Vajna Tímea bár kizárólagos tulajdonos lett, de néhai férje üzlettársával és bizalmasával, Samuel R. Falconelloval közösen lettek ügyvezetők.

Két új tulajdonost engedett volna be a Vajna-örökség jelentős részét összefogó cégbe Andy Vajna özvegye, de a cégbíróság formai okokból elutasította az eladást. Így Vajna Tímea maradt a nem sokkal férje halála előtt alapított, közel 40 milliárdot érő AV Perfect Kft. egyetlen tulajdonosa.

Andy Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, a dokumentum eredeti példánya azonban eltűnt, így Vajna Tímeára szállt minden, beleértve az AV Perfect Kft-t is, ami a legmeghatározóbb vagyonelem. A filmproducer néhány héttel a halála előtt a teljes cégbirodalmát átszervezte, és ebbe a társaságba pakolta bele minden céges érdekeltségét. Ezt akkor valamivel több mint 130 millió dollárra értékelték fel, most a vállalat forintban kifejezve 36-39 milliárd forintot ér.

Vajna Tímea bár kizárólagos tulajdonos lett, de néhai férje üzlettársával és bizalmasával, Samuel R. Falconelloval közösen lettek ügyvezetők. Nem egész három héttel később az örökös pedig úgy döntött, hogy tulajdonosként is beengedi Falconellót és egy Las Vegas-i bejegyzésű vagyonkezelőt, a Premier Trust Inc-t a cégbe 0,001 százalékos tulajdonosként.

A cégiratok szerint Vajna Tímea nem egyszerűen el akart adni egy minimális részesedést két partnerének, hanem a vállalat teljes, 100 százalékos üzletrészét osztatlan közös tulajdonná alakították volna, és ezen osztoztak volna a megadott arányban.

A gond csak azt, hogy az AV Perfect egy egyszemélyes társaság, azaz definíció szerint egy tulajdonosa van, és ezen az átalakítás során sem változtattak. A cégbíróság pedig úgy ítélte meg, hogy ha egy vállalat mögött több tulajdonos áll, akkor az abban az esetben sem egyszemélyes, ha egyébként az üzletrészt osztatlan közös tulajdonba adják.

Bár a tulajdonosi viszonyok végül nem változtak, az AV Perfect Kft.nek a hatályos jogszabályok szerint valószínűleg már régen el kellett volna rendelni a kényszertörlését.

A társaság ugyanis még mindig nem adott le beszámolót a 2018-as üzleti évéről, pedig ennek a határideje május vége volt. Ilyen esetben az adóhatóság kétszer felszólítja az érintett céget, hogy pótolja az elmaradását, ám ha az ennek így sem tesz eleget, akkor bírság kiszabása mellett a NAV törli a vállalat adószámát és kezdeményezi a cég megszűntnek nyilvánítását.

Címlapkép: Facebook/Timea Vajna

(g7.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Kár volt eltüntetni azt a végrendeletet. Jobban járt volna ha kap 1-2 milliárdot imádott férje után.Akkor gond nélkül vegetálhatna Amerikában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@namihami: Véleményem szerint a csúti lerendezi az örökségét, különösen a kaszinó és média pénzeket, abból egy kannyit nem fog látni.
Yoda69
@namihami: Igen, de azt is mondta ne azt nezzuk amit mond, hanem amit csinal.
Rockxy
hát az övé kerülhet, mer van neki.
hameg valakinek, vagy bárkinek nincs öröksége, az mekkora szívás má!
Eladott Ország
Ő is csak egy része ennek a dísz kompániának ahol rezsipacal szilárd mélyenszántó gondolat nyilvánításai karistolják az ép hipotalamusz érzékeny barázdáit. Hüvelyszűkítésen esett át. Újra használhatják a fiúk.
Eladott Ország
ma, 06:37; Bocs, ezt a kommentet a Selmeczi cikkhez terveztem, bár lehet hogy a hüvelyszűkítés helytálló.
Lepényleső
...talán a bán visszakérte? Mire föl,hiszen nem volt az övé sose,s azt is el a néptől vette?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.