Az LMP a Kúriához fordul jogorvoslatért, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette a párt akkumulátorgyár-ellenes népszavazási kezdeményezését – jelentette be a Szendefy Mária, a párt országos elnökségének tagja a bizottság keddi ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A NVB lesöpörte az asztalról az akkumulátorgyár-ellenes népszavazási kezdeményezést
Kép: LMP

Az LMP által benyújtott kérdés úgy szólt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne lehessen olyan újabb, akkumulátorok gyártására szolgáló ipari létesítmény üzembehelyezését engedélyezni, amelynek az üzembehelyezésével az ország területén az éves összesített gyártási kapacitás meghaladja, a 2023. december 31-én működő létesítmények összteljesítményét?

Szendefy Mária szerint az NVB "ismét politikai döntést hozott, amikor 8-7 arányban "lényegében a kormánypárti delegáltak szavazataival" elutasította a kezdeményezés hitelesítését.

Hozzátette:

a bizottság az elutasításkor a visszamenőleges hatályú jogalkotás tilalmára hivatkozott, azonban ez szerintük elfogadhatatlan.

Nem azt mondjuk, hogy 2023. december 31-én mindent leállítunk, hanem azt, hogy az akkori adatok alapján hozzák meg a döntéseket 2024-ben, ami alapján további kapacitások már nem épülhetnének – mondta, és felhívta a figyelmet arra, a kormányzatnak például a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) eltörlésekor nem okozott problémát egyik napról a másikra törvényt hozni.

A politikus szerint a bizottság próbálta megvédeni a kormány álláspontját az akkumulátorgyárak ügyében, de – mint mondta – a testületnek nem feladata a népszavazási kezdeményezés elbírálásakor véleményt alkotni az akkumulátorgyárakról.

Bízzuk ezt az emberekre, akik tájékozottak, és ha lehetőséget kapnak rá, el fogják tudni dönteni, ki akarják-e árusítani a magyar termőföldet, vízkészletet, akarják-e, hogy vendégmunkások tízezrei települjenek közepes méretű magyar városokba

- fogalmazott.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
2010 óta népszavazás csak Orbán agymacskájáról, még ha értelmetlen is. Az emberek konzultációs levelet kapnak, aztán ikszelhetnek. Úgysem dolgozza föl a kutya sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Önkényuralom van ? Akkor én hová a tökömbe járok négyévente, ahol az ikszelős papírt osztogatják...?
Lottózóba...? :)
Nessy
2010 óta népszavazás csak Orbán agymacskájáról, még ha értelmetlen is. Az emberek konzultációs levelet kapnak, aztán ikszelhetnek. Úgysem dolgozza föl a kutya sem.
pacal
Nem kívánom, de megfog történni, hogy Orbán és a mocskos Fidesz-KDNP teljesen tönkreteszi az országot környezetileg is. Már így is sivatagosodig az ország egy része, ekkora leterheltség mellett (víz energia) mennyire gyorsul fel a folyamat?
És ne felejtsd el, az állam és az ország külön vált !!! Az államnak, egyes államtagoknak, az oligarcháknak, a sleppnek lehet, hogy qrva jól megy, de ez az egész országra nincs ráhatással!
Persze ez csak akkor derül ki, amikor már késő lesz...

A vietkongok (minden sárga vietkong !!!), az elbaszott gondolkodású sárgák meg jót röhögnek a markukba, hogy találtak egy ilyen fake népet Európában, ahol azt csinálnak, amit akarnak.
Matyarország, nem leszünk gyarmat! Ja, de! Orosz barbár és ázsiai barbár gyarmat!
jáger laszló
Az akku gyártás nem népszavazási kérdés mint ahogy a BMW gyár beruházása sem!
Nincs különbség!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
pacal
Aludj el szépen kis Balázs, látod a magyar ellenzék is aluszik - a kurva anyját a DK-nak, meg az összes többinek, Hadházy helyettük is dolgozik, de ezek a gecik nem állnak mellé!

Gyurcsány ugyanolyan romlott, béna fasz, mint 2006-ban volt!

A mgyar ellenzék egy NAGY BÜDŐS MINDENRE ALKALMATLAN GYÜLEVÉSZ BANDA!

