December elején, a Magyar Vállalkozók Napján a lakossági fogyasztás drámai visszaeséséről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a magyar józan fajta, amikor nem fogyaszt, akkor megtakarít.

Nagy pofon ez Orbánéknak: A románok is gazdagabbak mint a magyarok, csak Bulgáriát előzzük meg

Az okokon morfondírozva tehát nem az óriási mértékű hazai inflációt vette elő, hanem inkább úgy magyarázott, hogy keletkeztek újabb jövedelmek a magyaroknál, amit azonban nem használtak fel, ám emögött valójában egészséges életösztön húzódik, a kormánynak pedig nem dolga, hogy ezt kibillentse.

Indokolt az óvatosság, de az indokolatlan félelmeket el kell oszlatni. A kormánynak ezért óvatosan, de egyértelműen azt az üzenetet kell küldenie a lakosságnak, hogy a 2024-es év reményteljes lesz.

2021-ben még „úgy keltett reményt” a magyarokban a miniszterelnök, hogy azt tanácsolta nekik, inkább a hazaszeretettel törődjenek, mint a pénzzel. Mert a nemzetek jövőjét az dönti el, melyik ország és melyik közösség szereti jobban a hazáját. A hazaszeretet alapja kétfajta ismeret: az ország- és a nemzetismeret.

Mindkettő erősítése növeli a hazaszeretetet és ez határozza meg a következő 10-20 évben, hogy milyen mértékben lesznek a magyarok nyertesei a nemzetek versenyének.

Ez legalább olyan fontos, vagy talán fontosabb, mint a pénz és a gazdasági erő, a jövő ezen fordul majd meg

– fejtegette a miniszterelnök.

Azzal valószínűleg a kormányfő sem tudna vitatkozni, hogy az unió nemzetei legalább annyira szeretik hazájukat, mint a magyarok a sajátjukét. Vagyis e népek között azok a nyertesek, amelyek jólétben és nem szegénységben élnek. Arról, hogy hol áll ez a verseny, az EU statisztikai hivatala adott ki adatokat, amelyet a Népszava ismertetett. Az Eurostat az uniós országok fogyasztási adatait vásárlóerő-paritáson számolja, amely kiegyensúlyozza az árfolyamkülönbségből és az eltérő árszínvonalból fakadó eltéréseket, vagyis a tényleges fogyasztást mérik. Azaz az egyik legjobban használható mutató jólét és szegénység kérdésében.

Ezek szerint a magyar lakosság tavaly az EU-s átlag 71 százalékát költötte áruk és szolgáltatások vásárlására, vagyis a fogyasztásra, ami a második legrosszabb adat az EU-ban. Ez azt jelenti, hogy

a 2022-es adatok alapján a magyarok az uniós polgárok között a második legszegényebbek.

Románia már rég megelőzött bennünket, tavaly egyedül a bolgárok éltek rosszabbul nálunk.

Forrás: Alfahír

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"Rosszabbul élünk, mint..."

Ismerős, fidesznyikek?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
"Rosszabbul élünk, mint..."

Ismerős, fidesznyikek?!
Nanya
Hát nem azt pofázta valamelyik aljas fideszes, hogy előre megyünk,nem hátra?
Annak szakadjon le a keze mindnek amelyik rájuk szavazott '22 ben.
Péter2
2010-óta gazdaságilag 3 ország előzte meg Magyarországot , a V 4 belül a csehek , utána a lengyelek , V-4 kívül most már Románia , ez a fidesz fő sikere , de ha így megy tovább , akkor jövő nyár végére, még Bulgária is beelőzhet a kanyarba ! Kiknek mit intéz a kormánya .
namihami
De jó nekünk, hogy ilyen bölcs vezetőnk van, aki a népe felvilágosítását is elsődleges feladatának tartja! Tehát a drasztikus kiskereskedelmi és egyéb fogyasztás nem a magyarok csóróságának, hanem a mértéktelen spórolásának és esztelen felhalmozásának köszönhető!
Biztos ennek a ""magyaros"" felfogásnak és életvitelnek eredménye a 13 éves Orbáni 2/3 (ami persze csak fideszmatek szerinti) hatalom is!
És, íme, így már azonnal érthető ez a dolog (is)!
simmering73
Ilyen dübörgő gazdaság mellett minden esélyünk megvan, hogy jövőre utolsók legyünk. Ezen dolgozik éjjel-nappal kormányunk.
puszt
@Sakk Matt: Rosszabbul élünk, mint mi...
fideszes gyökér
Orbán Viktor bácsika az nem egy orosz cigány úr, csak úgy véletlenül?
Nem látna szívesen végre újra orosz tankokat Budapest utcáin?
csak úgy....
könnyü nekik,hiszen 0rbánék nekik tólják át a lét..., köll mán a vitézség,pardon a szavazat ,közben a benszülött magyarok meg nyomorognak!
Eladott Ország
A csatlakozáskor bolgárok 30 % -ról indultak, meg a románok is amikor mi 60 % felett voltunk 2000-ben. Sajnos ezen az ábrán pannonputri nincs rajta. A legalacsonyabb szintől induló tagállamok egy főre jutó GDP-jének növekedése vásárlóerő paritáson. (1993 – 2020, EU27=100)
uploads.disquscdn.com/images/ef23d4abace1b606bb7d7e5d93e587f04655b0374147afd920cd02199e551993.jpg
?ig
Amíg a bolgár vásárlóerő nő, a magyar csökkent a tavalyihoz viszonyítva.
csak úgy....
hamarosan eljön az idö,mikor shikari ,macsska,tehenke,omio,veröce ,stb.ballfékek ...ismét románok szeretnének lenni! -mert eredetileg, ök mindíg is azok voltak míg 0rbán el nem vette a maradék eszüket! :)
Cherry
Kit is érdekel,, a hivőket egyáltalán nem, imádják a zsiros cigányt, mert megmondta hogy a nép javáért él, de meg is szerezte azt a patkány , csak ezt hülyék felfogni, ALAVJU retkes muzsikus
Eladott Ország
A román cigány geci még a mai napig is hordja ki édes Erdélybe a magyar adófizetők milliárdjait, hogy rohadjon meg!
utánam a vízözön
Írnám a magyar parasztoknak, hogy egyetek zsírt, de az is drága... és én már nem ettem zsíros kenyeret vagy 20-30 éve, pedig anno finomnak gondoltam (de szigorúan a sós-vajas kenyér forró kakaóval után!)
Emlékszem, a havetrem apja, aki az asztriai mátyás pincében dógozott, egyszer azt mondta 1981-ben, hogy az osztrákok nem esznek zsíros kenyeret, miközbne én a haverommal ezerrel toltuk be a szíros kenyeret paradicsommal, paprikával és qrva nagy szemekkel néztünk ki a fejünkből, miközben arra gondoltunk, hogy a zsíroskenyér qrva finom és az osztrákok nem tudják mit hagynak ki.
(Rémusz bácsi meséi, 25, chapter)
utánam a vízözön
Nem vagyok nigger, de akár lehetnék is.
Erről jut eszembe...

