A Miniszterelnöki Kabinetiroda, Rogán Antal vezetésével, pert indított a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Néppárt ellen. A vád szerint a párt védjegybitorlást követett el egy, a kormányzati nemzeti konzultációra emlékeztető konzultáció indításával. A kabinetiroda 15 millió forintos kártérítést és további költségek megtérítését követeli.

Vihar a biliben – Rogánék 15 millióra perelték Márki-Zayékat

Márki-Zay a Facebookon jelentette be, hogy Rogán minisztériuma beperelte a pártját, mert a nemzeti konzultációra hajazó konzultációt indítottak. Rogánék jóvátétel gyanánt azt követelték Márki-Zayéktól, hogy

  • fizessenek nekik 15 millió forint kártérítést késedelmi kamattal együtt,
  • valamint adjanak fel hirdetést több mint másfél millió forint értékben a Magyar Nemzetben az ítélet jogsértést megállapító részéről.

15 millió forintra pereli a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Mindenki Magyarországa Néppártot, mivel szerintük a kék alapon fehér felirat, a piros-fehér-zöld nemzeti színek és a konzultáció szó az ő tulajdonukat képezi

- írja Facebook-posztjában.

Márki-Zay Péter szerint a vádak alaptalanok, és a konzultáció arculata a párt színét, a kéket használta, míg a "konzultáció" szó használata szerinte nem védhető le. A bíróság nem teljesítette a kabinetiroda minden követelését, de ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a mozgalomnak az említett arculat használatát.

A Mindenki Magyarországa Néppárt még nem döntött arról, hogy fellebbeznek-e a döntés ellen, és Márki-Zay a helyzetet nevetségesnek tartja. A Nemzeti Választási Iroda döntése, miszerint a mozgalom és a párt nem használhatja ugyanazt a logót a választásokon, tovább bonyolítja a helyzetet. Ez az ügy rávilágít a politikai arculatok és a védjegyek használatának összetett jogi kérdéseire.

Forrás: telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mikori bejegyzésű a védjegy és hol lehet megtekinteni?

Remélem, a CÖFögények ennek sokszorosát fogják kifizetni a Dead Kennedy's nek!...
verőce21
Ezt a "szellemi fölényből" elkövetett védjegybitorlásért járó bírságot, @csak húgy és bandája mellényzsebből kifizeti...! :)
teuton
@verőce21: Vergödszke, ne vergödj! Miota vedett a kek szin, a pirps-feher-zöld zasulo es akonzultacio szp??? Esetleg arrol meselj, mi van a RÖF--RÖF-CÖF lopott fenykepevel??? Az hany millio dollarba fog fajni KÖZPENZBÖL???
fideszes gyökér
@verőce21: kabbeafaszomat.
Románok még nem szoptak le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok