Az OTP Bank lezárja projektjét, amelyben 15 százalékos részesedéssel fogyasztási hitelezési vegyesvállalat létrehozásában vett volna részt a Kínai Népköztársaságban – közölte a hitelintézet pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Befuccsolt az OTP kínai projektje
Fotó: MTI/Róka László

"Tekintettel arra, hogy a teljesülési feltételek a szerződéses határidőig nem valósultak meg, a bank a projekt lezárásról és az ehhez szükséges lépések megtételéről döntött"

- indokolták a közleményben az OTP kiszállását a kezdeményezésből.

Az OTP a vegyesvállalat alapításáról szóló megállapodásokat 2022. június 2-án írta alá több partnerrel. Arra számítottak, hogy a tranzakció pénzügyi zárása a negyedik negyedévig megtörténhet.

Az OTP Bank részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Csütörtökön a papír ára 535 forinttal, 3,25 százalékkal 16 985 forintra nőtt a zárás előtt nem sokkal, árfolyamának minimuma 8940 forint, maximuma 17 160 forint volt az elmúlt egy évben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ditrich
Ez a rafinált szegényparasztból lett NER bankár kiszimatolta a tuti buktát!
Sámannus
Kifeküdt a bafektetés. Iskola példája ez a régi kapitalista iskolának. A nagyoknak csak a pénzed kell. Amúgy hamar úgyjárhatnak mint a néhai jegybank alelnök aki alól az oroszok kirántották a szőmyeget, ezét öngyilkos lett. A csüngőhasú egyenlóre nem tartja annyira értékesnek a becsületét, mint ez az ember, aki nem vette észre, hogy pofátlanul becsapták pedig az a kuadrc is éppen Szentpéterváron történt, mint ahol orbánt is csőbe húzta putler. Ilyen mamlasz vezetőink vannak Hagyják magukat felzabálni.
namihami
És ezzel a rengeteg akkubulival az ország is lassan ott lesz a startvonalon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.