A "Soros-hálózat" emberei szervezik a migrációt az egész Balkánon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Úgy fogalmazott:

a Soros által finanszírozott szervezetek gyakorlatilag "migrációs tanácsadást" folytatnak.

Soros György politikai befolyást akar szerezni, ő a világ első számú oligarchája, "maffiaszerű, fedett hálózati módszerekkel finanszíroz NGO-nak mondott civil szervezeteket, csoportokat, aktivistákat", és politikusokat vásárol meg – mondta.

A viták mögött is az áll, hogy míg "a Soros által finanszírozott bérpolitikusok" a migráció mellett vannak, addig Magyarország ellene – jelentette ki.

A keddi röszkei határáttörési kísérletről a miniszterelnök kifejtette: akik átjöttek Magyarországon, azokat a rendőrség elfogta, és a "jogi határzár" alkalmazásával már bíróság elé is állították őket, sőt ítéletek is születtek, és ki is fogják őket toloncolni az országból.

A Röszkén készült felvételeken is az látszik – folytatta –, hogy nők és gyermekek nem voltak a migránsok között, csak katonakorú, jó fizikai állapotban lévő, felszereléssel rendelkező férfiak, akiket "nem a szél fújt ide".

A migrációs helyzetet Orbán Viktor úgy kommentálta: nő a nyomás a déli határsávnál, a védekezés is egyre nehezebb, ezért megkétszerezték a határnál szolgáló katonák számát.

Úgy értékelt: a határvédelem és a migrációval szembeni fellépés a legfontosabb európai és magyar ügy ma is.

Közölte továbbá, most azért küzd, hogy a készülő EU-s költségvetésből ne a közös európai határvédelemre költsenek, hanem inkább adják a pénzt a tagállamoknak.

Az EU eddig "zsebpénznek sem nevezhető" forrást adott Magyarországnak a határvédelemre, pedig az elvégzett munka az osztrákoknál is kamatozik, a bajoroknak is "mi vagyunk a várkapitányai", sőt egész Németországot Magyarország védi meg a délről érkező illegális bevándorlással szemben

– mondta.

A koronavírus ügyében Orbán Viktor azt közölte: Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével operatív törzs állt fel a vírus elleni védekezés érdekében.

Össze kell hangolni a szükséges lépéseket például az idegenrendészetben, a határellenőrzésben, ha pedig megjelenne a vírus, azt azonosítani kell, majd közigazgatási intézkedésekre van szükség.

A testületben olyan szakemberek dolgoznak – az egészségügyért felelős miniszter és az országos tisztifőorvos is tag –, akik segíteni tudnak a védekezésben – mondta a kormányfő, hangsúlyozva: "most nincs baj, de lehet, ezért a dolgot komolyan kell venni".

Hozzátette, pánikot nem szabad kelteni, de bagatellizálni a kérdést akkor sem lehet, ha jelen pillanatban nem tudni arról, hogy Magyarországon tartózkodna olyan ember, aki ilyen vírust hordoz.

A kínai Vuhanban – ahonnan a fertőzés indult – nyolc magyar tartózkodik, közülük heten akarnak hazajönni, ők még a héten itthon is lehetnek – tájékoztatott.

Azt is megjegyezte, felkérte Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy tekintse át, a rémhírterjesztéssel szembeni fellépést megalapozó jogszabályok megfelelőek-e.

A börtönviszonyokra hivatkozó kártérítések ügyében Orbán Viktor arról beszélt, hogy ügyvédek felépítettek egy "bizniszt", eddig 12 ezer pert indítottak a hazájuk ellen, ítéleteket "csikarnak ki" az európai bíróságon, a magyar államnak pedig oda kellene adni a pénzt, amelynek "60 százaléka az ügyvédek számlájára kerül". "Börtönbizniszről", joggal való visszaélésről van szó, amellyel szemben a leghatározottabban akar fellépni – jelentette ki.

Közölte: az elítéltek elhelyezésében annyi változást mindenképpen el kell érni, hogy ne legyen hivatkozási alap "a rossz szándékú ügyvédek részéről", ezért új épületeket nyitnak meg.

A folyamatban lévő ügyekről azt mondta, nem szívesen fizet egyetlen fillért sem, mert az adófizetők pénzén "osztoznak a bűnözőkkel az ügyvédek". "Megáll az ember esze" – reagált.

A rádióműsorban szó volt a gyöngyöspatai iskolaügyről is, amelyről a kormányfő kifejtette: a 80 százalékban nem romák lakta kisváros iskolájában áldatlan állapotok alakultak ki – magas hiányzás, fizikai tettlegesség, házirend megszegése –, amire a nem roma magyarok úgy reagáltak, hogy elkezdték kivenni a gyermekeiket onnan.

Az az érzés alakult ki a nem romákban Gyöngyöspatán, hogy noha ők vannak többségben, mégis nekik kell meghátrálni. Most pedig még – "a Soros-szervezetek által indított eljárás eredményeképpen, bírói ítélet alapján" – azoknak kell milliókat fizetni, akik lehetetlenné tették, hogy a gyermekeik rendesen tanuljanak – mondta.

