A kegyelmi ügy Orbán Viktor megfogalmazása szerint is a Fidesz politikájának szíve közepét találta el. A gyermekek védelme az egyik legfontosabb ügye a kormánypártnak – írja a Telex.

Novák lemondása egy profi kármentés, mint amikor egy rákos szövetet kivágnak – Török Gábor értékelte a helyzetet

Profi kármentést láttunk. Olyat, mint amikor egy rákos szövetet a megfelelő következetességgel és kíméletlenséggel kivágnak. A hatalomgyárban jól érzékelték az elmúlt napokban, hogy a Novák Katalin által adott kegyelem egy valóban életveszélyes ügy, aminek a lehető leggyorsabb megoldása ez a fajta sebészi kimetszés vagy amputáció

– értékelte Novák Katalin lemondását Török Gábor elemző. Abban nem lehetünk egészen biztosak, hogy ez az összes ezzel kapcsolatos problémát megoldja, fűzte hozzá Török, de szerinte politikai értelemben, a haszonelvűség szempontjából a lehető legjobb és leggyorsabb döntést hozták meg.

Ez tehát egyáltalán nem megosztó ügy, ahogy Novák Katalin mondta a kegyelmi ügyekről. Az pedig egy politikai párt számára mindig életveszélyt jelent, ha egy ilyen ügyben a rossz oldalra kerül.

A Fidesz megmérte a lehetséges következményeket és Orbán Viktor megszólalása után egyértelmű volt, mi fog történni, mondta Török, aki maga írta meg pénteken, hogy Novák Katalin politikai karrierjének vége van.

Az most sem derült ki, hogy ebben az ügyben pontosan mi is történt, de profi kármentést láthattunk – értékelte Török a helyzetet:

Politikailag most az a fontos, hogy a közvélemény kapott egy olyan jelentős áldozatot, ami nagyjából rendezi az ügyet.

Bármennyire is sikerült rendezni egy hét alatt a kegyelmi botrány ügyét, a politikai elemző szerint azért felmerülnek kínzó kérdések a kormánypárt számára. Például az, hogy

2010 óta a Fidesz három köztársasági elnöke közül kettőnek idő előtt kellett lemondania.

Ugyan az ellenzéknek a parlamenti többség hiányában nincs esélye új államfőről dönteni, de ha tudnak olyan közös, konszenzusos, és a nagyközönség számára is elfogadható ellenjelöltet állítani, aki képes megjeleníteni a nemzet egységét, akkor jelentősen megnehezíthetik a Fidesz helyzetét abban a tekintetben, hogy bárkiből államfőt csinálhassanak.

Forrás: Telex

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Maga a fidesz a rákos daganat az ország testén, jóember. Ez az onkológia azon esete, mikor egy darab rákos szövetet eltávolítanak, de a többi bent marad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Lehet, hogy az áttétes szövetet kivágták, de az elsődleges tumor ott maradt! Kapott a beteg egy kis haladékot, de meg nem gyógyult.
jesz
Ez nem kármentés...az a kármentés, amikor a 2011 óta erőszakolt gyerekek megkapják a tisztességes sérelmi díjukat..mondjuk 2026 április előtt...
És a buzi igazgató örökre fegyházba kerül
Sakk Matt
Dehogy, ez harctéri sebészet volt. Vágni kellett, mielőtt nagyobb baj lesz.

Vicc: Szanitéc utasítja a segítőjét.
- Bal láb amputáció!
- Mondom BAL!
- MONDOM LÁB!!!
simmering73
Maga a fidesz a rákos daganat az ország testén, jóember. Ez az onkológia azon esete, mikor egy darab rákos szövetet eltávolítanak, de a többi bent marad.
Cherry
Egy-két kis rákos szövetet ugyan kivágták de a nagy rákos daganat tovább burjánzik,, és az OV a zsiros rosszindulatú kóros betegség... őt kell eltávolitani
Sámannus
Jáj de okos ez a gyerek a kés nem vágta le a farkadat? Te is a riherongyokat véded. A töketlenek szoknya mögé bújnak a nők vagy a csuhások szoknyája mögé.
Sztyepospista
Nem tudom, mi lenne, ha az egyik KÁROSULT, nem kezd el érdeklődni az ügy kimenetele iránt ? Ugyanis ÜGY , csak abból lesz, ami KIDERÜL. Ha az a szerencsétlen - volt elszenvedő -, nem kezd el kutakodni, akkor NEM TÖRTÉNIK SEMMI.Jucus megy az EU- ba álomfizu fejében, Katika meg továbbra is röpköd állampénzen, körbe a világban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.