A koronavírussal kapcsolatos magyar eljárásrend kicsit szigorúbb és határozottabb, mint ami általában Európában jellemző – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós közölte: kedden történt meg a vírussal kapcsolatos magyar eljárásrend harmadik variációjának közzététele, amelyet minden családorvos megkapott. Ez arról tájékoztat, hogyan kell felmérni a betegséget, gyanú esetén kit kell értesíteni, illetve hogyan kell továbbküldeni a beteget – tette hozzá.

A miniszter szerint a mindenkori helyzetnek megfelelő az eljárásrend, ami "kicsit határozottabb és szigorúbb, mint ami általában Európában történik".

Ennek a következménye – fejtette ki – hogy ha valaki fertőzött területről jön, és jelentős az esélye, hogy találkozhatott a vírussal, akkor karantént rendelnek el, de ha a gyanú esélye lényegesen kisebb, akkor csak megfigyelés alatt tartják az érintetteket.

Kásler Miklós szerint az intézkedések mögött az a megfontolás áll, hogy ne reagálják túl a pillanatnyi eseményeket, de ez nem jelenti azt, hogy ne készülnének fel a lehető legrosszabb variációra.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Horizont: Diákoknak karantén, vízilabdásoknak kérdőív. Szigorúság a mi módunkon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Clavigo: Tegnapi cikkben olvastam, hogy ott sem jártak jobban, ahol bőszen vizsgáltak: pl. a debreceni reptéren. Rosszul használhatták a lázmérőt (vagy rossz volt a lázmérő?!), mert 32-33 fokot mutatott. Úgyhogy mindenki mehetett, amerre lát...
vacsi
@SystemError: A férjem is így járt, csak nem ő lett volna az áldozat, hanem az ágyszomszédja: ott az infúzióban mentek a buborékok...
Eladott Ország
@Sámannus: tegnap, 16:11; Orbán és csapata soha az életben nem dolgozott egy percet sem a szabad piacon, mindig más pénzén lebzseltek, és mióta a parlamentbe befészkelték magukat, azóta az ország – és most már egy jó ideje – az Unió pénzét lopják rendszerszinten. Volt 30 évük, hogy tökélyre fejlesszék a lopást, zsarolást, és szektává alakítsák a nem túl sok ésszel megáldott szavazóbázisukat.
simmering73
Aha. Azért röpködnek a fertőzött területekről az emberek, mert olyan szigorúak vagytok.
SystemError
@vacsi: Elképesztő, hogy egy a takaritókat nevezik ki már nővérnek...:( Ez régen egy 4 éves eü szakközép volt...
Lepényleső
Ezt mihez tartás végett a vírussal is közölte? A vírus talán mindent nem vesz be,nem az ország gyülekezete?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.