Isten lehet, hogy nem részesíti az embereket minden csodában, amelyért hozzá fohászkodnak, ám időről időre lehetőséget ad arra, hogy ők maguk tegyenek csodát másokkal – hangsúlyozta a köztársasági elnök kedden a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéden elmondott adventi köszöntőjében.

Áder János a Sándor-palotában rendezett eseményen felidézte, hogy 2019 októberében több erdélyi városba és Budapestre is ellátogatott Nick Vujicic szerb származású amerikai lelkipásztor. Ő elmondta, hogy iskolás korában két dologért imádkozott különösen: bárcsak találkozhatna egy másik emberrel, aki hozzá hasonlóan végtagok nélkül született, és bárcsak ez a végtagok nélkül élő felnőtt eljönne az iskolájába, hogy elmondja a társainak, ne csúfolják, ne zaklassák őt a fogyatékossága miatt – fejtette ki.

Az államfő úgy folytatta, akkor úgy tűnt, Nick Vujicic imái nem találtak meghallgatásra, huszonnégy éves korában azonban egy előadásán meglátott a tömegben egy végtagok nélküli gyermeket és azt mondta a szüleinek: "ha fiatok iskolás lesz, és a társai zaklatni fogják, hívjatok fel, hogy elmenjek abba az intézménybe, és elmondjam a fiataloknak, mennyi fájdalmat okoz a szóbeli vagy akár tettleges bántalmazás". Amikor pedig eljött az ideje, valóra váltotta ígéretét – húzta alá Áder János.

Szólt arról is: az esztendő vége felé közeledve érdemes figyelmet fordítani mindazokra a csodákra, áldásokra, amelyek az elmúlt időszakban történtek.

Köszönetet kell mondanunk mindannyiuknak a lassan mögöttünk lévő esztendőben végzett áldozatos munkájukért

- fordult vendégei felé a köztársasági elnök.

Az államfő külön is köszönetet mondott a tavaly nyugdíjba vonult Pénzes János szabadkai püspöknek, valamint az idén nyugdíjba lépő Jakubinyi György gyulafehérvári érseknek és Tamás József csíkszeredai segédpüspöknek a magyar közösségek érdekében végzett áldozatos szolgálatukért.

"Azoknak pedig, akik tovább szolgálnak, sok erőt kívánok munkájukhoz, az árvák befogadásához, az elesettek támogatásához, a lelki és testi betegségek gyógyításához, a diákok neveléséhez, a családok és a közösségek megerősítéséhez szerte a Kárpát-medencében" – fogalmazott Áder János.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Nessy: .
Realistaként nem hiszek a misztikumban, annál is inkább, mert Krisztus előtt is volt élet a Földön, mint pl
.
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/kr_e_753_aprilis_21_roma_alapitasa/
.
Amiben hiszek, a tisztesség, a szeretet, a jóság!
.
Nehezen tudom elfogadni azt, amikor Isten köpönyegébe bújva takarják el egyesek, kettesek a csibészségeiket!
Nessy
@tudode: Állandóan emlegetik a Tízparancsolatot, hanyagolva azt a tényt, hogy abból három parancsolat be nem tartását ( VII.VIII.X.) törvényesítette pártunk és kormányunk, már sok éve!
tudode
Nagyot nézek akkor, amikor ezek a gyenge képességűek ökonomikusan a templomokban is nyomják a sódert akkor, amikor sztem a vallás legalább olyan magánügy, mint a hálószoba titok.
.
Elolvasva a Stumpf cikket van olyan érzésem, hogy megcsinálták a Bibó nevelőtanárai, vezetői azokat, akik most a HATALOM BIRTOKOSAI:
.
--- Stumpf István: Orbán Viktor sem bírja már a harcot, a többség morális értelemben inkább kormányváltást akar
.
168ora.hu/itthon/stumpf-istvan-fidesz-ner-orban-kormany-orban-viktor-interju-178988
.
Érdekes módon visszaemlékezik Szarvasra, ahol összeverbuválódott ez e gyülekezet?
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Mintha Stumpf is belátná már, hogy rossz lovakra tettek!!!
division
@Nessy: Köszi, az már megvolt ma is, de a sorozatos plusz ütések nem tartoznak bele a komoly betegségekbe elvileg, bár ez a velem született bal kamra megvastagodás miatt van, csak pár napja eléggé zavaróvá váltak, volt már ilyen régebben is, évekkel ezelőtt, akkor is megmaradtam:-))
namihami
Igazolod Janó, hogy a pecázás jobban megy, mint a gondolkodás. A halak egyébként se értik ezeket a megnyilvánulásaidat. Mi se, csak hallgatnunk kell, a halaknak nem. És azok járnak jobban..
Béla333
Nahát! Bajuszos szar mekkora katolikus lett hirtelen...
Valóban csoda, hogy ez a birka nép elviseli ezt a gerinctelen senkit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.