Pokorni Zoltán elsírta magát a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén – számolt be a mazsihisz.hu.

Pokorni Zoltán elsírta magát egy megemlékezésen
Fotó: Youtube/Hegyvidék TV

Maros utcai rendelőintézetben annak emlékére rendeztek megemlékezést, hogy hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. január 12-én délben a nyilasok vérfürdőt rendeztek a kórházban, és 84 embert meggyilkoltak.

A portál beszámolója szerint az eseményen Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere is beszédett mondott. A nagyapjáról, az 1907-ben Érsekújváron született Pokorni Józsefről beszélt, akit ő maga csak családi elbeszélésekből ismerhetett:

melegszívű, templomba járó, barátságos embernek írták le. A vérengzésekben azonban tevékenyen részt vett.

A férfi – az 1945-ben bekövetkezett halála miatt – nem szerepelt a később felelősségre vont és felakasztott gyilkosok közé, ezért kerülhetett fel neve az áldozatok között a XII. kerületi Turul-szoborra, ahol – mint a polgármester fogalmazott – „valóban nincs helye”.

Pokorninak elcsuklott a hangja, amikor ezt mondta:

Az áldozatoknak ne csupán a zsidó voltukat lássuk, hanem teljes valójukat. És a gyilkosokban se csak a gyilkost lássuk, hanem azt, hogy hogyan válik valaki azzá. Amiért én itt vagyok, az az, hogy kimondjam: egyek vagyunk a fájdalomban.

Majd a portál szerint sokáig nem tudta folytatni a beszédét. Végül sikerült leküzdenie a sírást. A teljes beszámoló itt olvasható.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
A nagypapa nyilas geci,,,,A fater egy rühes komcsi besúgó... Ez a családfa nagyon király...,,,Te meg leszophatod Orbán- apaádat,,kígyószemű Podgornij...
Clavigo
Aszongya,,hogy.." Levágjuk a kezét annak ,,aki belenyúl a közpénzpénzbe... " Oszt milyen kussban voltál idáig,,( 9 év ) ,,,kígyószemű Podgornij... Mitől zokog ez a görény,,,így hirtelen ?
namihami
@kakambuki: 09.58: Erre a ""gyerek/unoka nem tehet róla"" szövegre akkor lehetne hivatkozni, ha nem a fideszes potentátok és rajongóik céloznának a másik oldal felé ezzel. Így ez most tipikusan a ""fagyi-effektus"". Persze, erre is áll a kövéri mentalitás:: ""A mi kommunistánk/nyilasunk jó kommunista/nyilas, a tietek viszont..."".
Béla333
Sirdogálhatna úgy is, hogy nem tagja a maffia Fideszes bagázsnak. Úgy talán kicsit hitelesebb tudna lenni. De így?!
simmering73
@Clavigo: Velejéig romlott egy család.
fahrenheit451
Nincs itt semmi megbánás!
Pokorni tudta mindvégig, és azt siratja, hogy lebukott.
Pokorni egy geci fideszes, aki azokhoz tartozik, akik tönkreteszik Magyarországot - a világvégéig, mert Magyarország már sosem lesz normális ország, a világ végéig.

Emlékszem még gyerekoromból az érzésre.
Amikor lebuktam, nem azt sajnáltam, hogy megtettem, amit, hanem azt sajnáltam, hogy lebuktam.
Ne tudd meg milyen mesékkel próbáltam kimagyarázni magam, a lebukásom után!
irodalmi béke Nobel-díj járna nekem azok után! Minimum !!!
Ártatlan vagyok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.