Hadházy Ákos kifejtette, hogy miért volt pofátlanság ez a miniszterelnök részéről.

Hadházy: Ezért nagyon kínos, hogy Orbán honvédségi repülővel ment a húsvéti hosszú hétvégén ToszkánábaFotó: Hadházy/Facebook

A független országgyűlési képviselő friss Facebook-posztjában írt arról, hogy miért abszurd, hogy a magyar miniszterelnök honvédségi utasszállítóval ment toszkánai hosszú hétvégézni.

A Miniszterelnökség természetesen SZOLGÁLATI CÉLÚ REPÜLŐUTAK lebonyolítására szerződött a katonasággal – nem pedig a miniszterelnök nyaralásainak kiszolgálására.

A keretszerződésből kiderül egy nagyon fontos dolog: a Miniszterelnökség a költségeknek csak kb felét fizeti ki a "honvédségének", a katonák nagyvonalúan elfelejtkeznek egy ilyen, szigorúan szabályozott élettartamú repülőgép horribilis beszerzési árából következő amortizációról és a gyakori, kötelező karbantartások szintén horribilis költségeiről

Ezzel együtt természetesen hibás az ügyészség érvelése, hogy a miniszterelnök személyi védelme miatt van szükség a honvédségi gép magán célra való használatára. Néhány érv:

-Érdekes, amíg nem voltak "honvédségi" luxus repülőink, addig is megoldották valahogy az előző miniszterelnökök személyi védelmét menetrend szerinti gépeken is

-Ugyanez sikerül pl az osztrák kancellárnak is, aki van annyira szolidáris a választóival, hogy nemhogy nyaralni nem megy kormányzati külön repülővel, de hivatalos útra is menetrend szerinti járattal megy.

-Ezt könnyű szívvel megteheti, mert a közforgalmú biztosítása olyan magasfokú, hogy a miniszterelnöki hátsó sokkal nagyobb biztonságban van egy menetrend szerinti repülőn, mint pl ha végigsétál a felcsúti utcán a stadiontól a kisvasútig.

-a miniszterelnökség VÉDELMÉNYEK technikai biztosítása lehet a magán útjain is járó állami feladat, de ehhez semmi szükség nincsen méregdrága "honvédségi gépek" használatára.

- írta Hadházy a közösségi oldalán.

Forrás: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez a luxusbaloldal már csak ilyen, orbánnal az élen.
Jobb helyeken egy ilyen eset kormányválságot hoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laja70
Orbánt nem érdekli, pont lesz@rja!!!
Istenakinincsen
@Philip Marlowe: ma, 13:14 Erre is jól ráharaptál te szerencsétlen hülye:))
ómió
Hullaházy efftársra megint rátört a hazudozás!?
Istenakinincsen
@Pegero: tegnap, 23:18 Te tényleg ilyen videók alapján osztod a észt? Patrióta?!??
"Minél messzebb sodródik egy ember az igazságtól, annál inkább fogja gyűlölni azokat, akik azt kimondják" (Orwell)
Kitartást Hadházy Ákosnak!
Juhász István
Hadházy Úr ! Van egy javaslatom Ön felé : NE menjen magas épületbe, lagalábbis annak a sokadik emeletére, mert az ABLAKOK ROSSZUL ZÁRÓDNAK... Lásd a sok orosz példát. Az oroszok nem nagyon vigyáznak a magaslati levegőre...
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 14:04 Igazán elmondhatnád, hogy miért gondolod így? Egyértelműen látszik, hogy téged valami egyéni érdek fűz a fideSS maffiához. Nem akarom feszegetni, ez a te magánügyed. Aki becsületes munkából próbál megélni annak nincs oka Hadházyt ilyen szinten megtámadni! Mi rosszat tesz azzal, hogy feltárja és megmutatja a "törvényekkel megtámogatott" lopást és csalást? Az egy másik kérdés, hogy ez miért nem éri el a lakosság ingerküszöbét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.