Mint arról szerda este beszámoltunk, Orbán Viktor a Karmelitában fogadta az indiai gumiabroncsgyártó óriásvállalat igazgatótanácsát.

Óriási fordulat: korábban népszavazást kezdeményezett a Fidesz Orbán kedvenc gumigyára ellen, most pedig a Karmelitában vendégeskedtek a cég vezetőiOrbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyártó óriásvállalat igazgatótanácsát a Karmelita kolostorban 2023. május 10-én. Középen Onkar Kanwar, az Apollo Tyres elnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cégóriás igazgatótanácsának tagjai meglátogatták a vállalat Gyöngyöshalászban működő gumiabroncsgyárát is. 

Az Apollo Magyarország egy indiai-magyar sikertörténet, amelynek különösen erős üzenete van 2023-ban, hiszen idén ünnepeljük India és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 75. évfordulóját

- hangzott el a találkozón, melyen részt vett a kormány több tagja: Szijjártó Péter, Varga Mihály, Lázár János és Csák János miniszterek, Orbán Balázs politikai igazgató valamint a kabinet több kormánybiztosa és államtitkára is.

2008-ban még ellenezték

De emlékezzünk csak vissza, milyen közleményt adott ki a gyöngyösi Fidesz 2008. május 30-án:

Népszavazást kezdeményez az Apollo Tyres Göngyösre tervezett gumiabroncs gyára ellen a városi Fidesz – írja az MTI. A kiíráshoz szükséges aláírásgyűjtő íveket pénteken adták le a jegyzőnek. A párt attól tart, hogy mérgező anyagok szennyezhetik a vidéket. A város polgármestere szerint pénzt és munkát akar elvenni a Fidesz az emberektől.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy ne épüljön meg az indiai Apollo Tyres cég gumigyára Gyöngyösön?"

Ezt a kérdést akarja népszavazásra bocsátani a Fidesz gyöngyösi szervezete. A város jegyzőjének 15 napja van hogy hitelesítse a kérdést és utána megkezdődhet az aláírásgyűjtés. A gyöngyösiek negyedének kellene aláírnia az ívet, ahhoz hogy kiírják a népszavazást.

Tatár László, a Fidesz városi frakcióvezetője szerint a gyár veszélyeztetné a környezetet és a lakosság egészségét is. A gyárban tudomása szerint olyan vegyületeket használnának, amit jövőre kitiltanak az EU-ból és rákkeltő korom keletkezne a gyárban. A fideszesek aggódnak az évente keletkező 21 ezer tonna gumihulladék miatt is, amelynek biztonságos elhelyezését nem látják megoldottnak. A gyárnak évente 800 ezer köbméter vízre is szüksége lenne és ez veszélyeztetheti az ivóvízbázist is a Fidesz szerint. A Fidesz kezdeményezéséhez csatlakozott a Civilek a Mátraalján Mozgalom is.

Gyöngyös MSZP-s polgármestere szerint a kezdeményezés "mérhetetlen károkat" okoz a városnak. Hiesz György szerint kétezer munkahellyel és több százmillió forint adóbevétellel játszik a városi ellenzék.

Az Apollo Tyres már a opciót szerzett földvásárlásra a gyöngyösi ipari parkban, ahol 45 hektárt tartanak fenn az indiai cégnek. Az Apollo 200 millió eurót szán gyárépítésre.

A gyárban közvetlenül 900 ember kaphatna munkát. Az Apollo szerint minden EU-s környezetvédelmi előírásnak megfelelne a gyár – olvasható a Fidesz közleményében.

A cég végül beleunt a huzavonába, és 2015-ben Gyöngyöshalászon nyitotta meg üzemét.

Forrás: index.hu, MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
@lampa laz: honfitársai , a nemzete ,
Eladott Ország
@lampa laz: ma, 05:09 ♦ A felcsúti gömböcék a Gangesz partjáról Romániába, majd hazánkba települtek és sajnos minket boldogítanak.
simmering73
@KisTehen: Hogy jön ide Gyurcsány (nagybetűvel te bugris paraszt) és a Jobbik, te megvezetett barom?
Eladott Ország
Esetleg még ha azt elmagyarázná valaki, hogy miért jó nekünk, ha keletről több befektetési forrás érkezik, mint nyugatról. Alighanem azért, mert keleten közismerten fejlettebbek a vállalati kultúrák, jobb sora van az alkalmazottaknak, nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Csak ez lehet. Igen, és ezzel egy újabb kulcskérdéshez értünk, miért jó ez a mostani "keleti kultúrájú" rezsim a német cégeknek, miért nem bíznak abban, hogy egy demokratikus államrendben is ugyanolyan jövedelmezőek lennének, mint ma? Meg azért, mer nekünk Mohács kell. Nekem speciel nem annyira.
Menőmanó
Orbán mindig is egy aljas gazember volt. És egyre aljasabb.
Toller Béla
@KisTehen: Na de egy bűzös görénynek, mint ti, kik lenneének a rokonai ? Maradjunk a régi ismerősöknél, évfolyamtársaknál ...
ómió
Eszerint efftársiasan a gumigyár a "nyerő", szemben az aksigyárral!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:13 ☺ Nagyon hiányzik az ázsiai "mukakúltúra", az erős szakszervezetek , a rabszolgamunka és a szarér-hugyér dolgozó ázsiai munkaerő, mely magalapozza a magyar munkabéreket is, hiszen legnagyobb munkáltató a maffia állam, így többet tud lenyúlni.
Aronka
Akkor megszavaztuk hogy legyen abroncsgyár. Jó döntés volt.
Aki Én
@ómió: Mit nem értesz megint, agyhalott hazudozó tetvesbolsi?
Éppen a gazdád variál, pillanatnyi érdekeinek megfelelően. Mindegy épp mit mond, te tapsolsz, mert buta vagy, mint a segg.
ómió
@Aki Én: Még mindig képtelen vagy az agyhalott hazudozó tetvesbolsi feleidet, a magadéit felismerni, bolsiék agyhalottja!? Inkább másokra hazudnád őket!? Semmit nem javul az állapotod ott az elmeosztályon!? Még jobban belegárgyultál az aksigyár szindrómátokba!? Szedáltasd magadat, szarkupac, hátha úgy könnyebb lesz!
Ditrich
Bárkit szívesen lát csak hozza a pénzt személyesen neki! Nem számit honnan miből van csak sok legyen és ő tudja lenyulni!
Minden más lényegtelen ennek az utolsó kisstílű szarházinak.
Sakk Matt
@ómió: Szerintem te magadat sem érted.
ómió
@Sakk Matt: Ha valamibe belegabalyodsz, mint majom a házicérnába, azt mindig másra "vetíted"!?
Sakk Matt
@ómió: Szerintem te magadat sem érted.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.