Az előző bajnokságban a magyar csapatok összesen évi 99 millió eurót (39,1 milliárd Ft) költöttek fizetésekre.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legfrissebb pénzügyi jelentése szerint már 4,5 millió forint a havi átlagfizetés a magyar NB I-ben. Ami valóban szép pénz, kényelmesen el lehet éldegélni belőle – mondhatnánk, de azért ez a szám mégsem a valós képet mutatja Szabados Gábor szerint. Az ismert sportközgazdász állítja, nagyok a különbségek az első osztályban a fizetésekben.

Akarja tudni, ki kereste a legtöbbet tavaly az NBI-ben? Nos, a Puskás Akadémia iráni focistája, Sahab Zahedi – kereken 24 millió forintot vitt haza havonta

Az iráni Sahab Zahedi, a Puskás Akadémia játékosa tavaly havonta keresett 24 milliót    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„A Ferencvárosban, akik hétről hétre játéklehetőséget kapnak, mindenkinek jóval több a fizetése havonta négy és fél millió forintnál. Ennél sokkal nagyobb pénzek is vannak, s ez húzza fel tulajdonképpen az átlagot. Ugyanakkor például a Kecskemétben, meg több NB I-es csapatban senki sem keres ennyit. Szóval, elég nagy a szórás a bérekben. Az viszont tény, hogy egy millió forint alatt nincs fizetés sehol az első osztályban” – állította a sportközgazdász a Mandinernek adott interjújában.

Az előző bajnokságban a magyar csapatok összesen évi 99 millió eurót (39,1 milliárd Ft) költöttek fizetésekre. Az UEFA 2021/22-es idényére vonatkozó jelentésében a hazai klubok még csak 93 millió eurót (36,73 milliárd Ft) fordítottak a játékosok bérére, vagyis a havi átlagfizetés nem haladta meg a 4 millió forintot, egészen pontosan 3,8 millió forint volt. Egy év elteltével ez felkúszott 4,5 millióra. Az a kimutatásból nem derült ki, hol és mennyivel nőttek a fizetések, de sejthető, hogy a nagy kluboknál ugrottak feljebb a bérek.

A 2022/23-as idényben 24 millió forint volt a legmagasabb havi fizetés a magyar bajnokságban, az iráni Sahab Zahedi, a Puskás Akadémia játékosa keresett ennyit. Zahedi azóta elhagyta az NB I-et, és visszatért hazájába, jelenleg a Persepolis FC labdarúgója.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Mééééég akadémiákat! Még több TAhÓ pénzt a magyar fociba!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Mééééég akadémiákat! Még több TAhÓ pénzt a magyar fociba!!!
Eladott Ország
Amit az iráni produkált, a füstös' csúti csapatában (nemzetközi szinten még porbafingó sem) , kidobott pénz az ablakon. Hála a jóégnek, visszatért hazájába, jelenleg a Persepolis FC labdarúgója, mely szintén mérhetetlen. Az operaház, zenészei meg elmehetnek a Lidl-be árúfeltöltönek, mert ott többet kereshetnek. Nos ilyen a román tolvajcigány politikája. Az ország tragádiája, ez a gané'!
balos
@Eladott Ország: Az ember tragédiája gecire kottázva!
Eladott Ország
Ebből a 24 millió forint havi fizetésből nagy valószínűséggel le kellett osztani az arra illetékes(ek)nek, ez bevett szokás kishazánkban, nem az első eset lenne. Csak gondoljuk például az állami/önkormányzatri beruházásokra, mely a pártok kifizető helye is egyben, és magyazázata a horribilis beruházási költségeknek.
m73
@Maccska: már megint miről ugatsz te barom?:-) Mbappe nem közpénzből van fizetve,te szerencsétlen marha! Nem tudod értelmezni a cikket,te analfabéta senkiházi?:-)
Lepényleső
...adómentesen,mint rendesen,- ahogy a bán óhajtotta;- a hiányt a sok balga majd kipótolja,különadót szabok rája?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.