Öt évre fog börtönbe vonulni a balesetet okozó férfi.

Elítélték a három ember halálát okozó gondtalan sofőrt – ez a büntetés

A Salgótarjáni Járásbíróság kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 5 év börtönre ítélte azt a 44 éves férfi, aki három ember halálát okozta azzal, hogy semmibe vette a szabályokat. A felelőtlen sofőrt tíz évre eltiltották a vezetéstől.

A férfi 2017 decemberében éjszakai sötétségben munkásokat szállított Budapestre a jeges, csúszós 21-es számú főúton. A ködös idő ellenére az elindulásától kezdve gyorsan haladt, és előzgette a járműveket. Az útfelújítási munkák miatt a kétirányú forgalom Mátraverebély és Tar között az egyébként osztott pályás, két-két forgalmi sávval ellátott úttestnek csak az egyik oldalán zajlott, ahol „Előzni tilos”, „60 km/h sebességkorlátozás”, valamint „Úton folyó munkák” jelzőtáblák voltak kihelyezve.

A férfi a jelzőtáblák tilalma ellenére az előtte 60 km/h sebességgel haladó, egy autóbuszból és 5-6 kocsiból álló járműsor előzésébe kezdett, és mintegy 86-92 km/h sebességre gyorsítva legalább négy személygépkocsit meg is előzött. Éppen megkezdte az autóbusz melletti elhaladást is, amikor láthatóvá vált számára egy vele szemből szabályosan érkező gépkocsi tompított fényszórója.

A közvetlenül az autóbusz mögött haladó autó vezetője is észlelte a szemből érkező autó fényeit, ezért fékezett, így a férfi még besorolhatott volna a busz mögé, de ő ennek ellenére tovább folytatta annak előzését.

A szemből érkező jármű vezetője a fentieket észlelve jobbra kormányozta autóját és vészfékezett. Bár ekkor már a vétkes sofőr is fékezett, a baleset már nem volt elkerülhető. A vétkes sofőr járművének az első része összeütközött ugyanis a szabályosan közlekedő autó bal első részével. A sértett által vezetett személygépkocsi ezután megpördült, és a szalagkorlátnak csapódott, a kisbusz pedig a jobb oldalára borult. A borzalmas baleset következtében a vétlen jármű vezetője és utasa a helyszínen elhunyt, a vádlotti kisbusz egyik utasa szintét meghalt.

További három személy súlyos, nyolc napon túli sérülést szenvedett. Mostanra kiderült, hogy a tragédiát okozó sofőrnek is maradandó sérülése lett. A súlyos agysérülése mellett a lépét is el kellett távolítani.

A bíróság öt év börtönre ítélte a felelőtlen sofőrt. A férfi és védője enyhítésért, míg az ügyészség a végleges hatályú járművezetéstől eltiltásért jelentett be fellebbezést.

Forrás: 24.hu

Fotó: police.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Szégyenletesen kevés. Minimum húsz év és soha többet jogsi!
Horizont
Ha agyi maradandó károsodása lett (szerintem már előtte volt) akkor úgyse vezethet többet.
Kár, hogy nem döglött meg...
balos
Én meg azt híttem kitüntetik,mint a bayercsótányt!
görbetükör
Szégyenletesen kevés. Minimum húsz év és soha többet jogsi!
Anna24
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Anna24
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.