Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

Ugrásszerű emelkedés vasárnapra: 65-tel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, újabb két halott

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 408 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 394 magyar állampolgár – írta a közlemény utolsó bekezdésében a hivatalos honlap.

Az előző napi adathoz képest az igazolt fertőzöttek száma 65-tel emelkedett, ekkora ugrást még nem történt, a halottak jelenlegi száma: 13.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezt korulbelul szorozzuk 10-zel, es akkor kozelitunk a valos szamhoz.
Béla333
Értenek hozzá, a jelek szerint:

2020-03-26 14:42:00
"Operatív törzs: sikerült lassítani a vírus terjedését"
www.atv.hu/belfold/20200326-operativ-torzs-sikerult-lassitani-a-virus-terjedeset
Yoda69
@Béla333: Az operett torzs tudhatna, a java meg csak most jon.
nemkati
@Yoda69: Az operatív fatörzs lemondhatna, ahogy valaki találóan megjegyezte.
Sámannus
Ha a mérések igazak kb 3% volt az arány napok óta. ez még a járvány terjedésének az eleje. Az új intézkedések hatása alig mérhető de a tendencia ezt mutatja.
Atömeges mérés azért lenne elfogadhatóbb, mert így a ferőzötteket nagyobb számban lehetne elkülöníteni. Ők a járvány kifejődésében és akár minden szakaszában is jelentősen hátráltatnák a terjedését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.