Az izraeli nagykövetség elítéli a posztereket.

Több helyen is megjelentek Budapesten olyan plakátok a köztereken, amelyek az Index két újságíróját, Miklósi Gábort és Dezső Andrást ábrázolják az izraeli zászló előtt "Mi is a határon túlról jöttünk" felirattal. Alatta az "Index – Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás" feliratok olvashatók.

Az nem derül ki a plakátokról, hogy ki készítette

– írja a 444.hu. A plakátról Panyi Szabolcs, az Index volt, és a direkt36 mostani újságírója készített fotókat a Twitterre.

A 444.hu szerint a két újságírót az ismeretlen plakátkészítők azért választhatták célpontul, mert Miklósi Gábor a Puskás Aréna megnyitóján nem állt fel a Nélküled című dal előadásakor, Dezső András pedig egy videómontázsban összevágta a szám egy koncertfelvételét és menekültekről készült képeket.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester közölte, leszedeti, ahol ilyen plakátot lát.

A mi Budapestünkön ilyen egyszerűen nincs! Nem adunk teret a gyűlöletnek! Arra kérlek, hogy írd meg itt kommentben vagy üzenetben, hogy hol láttál ilyet és holnap az összes ilyen borzalmat leszedetem!

- közölte közösségi oldalán Karácsony.

A Tett és Védelem Alapítvány pedig azt írta a Facebookon, hogy

feljelentést tesznek.

Az izraeli nagykövetség is megszólalt az ügyben, szintén a Twitteren:

Határozottan elítéljük a posztert, amin antiszemita és Izrael-ellenes szimbólumot és inszinuációk láthatók. Nincs helye a rasszizmusnak, a felbujtásnak és a gyűlöletnek a párbeszédben. Biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő magyar hatóságok el fogják tüntetni ezeket a plakátokat.

- olvasható a követség posztjában.

A 444. hu emlékeztet, korábban a Mi Hazánk közölte, hogy feljelentik az Indexet, mert „a magyar nép ellen uszítanak”. Csütörtök reggel pedig a közmédiában Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke arról beszélt, „az Index publicistája megadta a jelet a magyargyűlölőknek, az idegenszívű újságíróknak arra, hogy akkor most megint itt a lehetőség annak, hogy jól belerúgjanak a magyarságba azok, akik valamilyen oknál fogva nem érzik magukat a magyar nemzet részének”.

Forrás: 444.hu, 24.hu, Blikk

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nem csak a stadion építés provokáció, hanem a megnyitó is. Ezeknek mindegy is kit tesznek célkeresztbe a gyűlöletkeltés az egyetlen cél miközben rabolnak és fosztogatnak. Túszul ejtették az egész országot.
A diaszpórában élő magyarokat akarják maguk mellé állítani? Így nem fog sikerülni. Ezzel a féktelen nacionalista nyomulással magunkra haragítanak mindenki, és odavetnek koncnak, bárkinek. Ez a lepra társaság mindenre képes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.