A Mi Hazánk azt kéri, ne cseréljék külföldiekre a magyar munkavállalókat.

Ne cseréljék külföldiekre a magyar munkavállalókat!

- sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke, aki arról beszélt:

országszerte bocsátanak el magyar dolgozókat, hogy helyükre vendégmunkásokat vegyenek fel.

"Tömegesen, üzemszerűen zajlik a magyar dolgozók elküldése, egy magyarellenes diszkrimináció kezd kibontakozni" – Tombol a Mi Hazánk

Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke. MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus szerint a gyakorlatban olyannyira nem érvényesül az a kormányzati közlés, hogy csak olyan munkahelyekre lehet külföldit felvenni, ahová nincsen magyar jelentkező, hogy a multik "szervezetten, tömegesen hozzák a vendégmunkásokat Magyarországra".

Gyakorlatilag tömegesen, üzemszerűen zajlik a magyar dolgozók elküldése, egy magyarellenes diszkrimináció kezd kibontakozni

- mondta, hozzátéve, eközben a magyar "másodrendű munkavállalóvá" válik a vendégmunkásokhoz képest, a helyzetet pedig csak súlyosbítja, hogy sok helyen kölcsönzött munkaerőként dolgoznak magyar munkavállalók. Lantos János azt követelte: a munkaerő-kölcsönzők legyenek kötelesek a hagyományos formában foglalkoztatottakkal azonos jogokat biztosítani alkalmazottaiknak; amelyik cég erre nem képes, "annak semmi keresnivalója a piacon", mondta.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha már a ti hazátok is azt mondja,akkor viktor a dóri fogja ledarálni, ugye shikari!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ha már a ti hazátok is azt mondja,akkor viktor a dóri fogja ledarálni, ugye shikari!?
Eladott Ország
Magyarországon nem is annyira munkaerő, mint inkább munkabérhiány tapasztalható. Hát kérem szépen, ezért vannak itt az összeszerelő üzemek. Ezt nem értik sokan. Azért van munkaerőhiány, mert csurdulásig vagyunk összeszerelő munkával, amit minimálbérért kellene elvállalni. Pont ugyanúgy lehet erre mutogatni, mint a GDP növekedésre. Nesze semmi, fogd meg jól! Erről Brüsszel tehet. Nem kűttek’ pízt fizetésemelésre. A kormány gazdaságpolitikája amúgy kifogástalan. Hajrá fidzse! "már 15 nem EU-s országból is engedélyezett a munkaerőimport" Na végre, erre vártak a norvég és svájci melósok.
Eladott Ország
"ha 20-30 százalékkal magasabbak volnának a hazai bérek, akkor nem is tapasztalnánk ilyen mértékű munkaerőhiányt." Ehelyett viszont 20-30%-kal olcsóbb munkaerőt csábít majd be Orbán. Aki meg 20-30%-kal magasabb bért szeretne, az elmegy az országból. Remek. Viszont azoknak a gyáraknak a termelése beleszámít a GDP-be. Ugye mindjárt kedvezőbb így a GDP arányos hiány is. Persze rossz vége lesz, nagyon rossz, de addig is lehet tömni a heverok zsebébe azt a pénzt. "Nem kérdés. A NER gazdagszik, vagyis minden rendben, ki nem szarja le a pórnépet?" Annyit még hozzátéve, hogy az az 500 ezer 'migráncs' már csak azért sem "csereszabatos" a magyar dolgozókkal, mert előbbiek fogyasztani sem fognak, így még több magyar lesz állástalan, hiszen egy kávézót nem lesz érdemes nyitni és kb semmilyen szolgáltatóipari tevékenységet. A KKV-szektort elég rövid időn belül ki fogja nyiffantani. Azaz méginkább felgyorsul a külföldre vándorlás ettől. Ördögi kör...
