Ha az LMP szerint az ellenzéki együttműködés színjáték, adják vissza a 4 listás mandátumukat – írja közleményében a Párbeszéd – ZÖLDEK.

Az LMP a Fidesz emberének való udvarlást választotta, Ungár a Fidesz-világ szekértolója lett – Minden eddiginél komolyabban mentek neki
Ungár Péter társelnök beszédet mond, miután európai parlamenti választási listavezetőnek választották az LMP – Magyarország Zöld Pártja budapesti kongresszusán 2023. szeptember 9-én. MTI/Balogh Zoltán

Mindössze egy probléma van a napi Ungár Péter-megfejtésekkel:

az, hogy nem állják ki a valóság próbáját. Értjük, persze, hogy a tények, a realitások a legkevésbé sem zavarják az LMP társelnökét, hiszen belekerült egy olyan univerzumba, amelyben a valóság utáni politizálás, a megbélyegzés, a hazugság az irányadó. Ez a Fidesz-világ, ahonnan Ungár controll c, controll v használatával küldi körbe a Rogán-paneleket (lásd: "hisztiellenzék"), és papagájként ismételgeti azokat.

Hogy mitől lett Ungár a Fidesz-világ szekértolója és pártjával együtt hogyan vált Origo-különkiadássá, az legalábbis izgalmas kérdés. Ungár cége súlyos üzleteket köt az állammal, onnan kapja a milliárdos osztalékot: ez is lehet egy lehetséges magyarázat.

De akárhogyan is, az LMP az a párt, amelynek parlamenti mandátumait nem a választók akarata, hanem kizárólag az ellenzéki együttműködés eredményezte. A józan ész azt diktálná, hogy ha Ungár és az LMP célja továbbra is a Fidesz-világ leváltása, hiszen erre kapott felhatalmazást, akkor segítse, de legalább ne akadályozza az ellenzéki együttműködést.

Itt van mindjárt a kulcsfontosságú önkormányzati választás, amelynek tétje: a korrupt, elnyomó, fővárosellenes hatalommal szemben megtartja-e Budapestet az ellenzék.

- írta a párt.

Karácsony Gergely világos politikai ajánlata a budapesti ellenzéki együttműködésről az LMP döntését igényli: a megoldás része kíván lenni a párt, avagy a probléma része. Ungár Péter szombati beszéde egyfajta választ ad erre:

az LMP a fővárosi ellenzéki együttműködés helyett a Fidesz emberének való udvarlást választja.

Ebből két dolog következik. Budapesten az egyetlen valódi, a jövőt zöld megoldásokkal képviselő, a várost a Fidesz Budapest-ellenes politikájától megvédeni képes jelölt Karácsony Gergely főpolgármester.

A másik, ha az LMP a fővárosi ellenzéki együttműködést színjátéknak minősíti, akkor milyen alapon tartja meg a közös ellenzéki listáról szerzett, az ellenzéki együttműködés miatt létező négy parlamenti mandátumát? Kíváncsian várjuk, visszaadja-e ezeket még a februári ülésszak előtt…

- írták.

Kivált, mert a rogáni jelzőkön túl érdemi, tartalmi állítása Ungár Péternek továbbra sincs. Lehisztiellenzékezi a DK-t, az MSZP-t, a Momentum, a Párbeszéd – ZÖLDEK politikusait, de továbbra sem mondja meg: mit kellene másként csinálnia a zöld főpolgármesternek? Sőt: miért egy fideszes jelöltet támogat éppen? Mi a problémája egy önmagát zöldként azonosító pártnak egy ellenszélben is eredményes zöld főpolgármesterrel?

A zöldpolitika, a zöldpolitizálás a köztársaságpárti ellenzék szerint nem azt jelenti, hogy a környezetpusztító, akkumulátor-rémálmot végrehajtó és megújulóenergia-ellenes Fidesszel kell kokettálni. Vagy ha Ungár szerint igen, akkor se neki, se az LMP-nek nincs helye az ellenzékben.

Forrás: MTI-OS

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez eddig is nyilvánvaló volt, de akkor vált teljesen egyértelművé, amikor kiderült hogy orban ungarek luxus-villájában piheni ki a fáradalmait. Aki ezek után meg hisz az LMP-ben az nagy valószínűséggel szinten fideSSes káder.
Az összefogást az LMP es a jobbik NELKUL kell létrehozni, minden más parttal együtt.
Sakk Matt
Schiffer már beárazta ezt a bandát.
izéke
ungár nem politikus,csak egy elkényeztetett milliárdos csemete,aki a sajat erejéből semmit nem tud elérni,csak az apja utani hagyatékból él,a politizálás neki csak unaloműző hobbi,amivel mellesleg jól is keres. Sajnos emberileg és politikusként is leírja magát.
dr. prédikátor
Az undor péter csak egy fitymasz seggnyaló ficsur!!! a bandzsa mari irányítja!!!
jáger laszló
U Péter nem esik messze a szülői háztól,,,
Illetve kibújt a szög a zsákból!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
barragon
Csak most derült ki, hogy smittmaris , úri fia kicsoda???
Pálinkás Pál
miért..? bárki komolyan hitte hogy a kancsal tehén által ellet génhibás buzzancs valaha is ellenzéki volt...?...mindig is a puhos szekerét tolta...ennyi
Toller Béla
@Őrnagy: Mi ? " pártsemleges, értelmes, hozzáértő társaságnak"...Csupa ilyenből áll a kotmány, a parlament, az alkotmánybíróság, a összes kurvatórium, a bírságok, szakmai döntőbizottságok, a vásztási testület, a kúria, a média-felügyelet, minden ! Most még a fővárost is ? Iriggy Debrecenbe !
ómió
Összerúgtátok a Böszmével, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.