December elején, a Magyar Vállalkozók Napján a lakossági fogyasztás drámai visszaeséséről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a magyar józan fajta, amikor nem fogyaszt, akkor megtakarít.

Nagy pofon ez Orbánéknak: A románok is gazdagabbak mint a magyarok, csak Bulgáriát előzzük meg

Az okokon morfondírozva tehát nem az óriási mértékű hazai inflációt vette elő, hanem inkább úgy magyarázott, hogy keletkeztek újabb jövedelmek a magyaroknál, amit azonban nem használtak fel, ám emögött valójában egészséges életösztön húzódik, a kormánynak pedig nem dolga, hogy ezt kibillentse.

Indokolt az óvatosság, de az indokolatlan félelmeket el kell oszlatni. A kormánynak ezért óvatosan, de egyértelműen azt az üzenetet kell küldenie a lakosságnak, hogy a 2024-es év reményteljes lesz.

2021-ben még „úgy keltett reményt” a magyarokban a miniszterelnök, hogy azt tanácsolta nekik, inkább a hazaszeretettel törődjenek, mint a pénzzel. Mert a nemzetek jövőjét az dönti el, melyik ország és melyik közösség szereti jobban a hazáját. A hazaszeretet alapja kétfajta ismeret: az ország- és a nemzetismeret.

Mindkettő erősítése növeli a hazaszeretetet és ez határozza meg a következő 10-20 évben, hogy milyen mértékben lesznek a magyarok nyertesei a nemzetek versenyének.

Ez legalább olyan fontos, vagy talán fontosabb, mint a pénz és a gazdasági erő, a jövő ezen fordul majd meg

– fejtegette a miniszterelnök.

Azzal valószínűleg a kormányfő sem tudna vitatkozni, hogy az unió nemzetei legalább annyira szeretik hazájukat, mint a magyarok a sajátjukét. Vagyis e népek között azok a nyertesek, amelyek jólétben és nem szegénységben élnek. Arról, hogy hol áll ez a verseny, az EU statisztikai hivatala adott ki adatokat, amelyet a Népszava ismertetett. Az Eurostat az uniós országok fogyasztási adatait vásárlóerő-paritáson számolja, amely kiegyensúlyozza az árfolyamkülönbségből és az eltérő árszínvonalból fakadó eltéréseket, vagyis a tényleges fogyasztást mérik. Azaz az egyik legjobban használható mutató jólét és szegénység kérdésében.

Ezek szerint a magyar lakosság tavaly az EU-s átlag 71 százalékát költötte áruk és szolgáltatások vásárlására, vagyis a fogyasztásra, ami a második legrosszabb adat az EU-ban. Ez azt jelenti, hogy

a 2022-es adatok alapján a magyarok az uniós polgárok között a második legszegényebbek.

Románia már rég megelőzött bennünket, tavaly egyedül a bolgárok éltek rosszabbul nálunk.

Forrás: Alfahír

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"Rosszabbul élünk, mint..."

Ismerős, fidesznyikek?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@ómió: 09.36: Pusztán csak az a helyzet, hogy: MÉG!
De nem kell már sokáig várni és előttünk lesznek! És a hétköznapi köznép (nem a fideszelit---mert az elmegy, ha ég majd a ház) valós helyzetét és nyomorát már nem is kell hazudnia a liberálisoknak! Egyszerű valóság lesz!
A tanult fiatalok már érzik a bajt és menekülnek!
Itt csak a fideszkétharmad és a mozgásra már képtelen nyuggerréteg zöme marad! Az egyik a hite, a másik a lehetősége híján!
Másol
26-dik hely azta 2010 elött a plakátembernél volt még 23-dik hely is
szarabbul élünk a karmelita alat bazdmeg
namihami
@KisTehen: 15.25: Azért kérlek, vedd már kicsit komolyabban, de legalább kritikusabban ezeket a statisztikai adatokat!
Ez a 10. hely/havi 40 ezres spórolás kb hasonló összegek és adatok alapján és úgy jön össze, mint az 500 ezer körüli átlagfizetés!
Néhány ""lölőnek"" másodperces, a tömegeknek havi jövedelme összeadásával és átlagolásával! Statisztika, csak nem az ország valós helyzetét jelzi!
ómió
@namihami: Ez az! Kicsit kell már csak ütősebb hazugságot "összegrundolnotok" és máris "szalad az efftársi szekér"!
namihami
@ómió: 13.24: Szerinted mi a hazugság? A 40 ezres havi spórolás igaz?!?!? Nem is ezt vitattam, csupán a statisztikai ""fejenkénti"" kifejezést!
Menjetek el BAZ, Somogy (stb) megyékbe, nézzetek körül (és nemcsak a falvakban), de már a városokban is, nemhogy félretesznek 40 rongyot, de örülhetnek, ha egálra kijönnek és nem csinálak adósságot! Vajon miböl él a ""falutőkés""? Miért ""hozomra"" ír a helyi boltos---ha még egyáltalán van?
Szóval, kell erre ""ráhazudni""? Szerinted ez nem elég vagy nem a fideszvalóság?
""Rosszabbul élünk...""--- és hol vannak a haveri céges kékplakátok?
ómió
@namihami: Mondd csak, a "nyócév" alatt, mennyit emeltétek a magyar átlagbért! Hazudd má' meg nekünk! "Emeltetek" vagy 30 Ft-ot!? De utána a népzsebeléseteket is sorold, ám! Ennyit "emeltetek"!? És lett is vagy 200eFt magyar átlagbér, 2010-óta meg máig vagy 511eFt-os magyar átlagbér! Covid meg háború terhére is!? Próbáld már meg legalább durvábban lehazudnotok! Úgy "efftársi" az igazi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.