A versenyen a magyar csapat magabiztos eredménnyel biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor.
A döntős magyar csapat Fotó: Facebook/Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or európai válogatójának. A tét ismét nem kevesebb volt, mint a továbbjutás a jövő évi, lyoni döntőre. A kötelező alapanyagok – a szokott módon – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki.
Idén a tányértéma volt húsalapú, a rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit szerepelt kötelező alapanyagként.
A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.
A győztes magyar tál Fotó: Facebook/Magyar Bocuse d'Or Akadémia
A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt, míg Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence volt.
A magyar csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert
a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában,
és az egyik különdíjat is megnyerték: övék lett a legjobb tál.
ripost.hu/riposter/2019/07/hogy-mi-az-a-nyuljas-pacal-nemet-szilard-tutira-tudja
Biztos olyan Ilkovics szintű a megcélzott vendégkör és fizetőréteg!