Eladott Ország
Nem kérdés. A NER gazdagszik, vagyis minden rendben, ki nem szarja le a pórnépet?" Elmennek a munkaerőközvetítők is a bánatba! El kellene kezdeni minimum csehországi vagy osztrák béreket fizetni s akkor talán elgondolkodna azon akárki, hogy érdemes egyáltalán kivándorolni. A másik, hogy az oktatásba többet invesztálni mondjuk a foci helyett! S van itthon egy jelentős roma réteg amelynek munkát lehetne adni, ha végre sikerülne lecsökkenteni a lemorzsolódásukat az oktatásból! Csókolom, a konténerváros az már no-go-zóna, vagy még Magyarország? Kell ez a heterózishatás, mert az alap tenyészet már sík hülye. És szépek lesznek a mixelt gyerekek is.Már el is képzeltem a vietnámiak "magas" intelligenciáját a magyarok tehetetlenségével kombinálva... mi lesz ebből, valószínűleg lajhár. Azért kiváncsi lennék milyen pofát fognak vágni a debreceniek , amikor felépül a BMW gyár meg az akksi gyár és hétvégén bemegy a városba pár ezer pakisztáni meg vietnámi " szórakozni." A bérek már így is az EU szégyenei ebben az országban. Ha behozza a vietnámi, mongol, filippínó és egyéb rettentően fejlett ország semmihez se értő munkásait, akkor még ennyi se lesz, mert ha egy vietnámi majd melózik 2-300 euroért havonta, akkor miért fizetne a magyarnak 800-at? Sokáig ugyan nem lesznek, mert ha rájönnek, hogy az EU-s munkavállalóival más EU-s országban is tudnak dolgozni, akkor nem fognak itt melózni egy vödör aprómajomért. Mert az ugye világos, hogy az összeszereldékbe nem diplomás emberek kellenek, hanem bármely ország söpredéke is megteszi.
Qqberci
Benyaltatok a Fityesznek: hát így jártatok...
Ábel
Szeressétek Orbán Viktort! Ő is szeret titeket. A ki rá szavazott, a "stabilitásra" szavazott! :-))))))
izéke
@Eladott Ország: alig talán három éve mondhatta orbán,hogy nemsokára az lesz a gondunk,hogy mihez kezdjünk a rengeteg képzett idevándorló nyugati munkaerővel :)))) ilyen gond valahogy nem körvonalazódik sehol
csak úgy....
@Qqberci: majd kossuthot kapnak érte,hiszen jobban csinálják mint gyözike...
balos
@csak úgy...: Ez nem volt szép,hiszen gy-özike még a nyelvét is meghosszabbítatta,hogy elérje a csúti g-ér pontját!
csak úgy....
@balos: haver,veled nem az a problémám,hogy te balos, - inkább az,hogy a jobbosok alacson nívóján közlekedsz!
Sámannus
Aki a külföldieket betanítja hazaáruló. Mie lőtt ezt a dolgozókra alkalmaznánk előbb a főnökeit kell vasraverni, hogy aZ EGET IS NAGYBŐGŐNEK NÉZZÉK.
Sztyepospista
Első pillanattól megvolt a sejtésem, hogy rövidesen Magyarországon--- nem lesz majd munkalehetőség, mert az ázsiaiak mindent elfoglalnak. A kormány TEHETETLEN ? Vagy nem is akar tenni semmit a magyarok védelmében ?
Sámannus
@Sztyepospista: Ettől sokkal többről van szó. Ha csak kínai erőszakos terjeszkedést tekintjük Kelet -Ázsiában mindenhol a bennszülöttek kissebbbségbe szorítása a végeredmény. Rablógazdaságuk tönkreteszi a megszállt területek minden szegmensét. Elképesztő felelőtlenség a korrupt vezetőink gyalázatosan feáldozzák hazánkat a lopás kedvéért. Szégyenletes ez a nemtörődöm gondolkodás népünk sorsáról.
balos
@csak úgy...: Hát igyekszem,bár a szövegértésed megüti a kultúrhák nívóját!Néha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok