Tóta W. Árpád "gyermekújságja", a "Kispolgár", most kódolatlan heteket kínál. Így az okostelefon nélküliek is megnézhetik, hogy Árpád bácsi milyen hiánypótló okosságokkal oktatja és neveli az általános iskolásokat. Azok a diákok, akiknek etikatanára minden tanórát a Kispolgár aktuális cikkeinek elolvastatásával és megbeszélésével indítja, most bepillantást nyerhetnek a tartalomba.

Már nem kell élned meg halnod a hazáért – legalábbis Tóta W. Árpád szerint – Erről ír még a gyerekeknek a baloldali publicista

Fotó: Tóta W. Árpád Facebook oldala

A március 15-i alkalmat felhasználva merül fel az izgalmas kérdése: „Mégis mi a nemzet?” - teszi fel a kérdést a Kispolgár lap. A válasz a diákoknak az, hogy általában három jellemzővel szokták körülírni: a terület, a kultúra és a nyelv. Például a németek azok, akik Németországban élnek, szeretik a sört és a káposztát, valamint németül beszélnek. Az érvelés tovább folytatódik azzal, hogy a terület szempontja ma már nem játszik olyan fontos szerepet, hiszen sok magyar él például Angliában, így "Nem igaz már, ami a Szózatban áll: hogy itt élned, halnod kell".

Az újságíró kifejtette továbbá azt is, hogy a kultúra tényezője sem mérvadó már, hiszen egyre többen választanak vegán életmódot, és a pizza népszerűsége is tömegeket vonz. Emellett a manga is sok magyar gyereknek jobban tetszik, mint Jókai regényei. Marad a nyelv "mint a nemzet határa", de Tóta W. szerint ez azt jelentené, hogy aki nagyon jól megtanul angolul, az angol vagy amerikai lesz. Ennek következtében úgy véli, hogy manapság a nemzetet létrehozó keretek feloldódnak, az identitás változik, és bár a nemzet fontos volt az elmúlt százötven évben, lehet, hogy száz év múlva már nem lesz lényeges azoknak a kultúráknak, szokásoknak és hagyományoknak a megőrzése, amit magyarnak nevezünk. Ugyanakkor nincs ok az aggodalomra, hiszen másfajta közösségek fogják majd betölteni a nemzet helyét.

Bár Tóta W. szerint sajátos, hogy egy olyan okos és művelt személy, aki az oktatás és a gondolkodó polgárok nevelése mellett áll, lazán keveri össze a nemzethez tartozás fogalmát a leggyengébb sztereotípiákkal.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
az ötvenes években,mikor valaki nem követte a párt irányelveit,akkor ment érte az avh.!
ezt a fidesz most úgy oldja meg,hogy rájuk uszítja a buta baromfi udvarát! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
..hát persze...ha nincs valakinek akkor másnak se legyen...mert különben csak így lehet egy korcsor fajnak titulálni.
Van származás csak a legtöbben szégyellik a sajátjukat és ezért tagadják és hangoztatják, hogy nem kell vagy ne legyen senkinek.
csak úgy....
az ötvenes években,mikor valaki nem követte a párt irányelveit,akkor ment érte az avh.!
ezt a fidesz most úgy oldja meg,hogy rájuk uszítja a buta baromfi udvarát! :)
KisTehen
@csak úgy...: a 202x-as években, mikor valaki nem követi a libsik irányelveit, akkor a libsik kicsinálják.!
Csizmás Kond
Amúgy ma mindet tagadni akarnak egyesek. tagadják a fajtát, tagadják a nyelvet, tagadják a nemet, és még azt is letagadják ha netalán fekete vagy fehér...
KisTehen
@Csizmás Kond: bár @csak úgy: is tagadná a nyelvét ... nem kellene a sok baromságát olvasni
Csizmás Kond
@KisTehen: Attól, hogy itt magyarul handabandázik még lehet bárki kutyája...:)
Csizmás Kond
...és még ami érdekes, hogy ez a Tóth káosz Béla igazi neve Tóth Árpád Béla és ahogy saját magát titulálja a Tóth Worluk Bélaként ott a worluk a káosz...ami a fejében van...
csak úgy....
@KisTehen: @Csizmás Kond: = szellemi nyomortanyások ! :)
Dr. Proktor
A "vitam et sanguinem" soha nem a haza védelméről szólt, hanem inkább a hatalmon lévők megvédéséről!
A nép elment, elküldték harcolni, a hatalom otthon, biztonságban pöffeszkedett, elmúlt azon királyok ideje, mikor azok a sereg élére álltak a harcban - de akkor se mindig nemes célért!
Így Tóta W. szavaiban sok igazság vagyon...
Őrnagy
Mindig is úgy volt, hogy a hazátlanoknak nem kellett, pontosabban nem akarózott "élned meg halnod a hazáért" , hiszen a hazátlanok számára (akiknek csak lakhelyü volt, van vagy lesz), maga a fogalom is értelmezhetetlen!
Tóta W. Árpád is igy volt mindig ezzel.
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...hazavédelem...ha visszamegyünk a történelembe az őskortól napjainkig számított hogy egy hazának, birodalomnak mely sarkában laksz, mert minél inkább bent voltál valamiben annál jobban fejlődhettél, annál kevesebb külső támadás ért, szóval van értelme de csak akkor ha meg akarjuk érteni...mert mint ahogy lenni szokott ki hogy akarja úgy értelmezi.
Béla333
"Élned meg halnod kell"

