"", elég ha az összeget bemondja és beáll a pénztár sorába.
verőce21
Ez a jó munka! Itt annyi pluszt számlázhat a tervező, és a közreműködők, amennyit csak a papír elbír.

Ha jól és keményen dolgoznak a régészek, jövő évben is veszünk egy Lamboughinit! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.