Mért adatok szerint kevesebb mint 300 ezer háztartásnak van Magyarországon 5 millió forintnál nagyobb megtakarítása, és ebbe a csoportba való bekerülés egyre nehezebb. Bár a bruttó és nettó átlagkeresetek tavaly emelkedtek, a hosszan tartó infláció, a megtakarítások hiánya és az elmaradó gazdasági növekedés miatt a társadalom 97 százaléka számára a magyar álom elérhetetlenné vált.

A tavalyi év totális kihívás volt mind a befektetők, mind a vagyonkezelők számára. Inflációk, háborúk a megszokottan sikeres szektorok megtorpanását hozták, így egészen megváltozott az emberek igénye. Ám ami tisztán látszik: aki gazdag, az is maradt! Csakhogy meglehetősen kevesen vannak…

A kőgazdagok azok is maradtak

Fotó: Pixabay. com

Nem emlékszünk ilyen dinamikájú vagyonosodásra, a legfelső 1 százalék ilyen mértékű térnyerésére. Hiába a rekordra ugró, 96 400 milliárd forintos társadalmi pénzügyi vagyonméret, ha a növekmény gyakorlatilag egy szűk rétegre koncentrálódik.

- mondta Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője hangsúlyozta, hogy míg a legfelső 10 százalék a társadalom pénzügyi vagyonának kétharmadát birtokolja, addig ezen belül a legfelső 1 százalék a vagyon harmadát kézben tartja. Az infláció további hasadékot ütött az alsó 9 tized kárára. A privátbanki vagyon mérete jelentősen megnőtt, és dinamikusan változik az ügyfelek pénzhez való viszonya ebben a rétegben, ami nagyobb felelősséget ró a vagyonkezelési szakemberekre.

Forrás: Világgazdaság

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Ezért az elmebeteg beírásodért nem érdemled meg az ebédet. Hülye vagy, Bimbó, leülhetsz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"míg a legfelső 10 százalék a társadalom pénzügyi vagyonának kétharmadát birtokolja"

és azt is tudjuk, hogy ezek többségükben ellenzékiek
simmering73
@KisTehen: Ezért az elmebeteg beírásodért nem érdemled meg az ebédet. Hülye vagy, Bimbó, leülhetsz.
KisTehen
@simmering73: te is csak egy kis agymosott pöcs vagy

"A magyar társadalom felső tizede döntően ellenzéki, onnan pedig lefelé haladva folyamatosan csökken az ellenzék, és nő a kormány támogatottsága,"

hvg.hu/itthon/20200626_Minel_szegenyebb_valaki_annal_inkabb_fideszes
csak úgy....
@KisTehen: "A magyar társadalom felső tizede döntően ellenzéki, onnan pedig lefelé haladva folyamatosan csökken az ellenzék, és nő a kormány támogatottsága,"
ezt nem az anyagiakra értik,te ökör! ez inkább a fidesz szavazók szegényes szellemi képességeikröl szól! :) csak üzenj ha segitségre van szükséged..
Eladott Ország
„Olyan mértékű differenciálódás felé megyünk, amire a második világháború előtt volt példa. Visszatérőben a béresek, cselédek, illetve a nagybírtokosok, mágnások világa.” (Petschnig Mária Zita.) Sajnos, ez a NER, Orbán legtöbbünk életének tönkretételevel hozta létre a nemzeti tökésosztályt, a mi kárunkra. A maffiabanda addig él mint az élősködő galandféreg meg a rák, amíg a gazdatest el nem pusztul.
twitter.com/janos_hary/status/1686966466975866880/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.