Negyvenkétmillió forintos óradíjat határozna meg a legalacsonyabb illetménnyel rendelkező pedagógusoknak is a tévesen megfogalmazott fideszes módosító javaslat, amit a sokat vitatott státusztörvényhez nyújtottak be.

Összezavarodtak a Fideszes képviselők, 42 millió forintos óradíjat javasoltak a tanároknak
Kép: Pixabay

Mindezt a Ne dolgozz ingyen!, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) portálja írta meg.

A hibát tartalmazó, Dunai Mónika, Kállai Mária, Pósán László és Nagy Csaba által benyújtott módosító indítványba belekavarodtak a képviselők, ugyanis az óradíjat eddig úgy számolták ki, hogy a neveléssel-oktatással lekötött munkaidő alsó mértékét (eddig 22 óra) megszorozták 4,33-mal, majd az így kapott számmal, 95,26-tal osztották el az illetmény összegét,a fideszes javaslatban azonban összekevertek valamit, és ott nem osztás, hanem szorzás van a végén.

A kormánypárt pénteki javaslata 24 órára emelte a neveléssel-oktatással lekötött munkaidőt, ami nem a teljes munkaidő, a tanároknak ezen felül egyéb feladataik is vannak, így átlagos munkaterhelésük jelentősen meghaladta már eddig is a heti 40 órát.

Ez alajpán, ha a Pedagógus I. fokozathoz tartozó legalacsonyabb illetménnyel, a havi 410 000 forinttal számolunk, akkor ez pontosan 42 607 200 forint, azaz negyvenkétmillió-hatszázhétezer-kettőszáz forint óradíjat ad ki, amelyből az átalánydíjat kell számolni.

Forrás: HVG

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@ágimami: egy kis cement egy kis mész, fideszesnek nem kell ész!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Véletlenü lösszecserélték a NER lovagok oradíjával.
balos
@Yeromos: Arról nincs kimutatás,de lehet,hogy mutyiban azon dolgoztak!Hát istenem!1 fideSSes honnan lenne eszes?Akkor nem a fideSSes 1bitesek táborát "erősítené"!Mert ez az elvárás a vármegyei "uraknál!
szép új világ
Az adót és a közterheket is így számolják
ómió
A "tanár" efftársak még az ellen is "tünciznének"!
ágimami
Ez azért irtó ciki!! Kimaradt a matek óra???!!! :DDD
csak úgy....
@ágimami: egy kis cement egy kis mész, fideszesnek nem kell ész!
Yeromos
@ómió: Az idióta elvtársaid hibáztak, normálisan még egy tervezete sem tudnak elkészíteni, erről neked a tanár elvtársak jutnak eszedbe, mi lenne ha néha gondolkodnál, félre beszélsz és mindig csak az idióta "EFFTÁRSAK-at" tolod. Mikor nyilvánvaló, hogy elvtársaid hibáztak. Tudom a válaszba gyurcsányozol, soroszozol, és libcsizel egy kicsit mert max ennyit tudsz.Ezt tanultad a szemináriumon.
ómió
@Yeromos: Csak nem "az ugrott be efftársi géniuszságodnak", hogy bezzeg a te efftársaid az életben még sosem hibáztak!? Még 2008-ban is "mankó nélkül", tévedhetetlenül, azonnal megtatálták a magyar államcsődhöz vezető utat! A tetves bolsiságotokat meg majd akkor próbáld másokra hazudni, amikor éppen az efftársaiddal éneklitek majd a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat! Akkor lesz az "efftársiasan hiteles"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.