A Szuverenitásvédelmi Hivatal leendő vezetője egy kéréssel fordult a magyarokhoz.

Lánczi Tamás: a Szuverenitásvédelmi Hivatal hungarikumMTI/Illyés Tibor

Lánczi Tamás politológus, volt miniszteri kabinetfőnök, a Szuverenitásvédelmi Hivatal felkért vezetője a Hír TV-nek adott interjút, és természetesen elsősorban az intézményről beszélt.

Kifejtette: a február 1-jéig megalakuló hivatalnak most elsősorban a júniusi EP- és önkormányzati választások tisztasága felett kell őrködnie, hiszen „az elmúlt másfél évben fény derült arra, hogy milyen külföldi befolyásolási kísérletek történtek” a 2022-es országgyűlési választáson – szemléz a 24.hu.

Lánczi elmondása szerint nincsen még egy olyan intézmény a világon, mint a Szuverenitásvédelmi Hivatal:

A jog nyelvén ez egy sui generis intézmény, vagy hungarikum, ha kicsit közérthetőbben akarok fogalmazni.

A hivatal vélelmezett elfogultságára irányuló kritikákra reagálva azt kérte, bízzanak benne. Ugyanakkor Lánczi szerint a kritikák mindenek előtt azoktól érkeztek, akik az elmúlt időszakban „a dollárbaloldal és a dollármédia történetben maguk is involválódva voltak”.

Olyanok kiabáltak, akiknek lehet, hogy ég a háza

– mondta a leendő hivatalvezető, aki a személyes kritikákkal nem kívánt foglalkozni, mert „ilyen a box”. Azonban a hivatalt érő támadásokat nem hagyja szó nélkül: a leendő dolgozókat meg fogja védeni, senki sem félemlítheti meg őket.

Arra a kérdésre, hogy mekkora apparátussal fog működni a hivatal, Lánczi elmondta, hogy pici, de hatékony lesz. Arról is beszélt, hogy ez egy hivatal és nem hatóság, vagyis szankcionálni és nyomozni nem fognak. Habár önálló államigazgatási szervként fog működni, Lánczi szerint támaszkodni fognak több olyan államigazgatási szervre, melyeknek nyomozati jogköreik vannak, az általuk előállított adatokból, információkból dolgoznak majd.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
A fidesz is hungarikum!
Nincs és nem volt olyan hatalom, akik annyit ártanak az országnak mint a fidesz ennek ellenére a választók hatalomba szavazzák.
Oka?
Az is hungarikum, hogy ilyen debil, tesze-tosza, ostoba ellenzéke sem volt sehol egyetlen hatalomnak sem, mert seperc alatt kinyírta az ellenzék az ilyen hatalmat.
Itt minél nagyobb a szar több a hatalmi bűntett annál többen szsvaznak rá.
Na ez az igazi hungarikum.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
A fidesz is hungarikum!
Nincs és nem volt olyan hatalom, akik annyit ártanak az országnak mint a fidesz ennek ellenére a választók hatalomba szavazzák.
Oka?
Az is hungarikum, hogy ilyen debil, tesze-tosza, ostoba ellenzéke sem volt sehol egyetlen hatalomnak sem, mert seperc alatt kinyírta az ellenzék az ilyen hatalmat.
Itt minél nagyobb a szar több a hatalmi bűntett annál többen szsvaznak rá.
Na ez az igazi hungarikum.
izéke
Csak erre a hungarikumra nem leszünk büszkék mint a többire. Ez csak az AVH új néven,semmi több. Az Andrássy út 60 újra fogja fogadni a " kedves vendégeket " átalakítani sem kell, minden adott,a bitó is ott van. Az odalátogató túristák élőben nézhetik egy hangszigetelt üvegfal mögül a kínzásokat,kivégzéseket és azt hiszik,hogy az egész csak illusztráció. De hogy miért mindig mások a szereplők,azt a fene se érti...
jáger laszló
Amire semmi szükség!!
Teljesen fölösleges AVH jellegű intézmény!!
Létjogosultsága erősen +kérdőjelezhető!!
csal ennyi
barátilag
J.L.
kereső
"Hungarikum"? Na, ne izélj már lánczi. Ott vannak a nagy "elődök"- a cseka, a kgb, a gestapo, az ávh...sikeresen ötvözitek a nagy elődöktől tanultakat. Te beszélsz "hungarikumról", aki ezen nagy elődök nyomán az állampárt által megszállt figyelőben már 2018-ban "listázott"? Te akarsz a választások tisztasága felett őrködni a 2018-as választási szerver leállás árnyékában? Te akarsz őrködni a "tisztaság"-és szuverenitás felett, amikor a választási szoftveren is orosz program fut, a te /ti közreműködésetekkel? Van ám vastag bőr a pofádon- azért is rakott orbán a culáp tetejére- ennek a nagyon független, még önmagától is független utód erőszakszervezet élére.
kereső
Amúgy meg hamarébb biznék egy kecskebékában, mint benned.
izéke
@Maccska: gondolom ezek szerint ismered név szerint a két párt összes tagját és azok felmenőit legalább két generációig visszamenőleg. A nácik vizsgálták az SS-be jelentkezők családfáját 1780-ig bár a pontos évszám lehet,hogy más,de 150 vagy 200 év tiszta német vérvonal kellett plusz 180cm árja külső. Ezek szerint ti is listáztok...
Pusztai
@izéke: lexebbek egyike:
2014. júl. 3. — Grosics Gyula 1944-ben, 18 évesen, önként csatlakozott a Waffen SS-hez.
Még Szakály Sándor - fidesz közeli- történész is “kényesnek” nevezte az epizódot, ...
...56-ban disszidált, a németek megtalálták az iratokat és ezért kiutasították.
Nem hazaszeretetből, honvágyból jött haza, hazazavarták.
És ez a náci ostoba seggbuta ember névadója egy focicsapatnak, akadémiának, a fidesz egyik csúcsikonja..
Nem szégyen???
Pusztai
@izéke: esse semmi:
Ügynök listák.. benne: Mágnesszalagok, Orbán hálózatának azonosítása
www.utolag.com/Ilkei/UgynokokAzOrszaggyulesbenIII/UgynokokAzOrszaggyulesbenIII.htm
izéke
@Pusztai: a fidesznek ez nem szégyen...
Béla333
"A hivatal vélelmezett elfogultságára irányuló kritikákra reagálva azt kérte, bízzanak benne. "

