A színésznő szerint ennek az ügynek precedensértékűnek kell lennie.

"Keressék tovább a felelősöket" – Udvaros Dorottya is megszólalt a Nemzeti Színházban történt balesetről
Fotó: RTL

A Telex készített nagyinterjút Udvaros Dorottyával még karácsony előtt. A színművész többek között a november 10-i színházi balesetről is beszélt, mely során két kollégája, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy csaknem három méter magas díszletelemről, súlyos végtagsérüléseket szenvedve. Az ügyben indult belső vizsgálat azóta már lezárult, a bizottság úgy ítélte meg, hogy egyszemélyes felelősség senkit nem terhel, ezután Vidnyánszky Attila, az intézmény igazgatója visszavonta a lemondását.

Udvaros Dorottya elmondása szerint amikor Vidnyánszky Attila lett a Nemzeti igazgatója, tudott hinni abban, hogy különleges előadásokat fognak létre hozni, és nagyon kíváncsi volt, milyen lesz az ő különös, költői színháza. 

Ez az expresszív megközelítés egészen más, mint az a realista színházcsinálás, amit viszont Ascheréknél tényleg senki nem csinál jobban. És ott van még a Nemzeti nagy lehetősége, a nemcsak az országban, de Európában is egyedülálló színpadtechnika, amitől sok rendező megmámorosodik.

A színművész véleménye szerint ennek a technikának volt egy drámai pillanata ez a mostani baleset. Mint mondta, a nagyszínpadon nagy és bonyolult díszletek vannak, de akkor sem történhet meg, hogy három méter magasan egy szereplő kiléphet hátra a vak sötétbe, a semmibe, és nincs ott egy védőkorlát.

Ezért ennek az ügynek precedensértékűnek kell lennie, keressék tovább a felelősöket, nem lehet mismásolni, mert nem szabad, hogy még egyszer ez megtörténjen.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: Telex.hu, 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egy fidesznyiknél nincs egyszemélyi felelősség, bezzeg ha Budapesten esik a hó, azért Karácsony egyszemélyben felelős. Ez azért azt is jelzi, hogy még olyan tartalék rabszolgája sincsen a bunkófidesznek, aki ezt a triatlon'-vinnyogós, ezeréveskultúrázós', kommunista-realista színházi szintet tudná valahogy hozni. Bíztató ez a hiány, bíztató! De miért kéne lemondania? A saját maga által felügyelt vizsgálat nem talált másik felelőst. Akkor nincs mese: ha jól értem, maguktól LEESŐDTEK. – Nagy vót’ a gravitáció, a fidesz még nem hozott rá törvényt, hogy végkép eltörölje. url=https%3A%2F%2Fi.pinimg.com%2Foriginals%2F77%2Fc1%2Fce%2F77c1ce9cd0474aade72e87b5165b9242.gif&key=L9kq7tkQoPkJaH5-Hg6NRw&w=800&h=252
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Na végre egy olyan művész aki nem hiszi el hogy a bekövetkezett baleset Isten csapása és nem felelős ezért senki!A munkajogban ismert az objektív felelősség fogalma, de úgy látszik hogy ezt a Nemzeti Színházban a balesetet vizsgálók nem ismerik!
SÍva
Kishazánkban az ilyen felelős keresések nem őgy történnek mint máshol. Más országokban ilyenkor lemond az illetékes vezető (az országot érintő hibák esetén még a miniszter is) de, de nálunk megkeresik a legkisebb pozicióban lévő embert akinek csak fikarcnyi része van az egészben és azt teszik bűnbakká, esetünkben a takarító személyzet lesz, vagy a rendező részére kávét hordozó ember! Soha nem találják! Ki tolja ezt a férfit és miért ilyen fontos ember, hogy még ezt is elnézik neki?
izéke
Brüsszel,Soros,Gyurcsány,Karácsony,Zelenszkij,zsidók,cigányok,melegek,négerek stb,stb lehet válogatni ízlés szerint. Csak vidnyánszki nem lehet!
simmering73
@rücsü41: Papírjuk van róla, hogy nem ismerhetik.
vacsi
" a nagyszínpadon nagy és bonyolult díszletek vannak, de akkor sem történhet meg, hogy három méter magasan egy szereplő kiléphet hátra a vak sötétbe, a semmibe, és nincs ott egy védőkorlát."
Márpedig, ha ez történt, akkor igenis, van egyszemélyi felelős, és az a színház igazgatója! Ezt nem egy "belső vizsgálatnak" kell megállapítania, hanem a rendőrségnek!
izéke
@vacsi: csakhogy mire a rendőrség kiért,már a helyszínt megváltoztatták,eltüntették a hibás díszletrészeket stb,addig nem is hívták ki őket,amíg mindezt meg nem csinálták. Na ez kinek állt érdekében?
Maxipocak
@izéke: pedig alapszabály, hogy ilyenkor érintetlenül kell hagyni a vizsgálatig ill. a helyszínelésig. Ezt megszegték. Tudja ezt nagyon jól ez a kárpátaljai gerinctelen szartartály is.
Pusztai
Vidnyánszky: A Viktor Mihajlovics Csebrikov vezette KGB Hatodik csoportfőnökségéhez tartozó Ukrán SZSZK területén is működő kulturális ellenőrzési : l II./b alosztály, 11. számú ungvári csoportjának ügynökeként "dolgozott" 1982 és 1985 között.
Ennek az alosztálynak a feladata a Szovjetunió tag-köztársaságaiban a felsőoktatásban részt vevő oktatók és hallgatók megfigyelése volt. Célja a szovjetellenes hallgatók és idegen (nyugati) eszméket is oktató tanárok megfigyelése és kiszűrése.
Vidnánszky fedőneve: Anton Burajev volt.
Beszervezése még komszomolista korszakában megkezdődött.
Feladata volt a csoportárasi és tanárai megfigyelése és jelentések készítés.
...Nem csak fidesz megvetette migráns de egy aljadék besúgó is volt, azaz rendszer seggnyaló
és bizonyított itt is: sperma seggében nyakig.
Hogy fér össze a fideszes migránsgyűlölet és Vidnyánszky?
Még a fia is leköpi!
Pusztai
@Pusztai: és nézzük csak milyen pótolhatatlan genie a lelköm:
------------------------------------------
-a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagja,
-a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke,
-a Nemzeti Színház vezérigazgatója,
-az Emberi Erőforrások döntés-előkészítő testülete, a Színházművészeti Bizottság elnöke,
-a Magyar Teátrumi Társaság elnöke,
-a Szent István Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán a művészeti képzés magas színvonalú biztosításáért felelős rektori megbízott,
-a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó művészeti vezetője,
-a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház főrendezője
-a milliárdos állami támogatású Déryné Program alapítója és bizottságának tagja.
- a Nemzeti Színház vezérigazgatója
- az SZFA kuratóriumának elnöke
- az SZFE osztályvezető tanára
. a beregszászi színház főrendezője
- a Teátrumi Társaság elnöke
- a színházi olimpia művészeti igazgatója
- a MITEM művészeti igazgatója
- a minisztériumi előadóművészeti bizottság tagja
- a Déryné Program szaktanácsadója...