Ez mit jelent?
Hogy egész Magyarország egy béna pöcs!

Alkalmatlanok a magyar tanultalan és tanult parasztok a demokráciára !!!

Amit tanulmányi versenyben elér Magyarország, azt a ZSIDÓK érik el, akiknek semmi közük a magyarokhoz - felfogod ezt, te buta magyarkodó rovásírással író ősgeci fősehér őskeresztény, akik között ősnők is vannak geci?!
pacal
Buta primitív magyarok - ezek voltatok ti a kibaszott ezer év alatt - buta urizáló parasztok!
Most is ezek miatt vesztünk - a buta primitív urizáló parasztok miatt !!!
pacal
A kurva anyátok - dögöljetek bele Orbán, a kedves vezetőtök hatalmába!
Pálinkás Pál
már rég nem bírósághoz kéne fordulni...
Dr. Proktor
Mit is vártak egy fideszes csicskaszervezettől?
Tunes1106
Most azért akkumulátor gyár tapsolók nektek írok! A médiátokban ugye nem szerepel Iváncsa nem tudják ugye hol van? Meg azt sem hogy a múlt hét óta le van állítva az elektro üzem munkálata vegyianyag kiömlés miatt! Első második emeletet elárasztották maró rákkeltő anyaggal. Nektek fogalmatok sincsen milyen vegyi üzem az akkumulátor gyár. Mennyire veszélyes az anód és katód gyártás az aksihoz, ahol 1cm vastag saválló lemezzel van lefedve több 100!!! négyzetméter padló! Le hegesztve az egész, pedig nem savas aksikat gyártanak!!! Lehet egy kicsit gondolkozni!!!
NKF
Mi a szart akar az LMP?1%-on vergődik és ők akarják osztani az észt?Röhej.
A németeknek jó az akkumlátorgyár! Nálunk meg politikát csinál belőle egy-két köcsög!
Aki Én
@Pegero: A magyarok összetartanak, kiállnak egymásért és az országos közérdekért.
Neked, végtelenül buta hazaárulónak ez idegen.
ómió
Szóval, az NVB se osztja a "merjünk kicsik lenni" efftársi "narratívát"!?
Gauntlet
Söpörjön el benneteket a népharag !
balos
Ha igaz akkor az egyik akku gyárban védő felszerelés nélkül dolgoztak a "közmunkások"!DE MIÉRT!
Havanagi
Ez nem nemzeti, hanem FIDESZ Választási Bizottság.És ezeknek a kezében van a választás?Az ellenzéknek ezt már rég meg kellett volna buktatni.Sajnos sehol nem tudnak semmi hasznos eredményt felmutatni.
Dr. Proktor
@Tunes1106: Ne várj el gondolkodást olyan emberektől, akiknek a seggnyalás a lélegeztetőgépük...
Tunes1106
@Dr. Proktor: Naponta történnek nehézfém mérgezések iváncsán az épülő aksigyárban ! Nagyon kussban vannak róla, papírokat kívánnak aláíratni az ott dolgozó alválakozókkal hogy rákkeltőanyagokkal érintkehetnek. Ez technológiai feladat része csak arról nem beszélnek hogy mindenkinek kámzsás külön levegős ruhában kellene dolgozni! Mindenki kussol pedig még a gyár el sem készült már ilyen gondok vannak. Mi lesz ez után? Nehéz fémekkel dolgoznak nap mint nap az emberek komáromban is sk nál ,orvosi maszkban járnak bent! Én voltam bent az egész gyárban működés közben ffp 2 maszkot hordtunk fekete volt a grafittól ,meg a franc tudja mitől a maszk! Koreai meg ukránok mindenhol magyar csak elvétve gusztustalan munkahely elhiheted! Azért van pofájuk iváncsán kijelenteni hogy NCM anyag rákkeltő amivel dolgoznak ! De odaírják alá hogy a dohányzás rendszeres alkohol fogyasztás és a rendszertelen életmód táplálkozás rákot okozhat!!! Nem a kobalt lítium mangán nikkel oxid a legnagyobb rák okozója náluk! GYÖKEREK !!! Ilyen országban kellene élnünk szerinted?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.