Párbeszéd-Zöldek által életre hívott zöldminimum-program aláírását kérte a főpolgármester a velük szövetségben induló önkormányzati jelöltektől vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely sorsdöntő bejelentést tett: ez meghatározza az önkormányzati választásokat

Fotó: Facebook

Karácsony Gergely azt mondta:

nincs több idő, lehet, hogy ez lesz az utolsó önkormányzati ciklus, amikor érdemben tudnak fellépi a klímaváltozás ellen és megőrizni a városok életminőségét. A helyi önkormányzatok rengeteget tehetnek azért, hogy a zöldfordulatot keresztül lehessen vinni.

Az elmúlt években Budapest "borzasztó nehéz körülmények között", de igyekezett utat törni ezen a területen, és számos olyan intézkedést hoztak, amire büszkék lehetnek – hangoztatta a városvezető, aki példaként a közösségi közlekedés fejlesztését említette.

Karácsony Gergely szerint

"nem állhatunk meg itt", tovább kell menni és fontos, hogy szövetségeseik is magukénak érezzék ezt, ezért arra kéri őket, írják alá a Párbeszéd-Zöldek 14 pontos programját.

A jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz, és az önkormányzatok a kormány és az Európai Unió támogatása nélkül keveset tehetnek a klímacélok elérésében – mondta. Dolgoznak azon is – tette hozzá Karácsony Gergely –, hogy az EU-ban egy erősebb zöldképviselettel az önkormányzatok szövetségesekre tudjanak találni.

Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja, I. kerületi polgármester azt mondta, a kerületvezetők feladata, hogy releváns intézkedések szülessenek a klímatudatosság területén, és azok szükségességét a helyi lakosok is megértsék.

A párt zöldminimum-programjával egy klímatudatos rendszerbe áll össze a zöldpolitika – mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy valamennyi képviselő, aki felelősséget érez a Föld jövőjéért, partner lesz ebben.

Jávor Benedek, az ellenzéki párt európai parlamenti listavezetője arról beszélt, hogy az unió négy évvel ezelőtt egy ambiciózus zöldprogramot hirdetett meg, ennek végrehajtása azonban nem lehetséges az önkormányzatok nélkül. Sokszor éppen az önkormányzatok azok, amelyek a legtöbbet tehetnek ezekért a célokért – tette hozzá.

Úgy látja:

az uniónak és az önkormányzatoknak szoros szövetségben kell együttműködniük, ehhez azonban az is kell, hogy a helyhatóságok megkapják a zöldprogramok megvalósításához elengedhetetlen pénzügyi és szakmai támogatásokat.

A sajtótájékoztatón a három politikus aláírta a Párbeszéd zöldminimum-programját.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Hazudik a kamugeri senki ne dőljön be a trükknek ,már érzi a vesztét! Még vergődik a csíra, de 24 ben az egész hordával bukni fog.A dékából az összefosásból is kiesett...Neki már nincs hasznosítható lapjai, ami maradt azzal kitörölheti a seggét
NKF
Mi az a Párbeszéd?Egy semmi szaregylet. 1 %-al mit akarnak? Na,meg ez a Vigyori Geri?
Szerintem már csomagolhat,szedje össze a piperét és szevasz!
justhpeter
@rokker33: Ahogy én látom, itt egy hosszú ideig tartó interregnum lesz. A tudatlan facebook-kormány már nem tudja az országot irányítani, az összeférni egymással sem tudó ellenzék kiüresedett. Minden út mellett elhasznált pártkáderek röfögve fetrengenek, mivel szemmel láthatóan kifelé állnak a munka nélküli nagy jövedelemből.
Nyírfa
Támogatok minden előremutató kezdeményezést, törekvést.
Egyetlen megjegyzést fűzök az önkormányzatok munkájához: Márta kevés a Várba, oda klasszis politikus kell.
Nyírfa
@NKF: 12.50

Csak azért 1 %, mert az emberek nagy része nem érti a zöldpolitika lényegét.
Sajnálattal kell mondanom, de akár a személyes-, akár a mentálhigiénét tekintve a lakosság döbbenetesen alacsony szinten áll.
Qqberci
@Nyírfa: "az emberek nagy része nem érti a zöldpolitika lényegét."

Sajnos, azt hiszem, az önkormányzati vezetők is csak a címszavakat tudják...
Nyírfa
@Qqberci: 13.11

Ami ennél is nagyobb probléma, hogy nem is tekintik elsődleges feladatuknak a megértését.
Néha ránézek a neten a nyugati nagyvárosokra, hogy az ott élők milyen intézkedéseket tesznek a felmelegedés ellensúlyozására, lassítására: olyan messze vagyunk tőlük, hogy ilyenkor sírni tudnék. És akkor itthon a zöldeket hülyézik le...
terlasz
@Nyírfa: "az emberek nagy része nem érti a zöldpolitika lényegét"
Ebben igazad van, de nincs is zöldpolitika, persze a duma létezik.
NKF
Ez a Párbeszéd kinek a nevében beszél? Egy lepkefing párt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.