Több mint 20 ezer koronavírus tesztet szerzett be saját forrásból a Fővárosi Önkormányzat – közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely nem vár tovább a kormányra, saját forrásból kezd tömeges tesztelésbe a budapesti önkormányzat

A főpolgármester rámutatott: szakemberek szerint a járvány terjedésének és a korlátozások jövőbeni enyhítésének alapfeltétele lenne, hogy minél többet teszteljenek, ezért az önkormányzat nem tud már várni többet.

Úgy döntöttünk, hogy saját forrásaink felhasználásával és alapítványi segítséggel elindítjuk a tömeges tesztelést Budapesten

- mondta Karácsony, hozzátéve: elsősorban az idősotthonokban és a hajléktalanellátásban szűrik majd a lakókat és a dolgozókat.

Karácsony Gergely újra kérte a kormányt, hogy sokkal többet teszteljenek az idősotthonokban. 

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jó döntés, kérdés hogy mire elég, mert még kell mögé két nulla, hogy mindenkit lehessen tesztelni és meg egy nulla, hogy időszakosan többször is. Nyilván ez a labda a rendeleti kormánynál, a járványkezelésnél és a külügynél tud csak pattogni ilyen méretekben. De igen MC Kari G ezt tűzd a zászlódra és rázd most le magadról a többit a védekezést leszámítva. Nem véletlenül csinálják ezt a "műsort". Nem csak a karaktergyilkolás a lényeg, az is, hogy lefoglaljanak... Szerezzetek teszteket és teszteljetek! Orbán meg majd katonákat küld, hogy megakadályozza a tesztelés? :) Az lenne már a sokadik zsákutcájuk a barmoknak...:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Jó döntés, kérdés hogy mire elég, mert még kell mögé két nulla, hogy mindenkit lehessen tesztelni és meg egy nulla, hogy időszakosan többször is. Nyilván ez a labda a rendeleti kormánynál, a járványkezelésnél és a külügynél tud csak pattogni ilyen méretekben. De igen MC Kari G ezt tűzd a zászlódra és rázd most le magadról a többit a védekezést leszámítva. Nem véletlenül csinálják ezt a "műsort". Nem csak a karaktergyilkolás a lényeg, az is, hogy lefoglaljanak... Szerezzetek teszteket és teszteljetek! Orbán meg majd katonákat küld, hogy megakadályozza a tesztelés? :) Az lenne már a sokadik zsákutcájuk a barmoknak...:)
tudode
Nyugi!
,
Magad urad, ha szolgád nincs, azzal együtt, hogy az országnak sincs ilyenje, már 10 éve kóstolgatja, teszteli, hogy mikor szakad el a madzagja!
fergeteg
Hülye ember ! Neki kell ezt erőltetni. Milyen együttműködés ez ?
Nyírfa
Kéne egy számlaszám, ahová küldhetnénk pénzt, mindenki annyit, amennyit akar és tud. De csak a Fővárosi Önkormányzatnak, nehogy elakadjon a küldemény, mint a megrendelt maszkok, eszközök a reptéren.
Nyírfa
@SystemError: Pontosan ezt, pontosan így! : )
luiz
Ezért orbán minimum börtönbe fog csukatni Geri
Gyütt Mönt
@Nyírfa: vagy akár a vörösiszap károsultak segélye.
Eriksson
"Úgy döntöttünk, hogy saját forrásaink felhasználásával és alapítványi segítséggel elindítjuk a tömeges tesztelést Budapesten"
Dicséretes elgondolás. Nem ám csak kunyerálni...
SystemError
@Eriksson: Ügye mekkora szemétséget csinált. Budapesti kiskutya vagy legalább? :)
csak úgy....
@SystemError: rossebet! vidéki szálkásszörü farokcsóváló.
görbetükör
Még magánlaborokban sem engedik a tömeges tesztelést.
Kíváncsi leszek, mire jut Karácsony. :(
Borsodi
Már a kormánynak ezt kellett volna régen tennie,nem csak ellenségeskedni uszítani,Minél több teszt annál jobban lehet védekezni.Más országokban ez normális dolog mint a szájmaszk,és a karantén.Karácsony legalább tesz valamit az emberekért még ha akadályozzák is.és őt nevezi gyilkos Gerinek.