Sorozatajánló. Egyszerre kettő!
Fargo 5. évad (a negyedik éved nagyon szar volt, 4x kezdtem bele, de az első részen sem jutottam túl - talán túl sok volt a nigger), de ez az 5. évad visszahozza a hangulatzot (a Fargo sorozatban a hangulat a lényeg)

A másik, Jack Reavcher. Végre nem egy kis fasz (Tom Cruis) játssza a főszerepet, hanem egy benga állat, mint a képregényben! 2. évad. Van annyira jó, mint az első! Akarom ezt életem végéig, soha véget nem érő történetként!
Sámannus
Nem sokáig. Putyin a szart is kirázza belőlünk olyan függetlenek vagyunk.
ómió
Na, de efftársak! A bolgárokat már nem voltatok képesek elénk hazudnotok!? Ejnye!
namihami
@ómió: 09.36: Pusztán csak az a helyzet, hogy: MÉG!
De nem kell már sokáig várni és előttünk lesznek! És a hétköznapi köznép (nem a fideszelit---mert az elmegy, ha ég majd a ház) valós helyzetét és nyomorát már nem is kell hazudnia a liberálisoknak! Egyszerű valóság lesz!
A tanult fiatalok már érzik a bajt és menekülnek!
Itt csak a fideszkétharmad és a mozgásra már képtelen nyuggerréteg zöme marad! Az egyik a hite, a másik a lehetősége híján!
Másol
26-dik hely azta 2010 elött a plakátembernél volt még 23-dik hely is
szarabbul élünk a karmelita alat bazdmeg
namihami
@KisTehen: 15.25: Azért kérlek, vedd már kicsit komolyabban, de legalább kritikusabban ezeket a statisztikai adatokat!
Ez a 10. hely/havi 40 ezres spórolás kb hasonló összegek és adatok alapján és úgy jön össze, mint az 500 ezer körüli átlagfizetés!
Néhány ""lölőnek"" másodperces, a tömegeknek havi jövedelme összeadásával és átlagolásával! Statisztika, csak nem az ország valós helyzetét jelzi!
ómió
@namihami: Ez az! Kicsit kell már csak ütősebb hazugságot "összegrundolnotok" és máris "szalad az efftársi szekér"!
namihami
@ómió: 13.24: Szerinted mi a hazugság? A 40 ezres havi spórolás igaz?!?!? Nem is ezt vitattam, csupán a statisztikai ""fejenkénti"" kifejezést!
Menjetek el BAZ, Somogy (stb) megyékbe, nézzetek körül (és nemcsak a falvakban), de már a városokban is, nemhogy félretesznek 40 rongyot, de örülhetnek, ha egálra kijönnek és nem csinálak adósságot! Vajon miböl él a ""falutőkés""? Miért ""hozomra"" ír a helyi boltos---ha még egyáltalán van?
Szóval, kell erre ""ráhazudni""? Szerinted ez nem elég vagy nem a fideszvalóság?
""Rosszabbul élünk...""--- és hol vannak a haveri céges kékplakátok?
ómió
@namihami: Mondd csak, a "nyócév" alatt, mennyit emeltétek a magyar átlagbért! Hazudd má' meg nekünk! "Emeltetek" vagy 30 Ft-ot!? De utána a népzsebeléseteket is sorold, ám! Ennyit "emeltetek"!? És lett is vagy 200eFt magyar átlagbér, 2010-óta meg máig vagy 511eFt-os magyar átlagbér! Covid meg háború terhére is!? Próbáld már meg legalább durvábban lehazudnotok! Úgy "efftársi" az igazi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.