Mi annak a 80 százaléknyi, tisztességes, munkából élő, a gyerekének rendes oktatást követelő magyarnak az oldalán állunk, akik most Gyöngyöspatán éppen meghátrálásban vannak

– mondta. Jelezte, felkérte a térség fideszes parlamenti képviselőjét, "sürgősen fordítsa meg ezt a helyzetet". Horváth László a jövőben miniszterelnöki megbízottként is dolgozik majd az ilyen és ehhez hasonló esetek felderítésén, és javaslatokat készít.

Hozzátette:

a cigány családok között is vannak természetesen olyanok, akik szeretnék, ha rendes iskolába járna a gyermekük, de a randalírozók őket is akadályozzák.

"Nem akarok fizetni (...) olyan szülőknek, akik 500 órát hagyták hiányozni a gyermeküket az iskolából, ha meg bement, akkor pedig kifejezetten az oktatást lehetetlenné tevő magatartást mutatott" – jelentette ki, közölve: a kormány a tisztességesen dolgozó emberek oldalán áll.

A Dézsi Csaba András Fidesz-KDNP-s jelölt által megnyert győri időközi polgármester-választást Orbán Viktor úgy kommentálta:

Győr jó kezekben lesz a következő időszakban, Dézsi Csaba András érti, hogy a fejlődést fenn kell tartani.

Az új polgármester feddhetetlen, és "miután erkölcsileg is megroppantunk abban a városban, helyre kell állítani a becsületet" – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán várkapitányról: A kereszténység nevében szórja a pénzt a haveroknak, Ráhel&Co. ki sem merészkedik az utcára, ha a magára rántott szerelés nem éri el a több (tíz)millió forintot. Keresztények ezek, mint a kurvaélet. Garancsi keresztény addig reptette a főkeresztényt a luxusgépein, ameddig az ölében nem landolt 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő ajándékpénz. Kastélyt és hotel kell építeni belőle. Csányi Sándor másik keresztény OTP bankja meg több mint félmilliárd forintos, szintén vissza nem térítendő ajándékot azért, hogy háromcsillagossá varázsoljon egy szállodát, amely már most is háromcsillagos. Rászorultsági alapon kapták, hát persze. Mint Schmidt Mária azt a szaros 4 milliárdot, amiből Puskás-kiállítást szervez. 4 milliárd egy tetves kiállításra. Hát ezért kell ide minden egyes jó szó, biztatás és ima. Mert jó helyre megy. Emberből vannak ezek is, van nekik lelkük, miféle keresztény lennék én, ha sajnálnám tőlük. Nekik a keresztény kultúra minden erejük forrása. Mennyivel jobb a keresztény kultúrára hivatkozva kifosztani egy országot, és szellemi nyomorba süllyeszteni, mintha csak simán a saját pofájukkal takaróznának. És se vége, se hossza a félmilliárdonként, 3 milliárdonként, 4 milliárdonként, 20 milliárdonként széthordott országnak. Csak a migránsok ne jöjjenek, elleszünk mi itt a drótkerítések iránti nemzeti erkölcsösségben és keresztényi szeretettben. Orbán Viktor akaratából. És nem ég le a bőr
senkinek a pofájáról, aki ehhez asszisztál. A harcostársakat meg zabáltatni kell, meg kell vásárolni a hűségüket és akkor a vállukon tartják a vezért. Egyszerű ez. Van egy vissza-visszatérő álmom...Jézus visszatér a Földre, bérel egy bézbólütőt és addig veri ezt a szarházi, parazita bandát, amíg mozognak.
http://svung.blogin.hu/files/2013/03/orbanlov...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A koronavírus ügyében: Így szokott ez kezdődni, a lypsi ök.-ok akarják vezetni a "védekezést".
A következő lépés, hogy adjon a kormány pénzt a koronavírus kezelésére, “majd mi tudjuk hogyan kell elkölteni”!
Lypsibolsik(ok) megszokott hozzáállása. :)
SystemError
@verőce21: Ennyire sötét azért eddig nem voltál... Nem mondom, hogy meglepnek a tudományos-fantasztikus következtetéseid, de ez most igazában suta lett.

Remélem ilyenek, mint te minden ilyen politikától mentes fontos kérdésekben nagyon-nagyon távól tartanak a szakemberek, akiknek köszönheted pl te is, hogy élsz. Azokról beszélek, akik annak ellenére szeretnék megmenteni az életedet, hogy egy tirpák bunkó vagy és politikát keversz ilyen kérdésbe. Az a szerencséd, hogy ezek az emberek nem olyan suták, mint te!
kokopelli
@SystemError: nem érdemes vitázni,mivel a "lypsik" (nem tudom az mit jelent,hacsak nem "libsit) még a földgolyó észrevehetetlen lassulásába is betették a lábukat!
SystemError
@kokopelli: Azért írja "lypsik"-nek, mert álművelt szalonnáci... Valami neveltetés volt azért, de csak pont annyi, hogy közönséges legyen a kontraszt a mondanivalójával:)
kokopelli
@SystemError: Halálra röhögöm magam,amikor "ilyenek" nyugati országról úgy mesélnek,mintha évtizedek óta
ott élnének!"Csendes alfarhangjuk" sincsen a kinti rendszerekről! Le szoktam fordítani a kinti ismerősöknek,haverok-
nak,hogy ők is röhöghessenek! Azt hiszik,hogy "Stand up Com."-ot fordítok! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. April 8., 06:53
Ragyogó idővel köszönt be a szerda
Szórakozás - 2020. April 8., 06:44
Koronavírus miatt halt meg a Grammy-díjas énekes