Zsopiale
Jobbat mondok. AZONNAL ÁLLÍTSA LE MINDEN BEFIZETÉSÉT BUDAPESTNEK AZ ÁLLAM FELÉ! Egy petákot se ennek a náci hazaáruló népirtó rablógyilkos maffiának...!!! Egyúttal nemzetközi segítséget kérni...
Nyírfa
@Zsopiale: Erre már én is gondoltam. Csak kivitelezhető-e?
Yoda69
Ezt kellett volna orbannak elrendelni a Day 01-tol kezdve. Akkor mára már rég tullennenk ezen a rémálmon. Ezzel szemben a helyzet egyre rosszabb.
Persze tudjuk orbán politikája az hogy minél rosszabb annál jobb - neki.
Zsopiale
@Yoda69: Nem réted hogy mindent ellop a náci hazaáruló rablógyilkos NER-SSevik maffia?! Amiből 1 forintot szerezhet, azt megteszi... veregeti a fogyatékos debil boborjánpetike a saját vállait, hogy naponta 1-10 millió maszk megsatöbbi... már vagy egymilliárd maszknak kéne lenni... HOL VANNAK BASZKI??? A kórházakból meg rendelőkből jön, hogy NINCS MASZK... Válaszolok is haveroknak osztogatják, magánegészségügynek 10-szeres áron szórják (ahol ó de érdekes módon nem kellett ágyakat felszabadítani ugyebár), továbbá jár körbe a futóbolond osztogatja az országoknak, akiknek a seggét nyaljuk, valamiért cserébe... a magyar nép az nem érdekes, nekünk nincs... a patikában néha, nagyon néha van gagyi maszk 600-1000 ft közt, ami tényleg semmivel nem ér többet mint egy kendő, sőt ha a kendő jó anyagú és jól van feltéve, még tán az a jobb... egy ilyen maszk 3 órát szavatol utána, szépen eldobod, és másik kell, tehát egy ember egy hónapra, kb 100 db ilyen maszkot kéne vegyen, az uszkve 100 ezer forint volna... jó reggelt kívánok... mindezt náci népirtó tolvaj hazaáruló szarbángeci halálpontosan tudja, ő csinálja ugyanis, ő terrorizálja és zsarolja a magyar átlagembert (hiszen azok 80% gyűlöli igencsak jó okkal... miért lepték el az országot a képfegyveres katonák? Talán csak nem azért hogy SAJÁT MAGÁT VÉDJE TŐLÜNK??!!! Látod még most is, ezesetben is engedik a kendőt, mert az csak van mindenkinek és nem kell eldobálni... Nem fura hogy ártóboborján folyamatosan ontja hogy ennyi meg annyi millió maszk jött... szarbángeci meg kimondta, nem tudja megoldani a maszkokkal ellátását a lakosságnak... hmm... minő érdekesség nem..? Melllesleg ha megfigyeled, a kormánytagok általában nincsenek maszkban, ezen is el lehet ábrándozni... milyen bátor fiúk nem? Szarbángeci felteszi, amikor a szánalmas rákosista stílusú propaganda kamu kórház-látogatásait csinálja... MÁSKOR SOHA!
CsipkeRózsa
@Nyírfa: 23:58

Kizárt dolog, a kormány levonja a Budapestnek járó akármilyen összegből, vagy foglalással oldja meg.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Igen, biztosan megtalálná a módját, hogy alaposan megbüntetve a lázadást anyagilag nincstelenné tegye a fővárost. Legalábbis megpróbálná. De mire jutna vele? Vagy mire jutnánk vele mi? Bele sodródnánk-e egy polgárháborúval fenyegető konfliktusba, vagy éppen ez adná meg a jelet az orbán-rendszer egyszer s mindenkorra való felszámolásához.
Engem foglalkoztat annak a gondolata, hogy a kormánynak hogy tudna az ellenzék ultimátumot adni.
CsipkeRózsa
Úgy tudom, a kormány 50 ezer körül végeztetett el teszt-vizsgálatot.
Így Karácsony, a mostani és a már eddig is általa kifizetett magánteszteken kívül, a többi önkormányzat által fizetett teszttel együtt többet tett, mint a kormány.

