A Vígszínház igazgatójának továbbra is Eszenyi Enikőt javasolja a szakmai bizottság – tudta meg a hvg.hu. A döntést a fővárosi közgyűlés hozza majd meg a hónap végén, a szakmai bizottság csak javaslatot tett.

Kedden döntött a Vígszínház igazgatói pályázatairól az erre alakult szakmai bizottság – írja a hvg.hu. A jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter színész-rendező és a Bárka Színházat alapító Csányi János pályáztak Eszenyi idén lejáró igazgatói posztjára. A lap információi szerint a bizottságban Eszenyi Enikő hat igen és három nem, Rudolf Péter négy igen és három nem szavazatot kapott, az ő esetében ketten tartózkodtak. Csányi János nem kapott voksot.

A szakmai bizottság csak javaslatot tesz, a döntést a fővárosi közgyűlés hozza majd meg a hónap végén.

A szakmai bizottságba Kásler Miklós az Előadó-művészeti Főosztály vezetőjét delegálta, egy tagot a szakszervezet küldött.

A Színházművészeti Bizottság delegáltjai: Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Nemcsák Károly, a Jószef Attila Színház igazgatója, Kiss B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója és Kósa Péter Zsigmond, a Pesti Magyar Színház gazdasági igazgatója.

A főváros részéről Hassay Zsófia és Tóth József, a Vígszínház részéről Hegyi Barbara szavazhatott a pályázatokról.

Mindeközben szintén kedden, Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes közleményéből derült ki, hogy a Főpolgármesteri Hivatal kedden felkérte a Vígszínház felügyelőbizottságát, folytasson le vizsgálatot a Vígszínház működésével, vezetésével összefüggő tapasztalatokról beszámoló, az elmúlt napokban megjelent nyilatkozatok és sajtóhírek kapcsán.

Forrás: HVG, 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Enikő szerintem nem így képzelted a végét.. Még mindig van választás a méltóság és a szakmaiság felé... Biztos vagyok benne, hogy nincs könnyű helyzetben ő sem, de a kollégák, nézők, a szakma számít. Nem vagy már 20 éves. Döntsd el mire szeretnél emlékezni és azt is rád hogyan fognak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.