A hagyományokhoz híven idén is két kihelyezett frakcióülést tartott a Fidesz, az viszont már új elem az ilyen összejöveteleket illetően, hogy a tavaszi és az őszi esemény helyszíne ezúttal nem változott.

28 milliót fizetett a Fidesz Mészáros Lőrincnek

Ősszel, az önkormányzati választások után ismerős terepre utaztak a kormánypártok képviselői, október 16-a és 18-a volt ugyanis az időpontja a szokásos kihelyezett frakcióülésnek. Az eseményre februárhoz hasonlóan Balatonalmádiban került sor és mint a parlament honlapján elérhető szerződéslistából kiderül,

13,8 millió forintot fizetett a frakció a vendéglátásért és szállásért cserébe.

Az adatok alapján joggal feltételezhető, hogy februárban a honatyák kellemes élményekkel távozhattak a Balaton-parti településről, hiszen ahogy akkor, úgy most is a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.-vel szerződött le a frakció. A tavaszi ülés a mostaninál egyébként némiképp drágább volt, 14 millió forint.

Így az idei frakcióülésekért összesen 28 millió forintot fizetett ki a Fidesz a Zrt.-nek, 1,8 millióval többet, mint 2018-ban; akkor a tavaszi és őszi kihelyezett ülés összesen 26,2 millió forintjába került a legnagyobb kormánypártnak. Érdekesség, hogy idén úgy sikerült a tavalyinél többet költeni, hogy az idei események ellenértéke nem a legmagasabb volt az elmúlt időszakot tekintve.

(Kép: booking.hu)

Forrás: mfor.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ne osztódjon a vagyon. Családban marad...
Viktorunk tulajdonképpen csak egyik zsebéből tette a másikba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.