A kis ukrán MIGRÁNS a román migránssal vezeti a magyar szinházi, művészeti irodalmi kultúrát.
Pusztai
Ne feledjük első pillanatban a megszólalók mind egyöntetűen nyilatkozták: SZÓLAT VIDNYÁNSZKYNAK baleset veszélyes a díszlet!!!
Erről miért van kuss?
a net nem felejt!!
Ez egy döntő momentum, ami bizonyítja az igazgató felelősségét!!!
Eladott Ország
Egy fidesznyiknél nincs egyszemélyi felelősség, bezzeg ha Budapesten esik a hó, azért Karácsony egyszemélyben felelős. Ez azért azt is jelzi, hogy még olyan tartalék rabszolgája sincsen a bunkófidesznek, aki ezt a triatlon'-vinnyogós, ezeréveskultúrázós', kommunista-realista színházi szintet tudná valahogy hozni. Bíztató ez a hiány, bíztató! De miért kéne lemondania? A saját maga által felügyelt vizsgálat nem talált másik felelőst. Akkor nincs mese: ha jól értem, maguktól LEESŐDTEK. – Nagy vót’ a gravitáció, a fidesz még nem hozott rá törvényt, hogy végkép eltörölje. url=https%3A%2F%2Fi.pinimg.com%2Foriginals%2F77%2Fc1%2Fce%2F77c1ce9cd0474aade72e87b5165b9242.gif&key=L9kq7tkQoPkJaH5-Hg6NRw&w=800&h=252
Eladott Ország
A Demeter Szilvi helyére se akadt egy legalább ugyanakkora hülye. Mert nem találtak hozzá fogható szép kislányt a szerepre.
uploads.disquscdn.com/images/67c94c7f268a1fb8046f98f6eaecea44d3909e889f5f87eb59f4f07409a9c635.jpg?w=800&h=254
A gerinc az vagy van valakinek vagy nincs. Azt eddig is tudtuk, hogy nincs Vidnyánszynak, de most be is vallotta. Az pedig végleg gusztustalan a történetben, hogy még konteót is gyártott a tragédiához, mintha valami összeesküvés állna a balesetek mögött, pedig szerinte a legjobb éve lett volna a Nemzetinek. Nemcsak vizuálisan, de erkölcsileg is undorító ez a tróger hájpacni. Akkora űrt hagyott maga után, hogy visszaszippantotta. Tényleg elég dagadt, mint a kolostormalac is, ezért nem mond le ő sem, az űr miatt, ahová rögtön benyomulnának a gaz libsik... "Túl nagy űrt hagyna maga után", édes f.szom, mekkora tetves seggnyaló bagázs. Mert ezentúl ő játssza Júliát vezeklésként. A nézők nem érdekesek úgysincsenek! Ez az alak még a szánalmasnál is szánalmasabb! Igazi kispályás, de a szarabbik fajtából! Érthetetlen, hogy egy ilyen erkölcsi otthonkás nullával, hogy tud bárki is együtt dolgozni!
Eladott Ország
ma, 11:47 ☺ bocs: link pótolva
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.pinimg.com%2Foriginals%2F77%2Fc1%2Fce%2F77c1ce9cd0474aade72e87b5165b9242.gif&key=L9kq7tkQoPkJaH5-Hg6NRw&w=800&h=252
De ennek szétállnak a szemei, míg a Mariskának össze. Ez az izé a képen csak nem a kancsalmarcsa valamelyik háziállata? Olyan ez , mint a " Felelős miniszter." Felel a kedves kenyéradó gazdájának.
uploads.disquscdn.com/images/097f69bd7aee262c345b1a2aa8e0a74fdfb4b8f76e5e8431e39dfe9d0d4cbf7f.png?w=800&h=478
Alfa
ebben a becstelen országban, a két szinész aki leesett lesz a felelős keresztényileg...
Csizmás Kond
...vagyis úgy szólalt meg, hogy kérdezték és válaszolt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.