Csakúgy, mint a másik gittegylet - az Integritás hatóság - is bizalmat kért.
Megkapták, vissza is éltek vele, semmiféle látható eredménye nincs a munkájuknak.

Az is hülye, aki hisz egy maffiózónak, pontosabban a hülyemagyar maffiahívők hisznek, az ép eszű többség meg nem!
rücsü41
Lánczi Tamás, mint a főbesúgó hivatal vezetője, felszólította a magyar embereket, férfiakat, nőket gyerekeket és felnőtteket, hogy jelentsenek a Hivatalának, mert ők nem nyomozhatnak, csak gondolom fejből , vagy a bejelentések tartalmából listázhatna, mert nem vizsgálódhatnak, s magállapításaikat senki nem vitathatja, mert az olyan lesz mint az Ísten ítélet.Váljunk ismét a besúgok országává, mert a hivatala csak ekkor tud eredményesen bemószerolni valakit.A következményektől ne féljen senki, hiszen a hivatal csak arra született, hogy a más véleményen levőket egy darabig besározza, és viselje az a másik besározott ennek következményeit, mert ezért a Alkotmányosnak nem mondható, felelőtlen magtartásért, ha még is kiderül, hogy nem igaz, felelősségre nem vonnak majd senki!Uraim és Hölgyeim ! Már lehet jelentkezni besúgók első sorába, azok talán valamilyen elismerésben is fognak részesülni, mondjuk megkapják "A Magyar Haza legelső és legnagyobb besúgója címet!"Ez a cím elsőbbséget és felvételt jelent a kormány alapítványi egyetemeiben, és az ilyen szülő gyerekének még vizsgáznia sem kell az egyetemi bőrpapírért!Fel tehát a szuverenitásunk védelmére, mindenki tegye meg akit tud!A bejelentő élete végig legalább két társasházban házmester felügyelői állást is kap , díszegyenruhával együtt.A bejelentésük nem lesz nyilvános, mert azt 100 évre titkosítja az állam. Csak később a Nagy Állami Bejelentő Hivatalban ötszöri próbálkozás után lehet 20 méterről megtekinteni, mert a nyilvánosság ezt követeli!
izéke
@rücsü41: nem Nemzeti lesz? Akkor már nem is érdekel ;)))
Menőmanó
A választási csalás rég nem a szavazóhelységben történik.
A levélszavazatok, amelyek különbséget tesznek a külföldön dolgozó magyar, és a külföldön lakó határontúli bérszavazó közt, a választási körzetek átszabása a fidesz javára, a sajtó és média leuralása, "mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot” – mondotta MiniOrbán.
Aztán ott van a legálissá tett buszoztatás, és szavazólap fényképezés, az ötezer Ft/szavazat, a közmunkás megfélemlítés, a szavazatirányító krumpli és gulyásparti, stb.
Szóval a szavazóhelységben már csak bevégeztetik.
Nyírfa
Ha jól emlékszem, az ÁVH nem örvendett különösebb népszerűségnek, ez legkésőbb '56-ban mutatkozott meg, bizonyos vélemények kinyilvánításakor.
Hasonló kedélyállapotban lehettek a román renitensek '89-ben.
A bizalommal nem lesz gond, csak nem tudja a kormány, hogy kiben és miben bízunk, és ez egyre inkább felőrli a hatalom idegrendszerét. De hát ez a diktatúrák és a diktátorok sorsa: bukás.
Csak a bukásnak a mikéntje és a mértéke változó.
Orbán jól teszi, ha barátkozik az argentin elnökkel, mert ez az az ország, ahol a nácik is menedékre leltek.
Pusztai
@Menőmanó: a magyar történelem legnagyobb választási csalása a KÖZMÉDIÁVAL VALÓSUL MEG..
Sakk Matt
"Lánczi Tamás: a Szuverenitásvédelmi Hivatal hungarikum"

