Bocskai Péterre 2018 novemberében szabtak ki jogerős börtönbüntetést, de még nem vonult be. A 2014-es választáskor Orbán Viktor miniszterelnök nála kávézott.

Noha 2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját, Bocskai Péter azóta sem vonult börtönbe – írja a 24.hu.

Arról, hogy Bocskai szabadlábon van, először a Momentum szabolcsi szervezetének elnöke, Babosi György tett utalást, majd Hadházy Ákos független parlamenti képviselő próbálta megtudni a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP), hogy Bocskai megkezdte-e már a büntetését,

kérdésére azonban nem kapott választ.

Bocskai Péter a vádatiratban foglaltak szerint az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként a földutak karbantartásáért, az útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt. 2012 szeptemberében olyan vállalkozási szerződést kötött a harmadrendű vádlottal, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat az nem végzi el. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében a teljesítmény-igazolásokat aláírták, ezért a számlák ellenértékét kifizették.

Az ügylettel hárman összesen majdnem 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek.

Bocskaira első fokon négy év börtönbüntetést szabtak ki, valamint négy évre eltiltották a közügyektől, de a városi cégvezetőt végül – folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt – két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla. Ez 2018 novemberében történt.

A 24.hu most megkereste BVOP-t, amely azt közölte a lappal,

hogy Bocskai Péter nevű fogvatartott nem szerepel a nyilvántartásukban, vagyis a több mint egy éve jogerősen elítélt férfi még mindig nem kezdte meg börtönbüntetését.

Az már a Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatásából derült ki, hogy Bocskai Péter a jogerős ítélet után „megromlott egészségügyi állapotára” hivatkozva 2019. február 22-éig halasztást kapott, hogy bevonuljon a börtönbe. Ezt meg akarta hosszabbíttatni, ám a kérelmét tavaly márciusban véglegesen elutasította a bíróság, a BVOP március 28-án pedig elrendelte a férfi büntetésének végrehajtását.

Bocskai időközben ismét beadványt nyújtott be, melyben az állt, hogy egészségi állapota miatt kezelés alatt áll, ezért a megadott időpontban nem tudja megkezdeni a büntetés végrehajtását. A férfinak később még egy halasztási kérelme volt, ám azt késés miatt el sem bírálta a bíróság. A volt cégvezető perújítással is próbálkozott, amit tavaly nyáron egymás után utasítottak el a bíróságok – írta az ügyről a portál.

Bocskai 2019 novemberében, szintén egészségi okokra hivatkozva egy kegyelmi kérelmet terjesztett elő, melyben azt kérte, hogy engedjék el a vele szemben jogerősen kiszabott börtönbüntetést, vagy függesszék fel annak végrehajtását, esetleg annak enyhítését szabadságelvonással nem járó büntetésre. A férfi azt is kérte,

hogy a köztársasági elnök mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, melynek elbírálása jelenleg is folyamatban van.

Azt nem tudni, hogy az eljárás alatt felfüggesztették-e a büntetés végrehajtását, de a 24.hu azt írja: vélhetően nem, mivel a BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai büntetésének megkezdését, amire válaszul a férfi azt közölte, hogy orvosi kezelése miatt csak március 4-én tud bevonulni.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

(24.hu)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A bíróság csak javasolta, hogy esetleg vonuljon börtönbe, aztán majd eldönti, hogy szeretne-e...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
disbisa
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nezelodo
@Rockxy: Biztos, hogy akkor sem a Napszámos Józsi bliccelte el a kaptárba való bevonulást, ahogy most sem...
ómió
Szeviépék azért ezt "okosabban" csinálták!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:26; Hát még az Elios ügy! Az EU csalás elleni hivatala azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy az Eliosnál landolt teljes összeget, vagyis nagyjából 12 milliárd forintot kérje vissza a magyar kormánytól.
kep.index.hu/1/0/1955/19552/195528/19552853_5d387c1e0f63c786f9527986958788d8_wm.jpg
Nem ússza meg a vejkó meg az após ezt a balhét a többivel együtt!
Lepényleső
Ez olyan bünti mint a járóbeteg ellátás,nem kell bevonulnia? Teljen le az a két év az otthon melegében,
így kegyelmet sem kell kapnia,s nem lesz ebből így semmi amit az ember egyébként nem tudna?
ómió
@Eladott Ország:Az "Elios ügyet" az efftársak kínjukban kreálták. Biztos azért kéne nekik az "Európai Ügyészség" is (ha már a magyar nem tudott visszaélést megállapítani), hogy majd párezer kilométerről "megállapítsa a tutit", meg, hogy a 4-es metróból kilopott 167 milliárd némi "ellensúlyra" találhasson. Amúgy meg anno Keller efftársad is ugyanígy álmodozott, ahogy most te! Nekünk meg addig jó, amig ti csak álmodoztok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.