Egy új kormányrendeletnek köszönhetően május 4-től már nem csak sürgősségi ellátást végezhetnek a fogorvosok – írta meg a HVG.

Az újság megjegyzi, hogy Kásler Miklós új rendeletéből az nem derül ki egyértelműen, hogy ez vonatkozik-e Budapestre és Pest megyére, ahol egyelőre nem lazítanak a kijárási szigorításokon.

A veszélyhelyzet miatt március végére annyi fogorvosi rendelő zárt be, hogy megyénként egyet-kettőt hatóságilag kellett kijelölni, a sürgős esetek ellátására.

Az eddigi szabályok szerint csak frissen sérült fogat vagy állkapcsot, gyulladást lehetett ellátni, illetve fogat lehetett húzni.

Az is kiderül a rendeletből, hogy újra elindulnak a nem koronavírussal összefüggő szűrővizsgálatok is, június 1-jével – teszi hozzá a HVG.

Forrás: HVG

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem jó ötlet, a sok fogkezelt ember közül egyik-másik átadhatja a vírust a fogorvosnak. A körzeti orvos könnyebb helyzetben van, nem a beteg szájában dolgozik.
peterkelemen
Járvány sincsen nemhogy világjárvány. Nárki megnézi az adatokat egy szezonális influenzánál ezerszer több a halálos áldozat mint most. Aki meg fertőzött az eleve nem beteg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.