A hülyemagyar maffiahívőknek nem tűnik fel, hogy a mocskos hazaáruló maffiózók csak azért élnek itt még, mert itt nem kapják el azért, amit tesznek. Mert mindenhol máshol ezekért az aljasságokért, ezekért a korrupciós bűncselekményekért börtönbe ülnének.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cicka,te a lufidat miért a buksidban tartod? :)
Maccska
Én nem bánom ha Tóta az árok partján végzi vagy valami dögkútban..
Ez a lény Magyarország egyik legkártékonyabbja.
Nyilvánvaló hogy ő nem fog semmit sem tenni a hazájáért.
Maccska
Ennek a szarházinak a haza csak működési terület.
Nem én mondtam.
Péter2
"Nem igaz már, ami a Szózatban áll: hogy itt élned, halnod kell". Hogy le van írva, egy dolog , sok más is le van írva, pl a 10 parancsolat , és mégsem tartják be a keresztények ! Tény , hogy rengeteg fiatal és középkorú munkavállaló ,a rossz pénzügyi , gazdasági , morális helyzet miatt ami az országban uralkodik , kénytelen valamelyik nyugati országban munkát vállalni , m hogy vigye valamire , mint , hogy szegényen egy rendszert szolgálni . A nemzet, róla már ne is beszéljünk , főleg a p-fidez propaganda által lassan még a wc papír " water closet paper ' is " nemzethy " lesz , a p-fidesz által vizionált nemzethez csak a p-fideszből élők , a propaganda által megbutult agymosottak tartoznak . A valós nemzet másról szól , de itt az már nincs , sikerült szétb@sznia a p-fidesz propagandistáinak .
Béla333
Tóta azzal, hogy a tolvaj, hazaáruló, hazug maffia aljasságairól, köztörvényes bűncselekményeiről ír, fellép a nemzetrontás ellen, többet használ a hazájának, mint a maffiózókra szavazó sokmillió ember lehet egy életen át...!!!
KisTehen
árpád ... ezt elmondanád az ukránoknak is? ... hogy nem kell ukrajnában halniuk
Őrnagy
@Maccska: 13.49

A hazátlanok, akiknek nincs hazájuk, csak lakhelyük van, azok számára a "haza" mint fogalon nem értelmezhető, így az se értelmezhető, hogy hogyan tegyen bármit is a "hazájáért", ha neki olyan nincs is!
Őrnagy
@Maccska: 13.49

Én azért nem szeretném, ha a más célra készített árkaink partjai tele lennének hungarofób halottakkal és az árokpartokon bűzlenének! Az árkaink más célokra készültek.
Őrnagy
@Maccska: 13.49
Olyasmi ez, mint amikor a Nemzeti Színházunk vezetésére egy Alföldi nevű akármi jelentkezett, beleírta a pályázatába, hogy azt a szót, hogy "Nemzeti" ő nem tudja értelmezni!

