A gazdaságvédelmi akcióterv egyik hangsúlyos célja a vállalkozások életben tartása. Ezért a kormány három hónapig bizonyos feltételek mellett hozzájárul a foglalkozás költségeihez. Palkovics László ma tovább pontosította a tegnap bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv második lépcsőjének részleteit. Ennek egyik fontos eleme a rövidített munkában dolgozók munkabér költségeihez való hozzájárulás volt. Mivel sok kérdés merült fel ezzel kapcsolatban,a tárcavezető ma részletesen elmondta, hogy mikor és kinek jár a 70 százalékos bértámogatás: “Nem arról van szó, hogy a rövidített munkaidő alapján járó bér 70 százalékát állnák. Hanem annak a bérnek a 70 százalékát támogatja az állam, amelyet a dolgozó nem kap meg, amikor rövidített munkaidőre kényszerül” – foglalta össze a miniszter a tudnivalókat

Forrás: indirekt.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Mirabilis: Nem értem, ez miért a könnyebbik oldal.
Aki elvesztette az állását, az három hónapig kap munkanélküli segélyt.
Béla333
Nyugodtan elmondhatjuk, hogy amit a kormány eddig a járvány kezelésével kapcsolatban tett, az egy nagy büdös ... semmi.
Csak a duma, de érdemi dolgot nem tettek/tesznek.
Bele fog rokkanni az ország ebbe a tehetségtelen, tolvaj bandának a semmittevésébe, hazudozásaiba, kormányzásnak csúfolt tehetségtelen szarakodásába.
Nessy
@Mirabilis: Menjenek át a határon magyarnak. Pl. Romániában, Szlovákiában az elvesztett bér 70- 80 %-t! Itt jó tanácsot: gyorsan keressenek munkát! Csak azt nem mondják meg hol!
Nessy
@Mirabilis: De a részmunkaidős sem ingyen kapja! Távképzés, vagy kiskorú gyermek esetében a gyermek tanítása. Aminek szintén csak egy részét fizetik, legalább is még a múlt nap erről beszélt Palkovics.
Azért jó lenne, ha egyik bal kéz, tudná, mit akar a másik balf...!
Málna
@Mirabilis: Változozó, hogy mennyi a támogatás, az eddigi keresettől függ.
Nem tudom, mi van három hónap után, az majd elválik.
Akinek már mostanában jár le a segély, az megszívta, de állítólag a mezőgazdaságban lesz bőven munka hamarosan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.