Négy év munkájával sem tudta a rendőrség megállapítani, túlárazásnak számít-e, ha három telephely hómentesítéséért annyi pénzt kérnek, mint aminek a duplájából kijön egész Békéscsaba egy évi hóeltakarítása.

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a Türr István Képző és Kutató Intézet hóeltakarításának közbeszerzései ügyében, nem is akármilyen indoklással – írta meg a 444. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttképzéssel foglalkozó háttérintézménye ellen Hadházy Ákos tett feljelentést.

2013-ban ugyanis két telephelyük hó- és síkosságmentesítéséért 25,6 millió forintot fizettek ki, egy 2015-ös közbeszerzésen pedig három telephely hólapátolásáért és sózásáért fizettek ki 25 millió forintot. Összehasonlításképp: Pécs városának egész éves hó- és síkosságmentesítése 60 millióból, Békéscsabáé 50 millióból jött ki, a három telephely pedig együttvéve akkora, mint egy focipálya.

Több tízmillióért takarították a havat, a rendőrség nem tudja, ez túlárazás-e

A nyomozás egy témát vizsgált: feltűnően túlárazottak voltak-e az amúgy főtevékenysége szerint reklámozással foglalkozó céggel megkötött szerződések. És négy év nyomozás után arra jutott a rendőrség: ezt nem lehet megállapítani. Mint írták, a „vállalkozói díj valóban magasabb volt az átlagos fogyasztói árnál”, de „a hó- és síkosságmentesítésre fordított költségek nem határozhatók meg egzakt módon”.

Ráadásul „tekintettel arra, hogy a témafelelős feladata volt a közbeszerzés előkészítése és így a becsült összeg meghatározása is, (...) a mindenkori főigazgató tudattartalma nem feltétlenül fogta át az adott területre előirányzott összeg nagyságának megalapozottságát.”

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(444.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Minden korban a hóhányók életstílusa követi a trendet.
Mi ebben a nem érthető?
Clavigo
Ha nem feledkeztek meg a Zalkotmányos Köccségekről,,akkor nincs semmi gond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.