És ilyen pályázattal nyert pályázati kiírást! Azóta se tértem magamhoz, hogy olyan akármi vezethette a Magyar Nemzeti Színházat, aki nem tudta és ma se tudja értelmezni, hogy "nemzeti" ! Arról nem szólt a pályázat, hogy azt a szót, hogy "magyar" tudja e értelmezni (valószínűleg igen), mert erősen hungarofób, tehát szitokszóként értelmezi a "Nemzeti" szóval együtt!
Maccska
@Őrnagy: a világ sok országában aki ilyeneket ír le a gyerekeknek,az nem éri meg a másnapot.Jó esetben egy kórházban.
Dr. Proktor
@Maccska: A világ sok keleti országában - tedd hozzá!
Ők még az egyedfejlődés korábbi szakaszában vannak, veletek együtt...
Az emberek, mármint a normálisabbja, azt védi amit védeni érdemes.
Őrnagy
@Dr. Proktor: 14.43

A világ legfejlettebb demokráciájában csak a hivatalban lévő megválasztott elnököket gyilkolják!

Hivatali ideje során négy elnököt gyilkoltak meg:
Abraham Lincolnt 1865-ben John Wilkes Booth,
James Garfieldet 1881-ben Charles J. Guiteau, ...
William McKinleyt 1901-ben Leon Czolgosz,
John F. Kennedyt 1963-ban Lee Harvey Oswald,
KisTehen
árpád ... elmondanád az ukránoknak is, hogy nem kell ell ukrajnában halniuk?
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 15:07 Hol láttál te fejlett demokráciát???
Géza
Börtön érett uszítás a nemzet ellen.
NKF
Ki ez a süket f@sz! Valami diplomás?
Őrnagy
@NKF: 17.55
Egy identitászavaros hazátlan hungarofób (magyarul beszélő ) senki, aki tévedésből (mert az ősei Galiciából ide tévedtek, Magyarországon született. Szerencsére nem mindenki ilyen akinek a felmenői Magyarországra tévedtek az 1867-es kiegyezés után!
Ezodabasz
@Géza: ma, 17:08 Neked is a börtönben lenne a helyed a gazdáiddal együtt! Uszító fasiszta vicsorgó véreb!
Géza
@Ezodabasz: A tahó fajtád lejáratja önmagát! Minden kommunista ilyen.
Ezodabasz
@Géza: Szánalmas amit művelsz vicsorgó kutya, és röhelyes is, bár ez inkább már tragikomédia...
Géza
@Ezodabasz: Tahó kommunista. Csak a gyilkos, agresszív, műveletlen, tuskó alapvonásaid ütköznek ki, mint minden gyilkos komcsinak!
Undorító!
KisTehen
árpád ... elmondanád az ukránoknak is, hogy nem kell ukrajnában halniuk?
Ezodabasz
@Géza: Mit jelen számodra az a fogalom: Kommunista. ??? Libsi? Libcsi...stb. Erre még e Te-héntől sem kaptam választ!
De könyörgöm ne kezdjük már előlről ugyanazt! Mire jó az amit itt művelsz?
Géza
@Ezodabasz: Kommunista minden, ami egy magyar soha!
FitesZoltan
Soha nem a hazáé hal megy egy katona. Meghal egy marék haszonelvű, nagyon gazdag, korrupt és kapzsi emberért. Az elitért. Ezek a gyerekeikkel, feleségeikkel messze elkerülik a frontvonalakat. Köpjetek szembe ha nem így van.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Óh, te jó Isten!
Hát nem kellett golyóálló mellényt hordaniuk és testőrök sokaságával védeni magukat?
Ja, hát demokrácia volt és nem diktatúra?
Apropó, barom emberek gyilkos ösztönökkel mindig voltak és mindig lesznek, nem kell migránsokra várni...
Dr. Proktor
@Ezodabasz: Ne tegyél fel neki ilyen kérdéseket, úgysem fogja fel az értelmét! Szólamhívő...
Dr. Proktor
@Géza: Te egy nagyon elmebeteg ember vagy...
Ritkán mondok ilyet egy emberre, de elméd sötétségének mélységei engem igazán elképesztenek!
KisTehen
árpád ... elmondanád az ukránoknak is, hogy nem kell ukrajnában halniuk?
Dr. Proktor
Apropó, mi a haza?
Nekem ott van ahol az otthonom és ahol jól érzem magam! Jelen pillanatban inkább érzem magam európai állampolgárnak mint magyarnak, de nagyon szeretnék magyar állampolgár is lenni, érzésileg és nem csak papíron...
Őrnagy
@Dr. Proktor: "nagyon szeretnék magyar állampolgár is lenni, érzésileg és nem csak papíron..."

