2021-ben tett feljelentést a Demokratikus Koalíció az Országos Vérellátó Szolgálat ellen, mivel állításuk szerint az OVSZ áron alul adta el a vérplazmát.

Vesztett Bayer Zsolt felesége a DK ellen
Fotó: MTI/Balogh Zoltán 

A DK szerint az OVSz 2017-ben szerződést kötött a vérplazma eladására, amiben a világpiaci árnál olcsóbban árulták a plazmát. 2019-ben járt le a szerződés, ekkor már Bayerné dr. Matusovits Andrea, Bayer Zsolt jobboldali publicista felesége volt az OVSz főigazgatója, aki egy újabb pályázat meghirdetése nélkül újabb három évre meghosszabbította a szerintük már 2017-ben is kedvezőtlennek számító szerződést.

A Demokratikus Koalíció akkor feljelentést tett, amit a BRFK korrupció elleni osztálya elutasított. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül, keményen üzent Sebián-Petrovszki Lászlónak.

A DK által közérdekű adatigénylés keretében kikért szerződésekből az derült ki, hogy az új szerződés 78 euró/kg-ban határozza meg a vérplazma árát, miközben a vérplazma világpiaci ára 110 euró/kg körül mozgott az elmúlt években.

Az OVSZ még 2021-ben közleményben reagált a vádakra:„A DK közleményében hangoztatott világpiaci ár nem létezik, mert a plazma a hazai gyakorlatnak megfelelően, bár más korlátokkal, de az unió egyik országában sem hozható szabadkereskedelmi forgalomba. Emellett értékét jelentősen befolyásolja, hogy mely országból, milyen módszerrel és főként milyen populációtól gyűjtik, valamint átesett-e előszűrésen, és ha igen, akkor milyen tesztelési eljárásokkal szűrték az esetleges fertőzőképességét”

Bayerné dr. Matusovits Andrea pert indított rágalmazás vádjával, végül a parlament felfüggesztette az üggyel foglalkozó DK-s képviselő, Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát, így 2022 elején megindult az eljárás – írja a Telex.hu.

A bíróság most első fokon felmentette a DK-s politikust a vádak alól. Az ítélet nem jogerős, így ha Bayerné dr. Matusovits Andrea fellebbez, másodfokon folytatódik az ügy.

Bayer Zsolt fideszes publicista felesége által indított rágalmazási perben az elsőfokú ítélet felmentett! Én pereltem ki és hoztam nyilvánosságra azokat a szerződéseket, amelyekből kiderült: a Bayerné által főigazgatóként vezetett Országos Vérellátó Szolgálat egy korábbi szerződés meghosszabbításával versenyeztetés nélkül, ár alatt adta el a magyar emberek vérplazmáját magáncégeknek

- fogalmazott bejegyzésében Sebián-Petrovszki László.

Emlékeztetett: "ez volt az az ügy, ami miatt a Fidesz példátlan módon, a több évtizedes gyakorlatnak ellentmondva függesztette a mentelmi jogomat is a Parlamentben".

A Demokratikus Koalíció nem hagyja, hogy a Fidesz emberei, családtagjai és az általuk kiszolgált nagyvállalatok gazdagodjanak az állami egészségügy szétlopásából

- tette hozzá.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nem tudom,a DK viszont kibaszott szaregylet!
rakitics41
Na Zsóti, most kérhetsz szépen, ezt kihangsúlyoznám , elnézést a kirohanásaidért!Kiderül hogy az asszony drágán árulta a vért,Javára írandó hogy nem a sajátját, a másét!
nezelodo
Remélem azért az aronytollú Zsóti nem hazaárulózta le az oldalbordáját, annak ellenére, hogy másoknak semmiségekért osztja a dakoták elsőszámú jelzőjét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.