Ha az LMP szerint az ellenzéki együttműködés színjáték, adják vissza a 4 listás mandátumukat – írja közleményében a Párbeszéd – ZÖLDEK.

Az LMP a Fidesz emberének való udvarlást választotta, Ungár a Fidesz-világ szekértolója lett – Minden eddiginél komolyabban mentek neki
Ungár Péter társelnök beszédet mond, miután európai parlamenti választási listavezetőnek választották az LMP – Magyarország Zöld Pártja budapesti kongresszusán 2023. szeptember 9-én. MTI/Balogh Zoltán

Mindössze egy probléma van a napi Ungár Péter-megfejtésekkel:

az, hogy nem állják ki a valóság próbáját. Értjük, persze, hogy a tények, a realitások a legkevésbé sem zavarják az LMP társelnökét, hiszen belekerült egy olyan univerzumba, amelyben a valóság utáni politizálás, a megbélyegzés, a hazugság az irányadó. Ez a Fidesz-világ, ahonnan Ungár controll c, controll v használatával küldi körbe a Rogán-paneleket (lásd: "hisztiellenzék"), és papagájként ismételgeti azokat.

Hogy mitől lett Ungár a Fidesz-világ szekértolója és pártjával együtt hogyan vált Origo-különkiadássá, az legalábbis izgalmas kérdés. Ungár cége súlyos üzleteket köt az állammal, onnan kapja a milliárdos osztalékot: ez is lehet egy lehetséges magyarázat.

De akárhogyan is, az LMP az a párt, amelynek parlamenti mandátumait nem a választók akarata, hanem kizárólag az ellenzéki együttműködés eredményezte. A józan ész azt diktálná, hogy ha Ungár és az LMP célja továbbra is a Fidesz-világ leváltása, hiszen erre kapott felhatalmazást, akkor segítse, de legalább ne akadályozza az ellenzéki együttműködést.

Itt van mindjárt a kulcsfontosságú önkormányzati választás, amelynek tétje: a korrupt, elnyomó, fővárosellenes hatalommal szemben megtartja-e Budapestet az ellenzék.

- írta a párt.

Karácsony Gergely világos politikai ajánlata a budapesti ellenzéki együttműködésről az LMP döntését igényli: a megoldás része kíván lenni a párt, avagy a probléma része. Ungár Péter szombati beszéde egyfajta választ ad erre:

az LMP a fővárosi ellenzéki együttműködés helyett a Fidesz emberének való udvarlást választja.

Ebből két dolog következik. Budapesten az egyetlen valódi, a jövőt zöld megoldásokkal képviselő, a várost a Fidesz Budapest-ellenes politikájától megvédeni képes jelölt Karácsony Gergely főpolgármester.

A másik, ha az LMP a fővárosi ellenzéki együttműködést színjátéknak minősíti, akkor milyen alapon tartja meg a közös ellenzéki listáról szerzett, az ellenzéki együttműködés miatt létező négy parlamenti mandátumát? Kíváncsian várjuk, visszaadja-e ezeket még a februári ülésszak előtt…

- írták.

Kivált, mert a rogáni jelzőkön túl érdemi, tartalmi állítása Ungár Péternek továbbra sincs. Lehisztiellenzékezi a DK-t, az MSZP-t, a Momentum, a Párbeszéd – ZÖLDEK politikusait, de továbbra sem mondja meg: mit kellene másként csinálnia a zöld főpolgármesternek? Sőt: miért egy fideszes jelöltet támogat éppen? Mi a problémája egy önmagát zöldként azonosító pártnak egy ellenszélben is eredményes zöld főpolgármesterrel?

A zöldpolitika, a zöldpolitizálás a köztársaságpárti ellenzék szerint nem azt jelenti, hogy a környezetpusztító, akkumulátor-rémálmot végrehajtó és megújulóenergia-ellenes Fidesszel kell kokettálni. Vagy ha Ungár szerint igen, akkor se neki, se az LMP-nek nincs helye az ellenzékben.

Forrás: MTI-OS

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Az undor péter csak egy fitymasz seggnyaló ficsur!!! a bandzsa mari irányítja!!!
jáger laszló
U Péter nem esik messze a szülői háztól,,,
Illetve kibújt a szög a zsákból!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
barragon
Csak most derült ki, hogy smittmaris , úri fia kicsoda???
Pálinkás Pál
miért..? bárki komolyan hitte hogy a kancsal tehén által ellet génhibás buzzancs valaha is ellenzéki volt...?...mindig is a puhos szekerét tolta...ennyi
Toller Béla
@Őrnagy: Mi ? " pártsemleges, értelmes, hozzáértő társaságnak"...Csupa ilyenből áll a kotmány, a parlament, az alkotmánybíróság, a összes kurvatórium, a bírságok, szakmai döntőbizottságok, a vásztási testület, a kúria, a média-felügyelet, minden ! Most még a fővárost is ? Iriggy Debrecenbe !
ómió
Összerúgtátok a Böszmével, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.