A tények azt mutatják, hogy az utolsó 10 év volt a legsikeresebb 10 az elmúlt 100 év magyar történetében – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Várkert Bazárban tartott évértékelőjében.

A kormányfő úgy fogalmazott: a magyar elszokott attól, hogy sikeres népként tekintsen magára.

Hobónak van igaza:

"oly sokáig voltunk lenn, hogy nem is tudjuk, milyen fenn"

- idézte.

Az elmúlt tíz év eredményeit kifejtve Orbán Viktor hangsúlyozta: a külső és belső egyensúly megtartása melletti fenntartható növekedés egyetlen másik évtizedre sem volt jellemző az elmúlt 100 év során. Mindez úgy, hogy európai mércével mérve a vagyoni egyenlőtlenségek mérsékeltek maradtak, vagyis a növekedés előnyei a társadalom széles rétegeihez is eljutottak – jegyezte meg.

A sérülékeny csoportokat, fiatalokat, 50 év felettieket, gyermeket vállaló nőket, alacsonyan képzetteket sikerült munkához juttatni. A bérek is megindultak felfelé, a minimálbér és a garantált bérminimum értéke megduplázódott, 2019-ben minden idők legtöbb beruházásáról született döntés, és tavaly megdőltek az exportrekordok is. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: lakosságszámot tekintve a világ országai között Magyarország a 94. helyen áll, de exportban a 34.

Mindezt egy tízmilliós ország érte el. Van-e nyilvánvalóbb bizonyítéka a tehetségnek és a szorgalomnak?

- tette fel a kérdést.

Arról is beszélt, hogy azok, akik a magyar pedagógusokat, az oktatást és szakképzést "gyepálják", lehetnének mértéktartóbbak is. Azok a munkások, szakemberek, mérnökök ugyanis, akik itt, Magyarországon a világ legmodernebb gyárait működtetik, "mind a mi iskoláinkból és egyetemeinkről kerültek ki" – hangoztatta.

Az elmúlt 10 évben "megtanultuk azt is, hogy Európa nem Brüsszelben van. Európa mi vagyunk, és nem kell megfelelnünk a megfáradt brüsszeli elitnek. (...) Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, hogy mi vagyunk Európa jövője"

- fogalmazott.

Összegzése szerint a Kárpát-medencéből ma erő sugárzik. Ez az erő abból a felismerésből fakad, hogy magyarnak lenni jó, felemelő és ígéretes dolog. "A mi nemzetünk tudja: Magyarország az első" – mondta.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez a buzi ne tulajdonítsa el Hobótól a kijelentéseit és értelmezze át, ahogy szokott hazudni begyógyszerezve..

Kérdezzék már meg Hobót, hogy konkrétan Orbánról mit gondol, azt gondolom nem merné...:)
Borsodi
Kinek köszönhetjük,hogy egyre mélyebbre süllyedünk? Már csak a hülyékre van szükségük és az általuk behozott bérmunkásokra.Sok Ország azt sem tudja,hogy uniós ország vagyunk,Szégyenkezhetünk,hogy gyáva,kiszolgáltatott Magyarok vagyunk,akiket lejáratnak más országok előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.