A kamara szerint erre még az is rájön, hogy rosszak a munkakörülmények, sok a beteg, nagy a terhelés.

A Magyar Orvosi Kamara egy közel száz oldalas munkaanyagot küldött a tárcáért felelős miniszternek az egészségügyi átalakítás hatásairól – tudta meg a 24.hu. Ebben közel ötezer orvos véleményét összegezték, melyet a kamara vezetése közel három órán keresztül egyeztetett Pintér Sándorral és a Belügyminisztérium egészségügyi vezetésével.

Csak beteg ne legyél! Óriási hiány van orvosokból

Motiválatlanok az orvosok/Fotó: Pixabay

Ebben egy elég riasztó adat is szerepel. Álmos Péter, a kamara elnöke szerint ugyanis az orvoshiányról azt mondta: néhol extrém orvoshiány van, máshol egyszerűen csak hiány. Extrém hiány például az érsebészeti területen és a szájsebészeten van, leginkább vidéken.

Kevés a háziorvos, ráadásul a rendelők 30 százaléka nincs megfelelően felszerelve.

A doktorok több mint fele csak közepes mértékben vagy annál kevésbé motivált. Ennek az lehet az egyik fő oka, hogy nem jók a munkakörülmények, sok a beteg, amiatt nagy a terhelés, ez pedig az ellátás minőségének romlásához vezet.

Az orvosok több mint a fele (51,7 százaléka) ritkán tud annyi időt szánni a betegeire, mint amennyit szakmailag indokoltnak tartana.Álmos Péter szerint az orvostársadalom motivációvesztését nem a hálapénz kivezetése okozza, és nem emiatt nőnek a kórházi várólisták, amelyek a koronavírus-járvány alatt nyúltak meg.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Minden magánklinika tele van velük!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Csak beteg ne legyél!"

B+, ez nem elhatározás kérdése...!!!
csak úgy....
tegnap a hanyatló németországban 9 órára volt idöpontom a szemésznél,aki tölünk 11km. re rendel! 10 óra 30 kor már itthon is voltam..., nagy volt a forgalom.
FLETÓ
Minden magánklinika tele van velük!!!
Toller Béla
Magánklinika...ülünk a folyósón, egymás mellett, a beteg az egyik oldalon az orvos a másik oldalon...várják a nővért, aki majd kinyitja a rendelőt, beindítja a gépet...de most késik, mert a másik rendelés egy kissé elhúzódik ...Mire megjön, ez olyan 20-25 perc, az anamnézissel már meg is vannak ...lehet diktálni ...
magyar1
Volt szerencsém" az utóbbi 4 évben megtapasztalni, hogy az orvosok 70 %-a alkalmatlan a pályára. Még a magánrendelésen is.
FLETÓ
@magyar1: Pontosan 100 pont! Gyógyszergyárakból ének!
Nessy
@magyar1: Milyen szakorvos, hogy így megtudja ítélni az adott osztály betegellátását?
magyar1
@Nessy: Betegként a múlt évben majdnem meghaltam mert még az orvosi protokollt sem tartotta be egy orvos.
De nagyon kevés jó orvos van aki nem csak az egyetemen tanultakat próbálja ki a betegein hanem figyelembe veszi az egyéni érzékenységet pld. a gyógyszerekre, mert minden ember másként reagál minden kezelésre.
Nessy
@magyar1: Az anamnézis felvételekor mindig megkérdezik a kedves beteget, mire érzékeny! Nekem a TAJ kártya tokjában vannak felírva a szedett gyógyszereim, és a gyógyszer allergiáim. Mert a kereszt referencia is lényeges több gyógyszer szedése esetén. Viszont még pár dilettáns rendelet, amivel az orvosi adminisztrációt növelik, és a végén a betegre már nem is jut idő, vagy csak a megjelentek felére!
balos
@magyar1: Mit vársz 1 olyan disznólban ahol 1 csúti geci vezetheti a "kondát"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok