Elítélték a bérgyilkost is. Az ítélet még nem jogerős.

20 évet kapott Portik: Gépfegyverrel végeztette ki haragosát az ítélet szerint

Illusztráció: Pixabay.com

Ítélet született Portik Tamás egyik ügyében – számol be a Blikk. Portik és társa ellen előre kitervelten elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

1999-ben gépfegyverrel végeztek egy emberrel Budapesten. A gyilkosságot a vád szerint Portik rendelte meg, K. Gábor pedig – akit 2021. februárjában fogtak el – végrehajtotta azt.

Portik Tamás ezúttal személyesen jelent meg a tárgyaláson, amire régen volt példa, az utóbbi egy évben minden ellene folyó ügyben csak videó meghallgatásra volt lehetőség.

A vádirat szerint Portik már fiatalkora óta ismerte a sértettet, ám 1999-ben megromlott közöttük a korábbi baráti viszony, ezért megbízta a szintén a bűnelkövetői csoportjához tartozó két társát, hogy öljék meg a férfit.

A másodrendű vádlott, K. Gábor többek között azzal védekezett, hogy szerinte minden tanú hazudik. Ő emberölésért 14 évet kapott.

A tárgyaláson végül Portik Tamást is bűnösnek mondták: az emberölésben felbújtóként vett részt, 20 év letöltendőt kapott.

Az elsőfokú ítélet egyikük esetében sem jogerős

Feltételesen a büntetés letöltésének négyötöde után szabadulhat legelőbb. Egyébként Portikra vonatkozóan nem ez az egyetlen ügy, amiben ítéletet hoznak, ősszel ugyanis a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatosan áll majd bíróság elé, Gyárfás Tamással együtt.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: Pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
20 évig vizsgálták,kapott 20 évet akkor már szabad!
TASzSz
@NKF: Minimum teljes életfogytiglani fegyház mindkettőnek!
drrotf
A kivégeztetésről a cikk címe arról árulkodik, hogy a valóságban a kivégzést nem biztos hogy Portik rendelte el, mert a cikk úgy írja, hogy az ítélet szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.