Tudjuk, barom..meg a Balaton átúszás is...
Rohaggyámeg!!!
kereső
3. § A Hivatal vizsgálati tevékenységével összefüggésben

a) feltárja és vizsgálja a más állam, valamint − jogi státuszától függetlenül − külföldi szerv vagy szervezet és természetes személy érdekében végzett

aa) érdekképviseleti tevékenységeket – ide nem értve a diplomáciai, illetve a külképviseletek, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek által végzett tevékenységet –,

ab) információk manipulálására irányuló és dezinformációs tevékenységeket,

ac) a demokratikus vita, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló tevékenységeket, ideértve az állam közhatalmi feladatait gyakorló személyek döntéshozatali eljárását befolyásoló tevékenységet,

ha azok Magyarország szuverenitását sérthetik vagy veszélyeztethetik;

b) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó támogatás felhasználásával megvalósuló tevékenysége befolyást gyakorolhat a választások kimenetelére;

c) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló tevékenységet folytatnak, vagy ilyen tevékenységet támogatnak.

4. § A Hivatal a társadalmi döntéshozatali folyamatokban az átláthatóság érvényesülését elősegítő tevékenységet végez, és együttműködik minden állami szervvel a nemzeti szuverenitás védelmének előmozdítása érdekében.

5. § A Hivatal más állami szervekkel és nem állami szervekkel megállapodást köthet a feladatai ellátáshoz szükséges tájékoztatás nyújtása érdekében. A megállapodások kizárólag a személyes, minősített és más adatok védelmére vonatkozó követelmények megtartásával köthetők meg.

6. § (1) A Hivatal a 3. § szerinti feladataival összefüggésben egyedi ügyeket vizsgál, és az általa lefolytatott eseti vizsgálatok eredményét közzéteszi honlapján, amely tartalmazza a vizsgálatok során feltárt tényeket, az ezeken alapuló megállapításokat és következtetéseket."

2023 évi LXXXVIII Tv.
kereső
Ki volt az a marha, aki azt állitotta, hogy ez a "védelmi hatóság" csak elemzéseket végez- és nem vizsgálódik.
namihami
Lánczi és Szuverenitásvédelmi(!!) Hivatal!
Két, abszolút összeillő és persze a kormánnyal szemben elfogulatlan, szigorúan politikamentes tényező!
(még leírva is röhejesnek látszik)
csak úgy....
0rbán szervilis talpnyalói szintén hungarikum, ezekre még a "rákosi pajtás" is irígykedhetne!
csak úgy....
@Maccska: náladnál egy gatyába szorult fing is okosabb, mivel ö talál kiutat!
Havanagi
A spicli hivatal vezetője bedobta az altató mesét.Hazudik. A többit mindenki gondolja hozzá.
Havanagi
@KisTehen: Hadházi mióta áruló?
terlasz
@Pusztai: "seperc alatt kinyírta az ellenzék az ilyen hatalmat."
Az ellenzék nagy része része is megéri a pénzét, de ez önfelmentés, bűnbak kreálás.
Nincs az az ellenzék, amelyik képes kinyírni a nép ellenében egy hatalmat. Tetszik vagy sem a 2/3 megy Orbánnak, mert a nép ellenzéki fele olyan ostoba, hogy ahányan vannak annyi messiást preferálnak. Merthát ugye nem birkákák, elveik vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.