Csütörtökön jelent meg a Transparency International friss jelentése, amely szerint az EU-ban Romániával holtversenyben a második legveszélyeztetettebb ország vagyunk, nálunk csak Bulgáriában rosszabb a korrupció helyzete.

Transparency: a kormány korrupt. Kormány: Soros!

Voltak egyéb erős megállapításai is a kutatásnak, például az, hogy az EU-forrásból finanszírozott közbeszerzéseknél kiosztott pénz húsz százalékát Mészáros Lőrinc cégei nyerték el. Az EU-finanszírozású projekteknél Mészáros cégeinek 46 nyertes közbeszerzésre jutott 1 vesztes 2017-2018-ban.

Mindez azt is jelenti, hogy a 100-as skálán (ahol a 100 a tökéletesen korrupciómentes ország értéke) 44 pontot értünk el, míg 2018-ban 46 ponton álltunk. Romániával, Suriname-mal és a Dél-Afrikai Köztársasággal értünk el azonos pontszámot 2019-ben. Még rosszabb a helyzet, ha nem az egy évvel korábbihoz viszonyítunk: 2012 óta globálisan 24 helyet estünk vissza.

Végül, fél öt után pár perccel jelent meg az MTI-ben a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye, amely túl sok meglepetést nem tartalmazott, hiszen természetesen Soros György nyakába varrnák az egészet.

„A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást. Valójában azért támadják hazánkat, mert a magyarok nemet mondanak a migránsok betelepítésére.” – szól a közlemény, amelyet lényegében az elmúlt években bármikor, bármilyen témára ráhúzhattak volna, csak a nevet kell tetszőlegesre cserélni, pl. Európai Bizottság, Brüsszel, akármi.

„A Soros-szervezet ennek megfelelően hamis és torz jelentést tett közzé, amely az alapvető tényeket sem veszi figyelembe: Magyarországon 2010 óta teljesen átláthatóak a közbeszerzések, a magyar közbeszerzéseken már nem külföldi nagyvállalatok, hanem döntő részt magyar vállalkozások kapnak munkát – Mészáros, ugye – a szerk. –, a hazai kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya 39%-ról 58%-ra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly. Az egy ajánlatos közbeszerzések értékének aránya jelentősen (34%-ról 25.5%-ra) csökkent, és az elmúlt 6 évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Ezek az adatok megtalálhatóak a Közbeszerzési Hatóság honlapján.” – írják.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ha nem lenne korrupt, mi magyarázza, hogy minden fideszes politikus és csókos, már harmincas éveiben milliárdos?
Persze vagyonnyilatkozataiban csóró mindegyik (melynek hamisítása jobb helyeken börtönt ér), hiszen a jövedelmük publikus, de mégis mindegyik többszázmilliós házban él, birtokaik, szállodáik, yachtaik, magángépük... van.
Ha nem korrupt és jövedelme publikus, akkor hogyan?
Amikor még Simon bagatell 120 milliója volt a téma, akkor még értették a szektások is.
namihami
Ejnye, ejnye! A korral kezd a Fidesz szenilissé válni? Hát mégis, a Gyurcsány hol maradt?
""Gyurcsány elvtárs már nem lop? Gyurcsány elvtárs le van sz@rv@?""--- legalább a klasszikusoknak már be kellett volna vésődni. Mint a ""Fidesz nagy visszaemlékezőinek"", akik mára elsöpörték a rendszert és kizavarták az oroszokat. (legalábbis fidesz-tankönyvek szerint).
Nessy
Nem igaz, hogy nincs egy értelmes ember a fidesz háza táján! Miután a tényeket nem tudják cáfolni, meg sem kisérlik, mert ahhoz értelem kellene, jön a Soros, Soros bérenc,bevándorláspárti, Brüsszel, hazaáruló lemez! Tudnak ennél tovább gondolkodni szócséplőink, álomtitkáraink? Vagy van az a pénz, amiért átmennek infantilisbe!
namihami
@Nessy: Van, láthatod-hallhatod-olvashatod!
Nessy
@namihami: Hogy én hogy irigylem pár hónapja a gerinctelen embereket!
csak úgy....
@Nessy: gerincbántalmak esetén segít a fidesz? hol lehet fölvételizni?
namihami
@Nessy: Neked is fáj? Főleg reggelente...
Milyen mázlisták ezek a fideszesek, hogy az élet ettől (is) megkíméli őket. És még a gondolkodás terhe se nyomasztja őket.
Nessy
@namihami: Üdv a klubban, sorstárs! Fastum gél, és könnyebb lesz. Gondolkodás ellen viszont ez sem véd!:-)))))
Nessy
@csak úgy...: Kérd a felvételedet a Lendvay utcába, de előtte akaszd be a gardrobba a gerincedet! :-))))
namihami
@Nessy: 14.25: Bizony volt már olyan reggel, hogy talán még pártolótagnak is beléptem volna a Fideszbe, ha tényleg betudnák akasztani. Nagyon külső szimpatizánsként.
Azt hiszem, mi tudjuk, miről beszélek...
csak úgy....
nem korrupt a fidesz csak a polt peti lusta!@Nessy: most várom a hatást...
Nessy
@csak úgy...: Ez kevés! :-))))) Hol marad a Soros???
Nessy
@namihami: Néha három napos szobafogság, miután magas földszinten lakom, 17 lépcső, lift nincs. Közlekedés bútortól, bútorig. Rólam is elmondanák biztos páran, hogy részeg vagyok, azért nem tudok rendesen menni!
csak úgy....
@Nessy: ezen ne múljon ha segít! szarházi gyurka,te tanítattad ki ezt a bagázst!
(így már jobb?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.