Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere bejegyzést írt.

Ellenszegül Orbán és társai emberellenes törvényének öt budapesti kerület

Orbánék szerint nem fontos a emberéleteket mentő, évenkénti orvos vizsgálat. Forrás: Pixabay

„Megtartjuk a kötelező orvosi vizsgálatot, és ezzel biztosítjuk munkavállalóink lehetőségét arra, hogy évente egyszer szakszerű és megfelelő egészségügyi szolgáltatást kapjanak ingyen” – írta Facebook posztjában.

A fideszes parlamenti többség decemberben, egy salátatörvényben fogadta el azt a Semjén Zsolt által beterjesztett ötletet, ami még a Magyar Orvosi Kamarát is megdöbbentette, mivel az intézkedés több millió magyar munkavállaló egészségi állapotát és a gazdaság teljesítőképességét egyaránt negatívan érinti.

Őrsi szerint a II. kerület mellett Terézváros, Erzsébetváros, Józsefváros és Ferencváros önkormányzata is úgy döntött, hogy a dolgozóiknak továbbra is lesz kötelező orvosi vizsgálat. A szolgáltatás akár életet is menthet.

„A munkaalkalmassági vizsgálat sok dolgozó számára az évi egyszeri lehetőség volt arra, hogy eljusson orvoshoz. Ez az egyszeri alkalom is esélyt adott betegségek korai felismerésére, az egészségtudatosság erősítésére. Ezt nem tartotta valamiért fontosnak és megtartandónak a kormány, miközben orvoshiány és hosszú várólisták is akadályozzák az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést”

– írja.

Az érintett önkormányzatok nemcsak az éves egyszeri vizsgálat költségét állják továbbra is minden dolgozó esetében, hanem szabadnapot is biztosítanak azoknak, akik szűrővizsgálaton vesznek részt.

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Látom tetszik ez a faszság amit ide böfögtél. Idióta.
simmering73
@KisTehen: Látom tetszik ez a faszság amit ide böfögtél. Idióta.
Csizmás Kond
Ma is minden munkahely elfoglalása előtt egészségügyi vizsgálaton kell keresztülesni. Minden munkaadó köteles minden évben egy kötelező vizsgálatot elvégeztetnie a munkavállalóival amit az úgynevezet üzemorvos végzi, akit a munkaadó fizetnie kell, akivel pl a betegszabit is alá kell íratni stb.
izéke
@Csizmás Kond: Ki vehet táppénzre?

Fekvőbeteg intézmény orvosa, szakrendelő orvosa és a beteg saját háziorvosa. Fontos, hogy a táppénzes igazolást az adja (az az intézmény), aki a beteget táppénzre vette. Tehát például kórházi ellátásról táppénzes igazolást csak a kórház tud adni, a háziorvos nem (természetesen a kórházi ellátás után esetleg szükséges táppénzt már tudja intézni, azonban ehhez a háziorvosnak erről tudnia kell - utólag már nem tud esetleg segíteni). Üzemorvos nem. Betegszabi???
Csizmás Kond
@izéke: A korházaknak is van az úgynevezett üzemorvos, vagyis egy megbízott aki a korházi alkalmazottak ellátását stb intézi...mert ez törvény, ugyanis egyetlen cég sem ad pénzt ha az általa megbízott orvos nem szignózta az igazolást.
ómió
"Emberellenes" és "efftársi"! Nem semmi lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.