Ami nem megy egy identitászavarosnak, azt nem kell erőltetni, mert annak semmi értelme. Költözz olyanok közé, akik között jól, és otthon érzed magad, és fogadd el azt a hazádnak!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Gondoltam hogy hasonló jut az eszedbe, hiszen olyan vagy mint a Pistike a viccben, akinek mindenről a baszás jut az eszébe...
Géza
@Dr. Proktor: Jellemző komcsi tempó a személyeskedés!
Ezodabasz
@Dr. Proktor: ma, 12:10 :))) Ez nagyon jó, de sajnos nem fogja megérteni ez a félkegyelmű...
Gizda Géza meg kritikán aluli seggfej. A csilletöcskölő bányarém alkalmazottja lehet.
Egyre több agyhalott kormánypropagandista van itt.
Ezodabasz
@Géza: ma, 17:37 Mit jelent a "komcsi"?
Dr. Proktor
@Géza: Mióta komcsi tempó a ténymegállapítás? Ja értem, a maszlag meg a nemzeti konzervatív tempó...
Géza
@Dr. Proktor: A személyeskedés, acsarkodás komcsi tempó, elvtárs!
Géza
@Ezodabasz: Gugli a barátod, komcsi!
Dr. Proktor
@Géza: ( tegnap, 19:32 ) "tahó kommunista. Csak a gyilkos, agresszív, műveletlen, tuskó alapvonásaid ütköznek ki, mint minden gyilkos komcsinak!"
Értem én, így nem kell személyeskedni, vagy neked szabad, másnak nem?
Tudod mit gondolok rólad? Inkább nem mondom ki...
Géza
@Dr. Proktor: Válaszoltam neked a paraszt, tahó, komcsi acsarkodásodra. Ha ilyen vagy, viseld!
Ezodabasz
@Géza: ma, 06:15 Akkor alkalmazd a google-t mert setét maradsz!
KisTehen
árpád ... elmondanád az ukránoknak is, hogy nem kell ell ukrajnában halniuk?
Dr. Proktor
@KisTehen: Az ukránok nem magyarok! A mi vezérünk lelkesen lengetett fehér lobogóval és piros szalaggal átkötött, druzsba feliratos friss kenyérrel üdvözölné a "baráti segélynyújtásra" érkező kis zöld emberkéket majd a ruszki csapatokat...
Maccska
@Dr. Proktor: szerintem úgy kell politizálni,hogy ne támadjon meg senki.
Ezt az ukrán politikusok is megtehehették volna
KisTehen
@Dr. Proktor: senki se mondta, hogy ez csak a magyarokra áll ... olvasd el árpád írását
KisTehen
@Dr. Proktor: és jó, ha tudod, hogy 1956 leverésében ukrán katonák is részt vettek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.