Több országban is összefogott a kormány és az ellenzék a koronavírus-járvány leküzdése érdekében, Magyarországon nem ez a helyzet – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző kifejtette: Belgiumban, Spanyolországban, Izraelben és Romániában is azt hangsúlyozzák, hogy a járvány miatt félre kell tenni a politikai ellentéteket.

Eközben Magyarországon az ellenzéki pártok továbbra sem hajlandóak a "kicsinyes" politikai érdekeiket félretenni.

Emlékeztetett, a magyar ellenzék a múlt héten megakadályozta, hogy a koronavírus-törvényt gyorsított eljárásban elfogadják, most pedig nemet "nyomtak" a jogszabályra a szavazáskor.

Meglepőnek nevezte az ellenzék magatartását, hozzátéve, társadalmi közmegegyezés van arról, hogy a kormány ominózus intézkedései fontosak és hatékonyak, hiszen még az ellenzéki szavazók is azon az állásponton vannak, hogy ezeket be kell tartani.

Tehát ebből a szempontból teljesen érthetetlen, hogy az ellenzéki pártok miért mennek szembe a társadalmi akarattal, a saját választóik akaratával

- mondta.

Az ellenzéki viselkedés mögött Deák Dániel szerint az állhat, hogy attól félnek, a kormány sikeres válságkezelésének hatására nőni fog a kabinet támogatottsága, ezért igyekeznek a napirendet "áttolni" valamiféle demokráciavitába.

Forrás: MTI

Címlapkép: M1/YouTube

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Pegero: Hogy zsidó vagy-e, azt nem tudhatom.
Aki Én
@Pegero: A kutyát sem érdekli. Egy buta fajankó vagy, ez itt a lényeg:)
Aki Én
@Pegero: Szintén a kutyát sem érdekli a sok bugyuta linked. De ettől még neked való, ne hagyd abba.
Aki Én
@Pegero: ...na, ettől még nem vagyok a cimbid!!! Ugyan az az unatkozó, mellőzött lúzer vagy, mint eddig.
evacica
Ejnye ejnye Danika! Tudom, hogy sok pénzt kaptok a főnöktől, de azért nem kéne ilyen pofátlanul hazudni! Pontosan Orbán aki nem képes a mai napig megemészteni az önkormányzati választások eredményét, pitiáner bosszúálló még ebben a válságos helyzetben is. Aki képtelen felülemelkedni a vereségen, és aki nem akar konszenzust az ellenzékkel!Neki a hatalom mindennél fontosabb, még az országnál is! További jó fagyizást, csak el ne rontsad a gyomrod!
Lepényleső
Ez nem úgy hangzik mint amikor mást vádolnak olyan bűnökkel,amit több tíz éve folytatólagosan ők követnek el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.