Amennyiben más adatot tud valaki, jelezze.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Úgy látom, Budapest nem tudja legyőzni Orbán erőszakosságát, hiszen minden jog Orbán két kezében van.
Nyírfa
@Zsopiale: Jó nagy levegőt vettél, egy szuszra kiadtad! :))
Igazad van. Csak abban tévedsz, hogy yoda69 nem érti. Dehogynem!
Ha maszk, ez itt a reklám helye: aki nem tud magának varrni otthon maradék anyagokból, és van kidobni való pénze, az rendelhet a Bijó áruházból mosható, fertőtleníthető maszkot 5 db-os csomagolásban 4.800 ft-ért; Én jövő hétre várom a futárt, tehát még nem vettem kézbe, nincs vele tapasztalatom. De tudjátok, hogy van ilyen lehetőség!
Ami azt illeti, végtelenül hamisnak, átgondolatlannak tartom a kormánynak azt a húzását, hogy hétfőtől maszk nélkül ki sem tehetjük az utcára a lábunkat, ugyanakkor nem biztosítja számunkra a szükséges mennyiséget abból a tényleg lassan milliárdnyira tehető szállítmányból, aminek a hírével végig promózza az országot.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Biztos, hogy jog az a jog?
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Igazság szerint, jogtalanság, de jogként az működik, amit Orbán akar.

Ez nem olyan, mint amikor Orbán a mákos kalácsot a falhoz vágta, amiért nem kapott repetát.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Erről nem is hallottam. Ilyen kis falánk volt? Már akkor is? :)))
Szóval, javíthatatlan. Ilyen volt, ilyen is marad. De, ami nem javítható, azt az ember elengedi az életéből.
csetere
@Nyírfa: Mi van a dobozokban, senki nem tudja! Nagyjából kiírogattam a "behozott" védőeszközöket tételesen, sehogy nem stimmelnek az adatok.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Micsoda unszi' kis kölök lehetett. Mit követhetett el, hogy a diáktársai felakasztották egy fogasra?
Lehet, hogy beszerezem Debreczeni kötetét. Durva papa, durva nagypapa, kezelhetetlen fiú, hát, ebből a felállásból jó még soha nem született.
Nyírfa
@csetere: Eddig az eszembe sem jutott, hogy a dobozokban más is lehet, de, hogy mondod, szöget ütött a fejembe: tényleg, mi van a dobozokban?
csetere
@Nyírfa: Lehet, hogy az a fegyver, amit suttyomban rendeltek a törököktől? Hiszem, ha látom. Mást sem csinálok, mint számolgatok, a statisztika a kedvencem. Ma is állítólag kaptunk 4 millió 600 ezer kesztyűt, 1,150 millió maszkot, 500 lélegeztető készüléket!? Ha jól számolom, akkor az O.V. által említett 538 gép, a Szíjjártó által említett 164 db, ehhez hozzáadjuk a ma érkezett 500 db-ot az még mindig csak 1202 db.
Nyírfa
@csetere: jaj! :) Biztos, hogy tudni akarom az igazságot? Törökök, fegyverek, még a gondolatától is ráz a hideg. Nem akarom előadni a naivát, csak olyan távol áll tőlem a militáns életszemlélet., hogy nem könnyű tényként kezelni a másokét, különösen, amikor már a szabadságunkat, akár az életünket fenyegeti.
Szóval, bérmennyire is hárítanám, igen, tudnunk kell, miben mesterkedik minden idők egyik legaljasabb kormánya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.