Értékelte a mai napot a miniszterelnök.

Orbán Viktor nyilatkozott arról, mi következik: "Ez hosszú lesz"

A mai napon a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében a kormány az országgyűléstől kapott felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbítását.

A kormány az elmúlt időszakban több óvintézkedést tett a vírus terjedésének lassítására, melyek hatályát a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbítja.

Kedd este Orbán Viktor egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban üzent a magyar embereknek, miközben az akciócsoportok vezetőinek ülésére tartott. A miniszterelnök elmondta: a hatályba lépett rendeletek működnek és az ország védekezését szolgálják.

„Akciócsoport-vezetők ülése. Ez is hosszú lesz. Fontos kérdések is napirenden vannak, bár a legfontosabb döntéseket ma már meghoztuk. Az ellenzék nem szavazta meg a vészhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatunkat, ezért keletkezett egy patthelyzet, néhány fontos döntésünk hatályát vesztette, léket kapott a védekezésünk hajója. Ezt a léket ma sikerült befoltozni, és a hatályokat vesztett rendeleteket változatlan formában aláírtam és ismét hatályba léptek, működnek, segítik a védekezésünket”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: Blikk

Kép: Orbán/Facebook

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán éppen irtja a magyar embereket. A magyar kormány egyáltalán nem törődik a magyar emberekkel, munkavállalókkal, családokkal, egyedülélőkkel, szegényekkel. Egy fillért sem garantál nekik. Most nem ígérgetések, nem holmi fizetési halasztások kellenének a magyar munkavállalóknak, családoknak hanem azonnal rendelkezésre álló "készpénz".

Íroroszág:
Ír miniszterelnök helyettes: "Nem teszünk különbséget azok között, akik már elveszítették a munkájukat, és azok között, akik két hét múlva fogják. Mi garantálni fogunk egy bizonyos jövedelemszintet minden ember számára az országban."

Az olasz kormány sürgősségi forrásokkal segíti a rászorulókat propeller.hu/nagyvilag/3518373-olasz-kormany-surgossegi-forrasokkal-segiti-raszorulokat

Japánban 880 ezer forintnyi készpénzt adnának a bajba jutott családoknak index.hu/gazdasag/2020/03/25/koronavirus_japanban_880_ezer_forintnyi_keszpenzt_adnanak_a_bajba_jutott_csaladoknak_jarvany_tamogatas/

3400 dollárt kapnak az amerikai emberek. Donald Trump aláírta a mentőcsomagot, aminek keretében az amerikai családok 3400 dollár azonnali készpénzt kapnak. A legutóbbi hírek szerint Steve Mnuchin pénzügyminiszter egyszeri, 3000 dolláros támogatást tervezett, de ezt az összeget megemelték az amerikai családoknak, valamint újabb, 4000 milliárd dolláros támogatást a vállalatoknak. A mai napon mind a demokraták, mind a republikánusok jóváhagyták. Ezelatt Magyarországon az Orbán-kormány egy fillért sem ad a már most bajba jutott családoknak, dolgozóknak. Fizetési halasztásokat adnak holott azonnali készpénzt kellene biztosítaniuk a bajba jutott magyar embereknek. www.afp.com/en/news/15/trump-signs-2-trillion-recovery-plan-us-virus-cases-skyrocket-doc-1q83164
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@division: ha nem díjaztad akkor a fürjet miért is díjjjjazod???
flex
Orbán Viktor nyilatkozott arról, mi következik: "Ez bosszú lesz"
polar450
A drága miniszterelnökúr soha nem tár elénk teljes, valós képett az adott helyzetről, ami azt jelenti, hogy elhallgat, hazudik!

"Az ellenzék nem szavazta meg a vészhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatunkat, ezért keletkezett egy patthelyzet, néhány fontos döntésünk hatályát vesztette, léket kapott a védekezésünk hajója. "

Az vajon miért maradt ki, hogy az ellenzék nem a veszélyhelyzeti elrendelésen problémázik, hanem a sunyi, korlátlan felhatalmazáson, amire valójában semmi szükség, hisz az tákolmány, az Eü-i -törvény, a Katasztrófavédelmi törvény, valamit az önkormányzati törvény szépen, érthetően tartalmazza mindazt a jogosítvány-halmazt, amelyek eleve maximális jogot adnak/biztosítanak a hatásos intézkedések megtételére!

Miért kell hazudozni, ha amúgy elég hamar kiderül?
flex
www.youtube.com/watch?v=AM4nWq6mU9k

Sajnálom, hogy dugig vagyok érzelmekkel!
Nem tudok szeretni - nem értem a fogalmat sem (amit nem értek, azt nem tudom), de mégis dugig vagyok érzelmekkel.
Az a sok érzelem a semmiért...
flex
@polar450: Sajnos, Ujhelyi is csúsztat.
Miért kell hazudni !!!???

Elegem van a hazugságokból !!!
Az ellenzék erkölcsi fölényét játssza el Ujhelyi.
Miért kell ez?
Mire való ez?
polar450
@flex: Nem jöttem rá, hogy hol csúsztat Újhelyi. Mutasd meg. Kösz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.