Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a fővárosi önkormányzat Szabad sajtó útján tartott késő délutáni rendezvényén szólt az egybegyűlt sok ezres hallgatósághoz.

„Jó estét Magyarország! Jó estét Budapest! Jó estét bátor magyarok!” – ezekkel a szavakkal lépett színpadra Karácsony Gergely. Navalnij példája azt tanítja a főpolgármester szerint mindenkinek, hogy legyünk bátrak. Felidézte, hogy a parlamentben a kormánypárti képviselők nem álltak fel egy perces néma csendre, amikor Navalnijról emlékeztek meg a képviselők.

Karácsony Gergely: „Hányszor kapott kegyelmet a vejedelem a sötétbe borított városokért?”

Karácsony szerint ha nyer jőnius 9-én, akkor a budapestiek 5 évvel tovább élhetnek     Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Arról beszélt: a szabadság eszméi mindig nyugatról érkeznek, és az azt eltipró fegyverek keletről. Ezek a fegyverek ölték meg Petőfit, és tiporták el az 56-os forradalmat. Azok, akik a Putyint választják Navalnij helyett, Karácsony Gergely szerint akármekkora kokárdát is tűznek magukra, és akármennyit is költenek a forradalomról szóló kurzusfilmre, nem a magyar szabadságért harcolnak.

Karácsony Gergely szerint szerencsére nekünk nem kell annyira bátornak lenni, mint Navalnij volt, mert Magyarország még nem Oroszország, bár itt is tégláról téglára épül a zsarnokság. „Itt az ideje, hogy elkezdjük visszafoglalni a saját hazánkat, mert ahogy a mondás tartja, gyáva népnek nincs hazája”.

Az, hogy Magyarország nem köztársaság, onnan látszik Karácsony Gergely szerint, hogy olyan elnöke lehetett, aki kegyelmet adott egy pedofil bűnsegédnek. „Ez nem a rendszer hibája, ez a rendszer maga. Karácsony szerint a kegyelmet saját maguknak osztogatják, majd feltette a kérdést:

„Hányszor kapott kegyelmet a vejedelem a sötétbe borított városokért?”

Karácsony szerint a kegyelmi üggyel a rendszer leleplezte magát, most recseg és ropog, és egyszer vége lesz. Nem tudja megmondani, mikor, de látja és érzi, hogy a magyarok fellázadtak, egyre több ember vette a bátorságát, hogy visszafoglalja a saját hazáját.

Budapesten a várható élettartam öt évvel alacsonyabb, mint az európai fővárosokban. Karácsony Gergely arra vállalkozik, hogy győzelme esetén ezt az öt évet visszaadja a budapestieknek.

„Én azt vállalom, hogy a következő öt évben mindent ennek az életigenlő szemléletnek rendelünk alá” – jelentette ki.

Ehhez azonban – folytatta – június 9-én mindenkinek el kell mennie szavazni. „Ha így lesz, akkor Budapest marad a köztársaság őre ebben a hazában”.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
geri ... eszedbe jutott már, hogy milyen szerződéseket írtál alá zuglóban polgármesterként?
Maccska
A támogató tömeg megint nem jött össze.
Yoda69
Nálam már nyert is Karácsony.
Nagyon jó beszéd lehetett kár hogy nem lehettem ott.
Vejedelem :) kurvajo
jáger laszló
A vejedelem útját
is 1engeti valaki...nem is akárhogyan!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
neked remélem nem lesz " következő öt éved "...miattad fog bukni a főváros...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.