A fogás a jeladós svájci farkas kilövése után indult nyomozás eredménye lehet.

Öt farkaskoponyát foglaltak le, orvvadásszá züllött vadászokon ütött rajta a rendőrség Putnokon

Illusztráció: Pixabay.com

Szerdán arról számolt be róla a Boon.hu, hogy két putnoki vadászon otthonában ütött rajta a rendőrség. A BRFK megerősítette, hogy intézkedtek náluk, mást nem árult el. A lap friss cikkében pedig azt írja, egy harmadik személlyel szemben is intézkedtek, miután öt farkaskoponya került elő egy telephelyen. A Boon.hu úgy tudja:

A jeladós svájci farkas kilövése után indult nyomozás eredményéként jutottak el a putnoki vadászokhoz is.

Azt írják, mióta a farkasok újra megjelentek Borsodban, az állatokat megfigyelő természetvédelmi szakemberek rendre azt tapasztalják, hogy egyes egyedek eltűnnek, másokat megmérgeznek, vagy lőtt sebekkel látják őket.

Magyarországon a farkas fokozottan védett faj, pénzben kifejezett értéke 250 000 forint, a ténylegesen kiszabott szankció összege egyes esetekben a milliós nagyságrendet is elérheti – áll a WWF honlapján. Ezen felül európai uniós oltalomban is részesül, úgynevezett közösségi jelentőségű faj a farkas, melynek megóvása érdekében a Natura 2000 hálózatba tartozó különleges természetmegőrzési területeket kell kijelölni. Hazánkban egy fokozottan védett faj elpusztítását a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálja, a védett és fokozottan védett gerinces állatok elejtésére irányuló tevékenységet pedig orvvadászatnak minősíti.

Forrás: Boon.hu
Fotó: Pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tetemeket, fegyvereket elkobozni, engedélyeket örökre bevonni, az orvvadászokat a böribe bekísérni. Aztán az igazságszolgáltatásnak van 3 éve a jogerős ítéletig.
Csizmás Kond
...ha már egyes vadállat védett faj mint a migráns akkor miért nem hznak arra is törvényt hogy kvóta szerint el kell osztani az országok között...mert van ország ahol nincs farkas, nincs medve stb
bence
Ide vezet az , amikor nincsenek ellenőrizve a vadászok ! Ennyi bűntett után már ahányat elkövettek többnek börtönben lenne a helye . Azonban úgy látszik , hogy a törvény szigora rájuk nem vonatkozik . Nem hallani arról , hogy hívatása megszegése miatt közülük bárki is börtönbe vonult volna ! Az meg csak hab a tortán , hogy a természetkárosító orvvadász is hivatásos vadászati engedéllyel rendelkezik !
Clavigo
@Shikari: Megtanulhatnál már rendesen,,magyarul Bugsy... ( tényleg bunkó vagy ,buckalakó )
Yeromos
Semjénzsóti es tettestársai, akik szórakozásból állatokat ölnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.